Да помогнем на Коки да расте здрав, спешно трябват 7500 лв.

Сумата е необходима до 31 октомври за вливане на стволови клетки
Обновена: 25 окт 2019 09:47 | 25 окт 2019 09:45, Александър Попов
21
Да помогнем на Коки да расте здрав, спешно трябват 7500 лв.

Състоянието на Калоян Казаков от Шумен значително се подобри след втората вливка на стволови клетки, съобщи майката на детето Наталия Казакова.

По думите й детето е напреднало по отношение на разбирането, което е било огромен проблем при него. Освен това, на база лечението до сега, диагнозата му вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм вече е отпаднала и от март месец т.г. той е с нова диагноза: разстройство на експресивната реч. Това означава, че все още има забавяне в развитието и лечението и терапиите продължават.

До 20 октомври семейството трябваше да преведе сумата от 16 000$ към болницата за третото вливане на стволови клетки, като веднага след това ще започне и приемът на имуностимулатор, който струва около 4000 €. Сумата не бе събрана, но от болницата са дали отстрочка до 31 октомври.

Остават 7500 лв., нека помогнем на Коки да расте здрав!

Освен това всекидневните терапии продължават, като детето посещава логопед, психолог, специален педагог, барокамера, плуване и електростимулация.

Терапиите спомагат за още по-бързото му възстановяване, но месечно струват над 3000 лв.

"Всички тези суми са непосилни за нас и не можем да се справим без подкрепата на дарители. Молим ви, нека довършим тази битка, нека Коко бъде самостоятелен. Разходите са огромни, но, за щастие, резултатите са налице", споделя Наталия Казакова.

Всеки, който има желание да помогне, може да го направи на специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma, чрез Чрез PayPal – help_koko@abv.bg и на дарителската сметка:

IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Калоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Логопед преди 4 години
За пръв път чувам, че разстройства от аутистичния спектър се лекували с вливки.Това е някакво експериментално лечение, с крайно съмнителен резултат. Аутизъм (ако има, щото аз поставям под съмнение това) се третира с терапии различни от имуновливки.Кой може да направи одит на медицинските документи предоставени от тази дама Наталия Казакова и да потвърди, че терапиите работят? Щото дотука има само нейната честна дума?Мирише ми на манипулация, ама зверска манипулация.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото не ме лъже паметта, първо вливки щеше да има в Турция, сетне изведнъж вливките се оказаха в Киев.Пътуването до Италия за хелира е абсолютно безмислена прищявка, защото в България също има специалисти в областта.Прегледах документите по изплатените суми и виждам, че там е пълно с изплатени "други" разходи. Има изплатени 2000 евро за психолог, в детските градини психологът се осигурява безплатно от МОН.Логопедът също е безплатен.Тази история е крайно миризлива.
17
0
 
3
 
! Отговори
Понеже преди 4 години
Понеже имам син с разстройство на експресивната реч, ще кажа че това е преодолимо състояние, което се изразява в забавяне на говорното развитие. Детето проговаря по късно.Диагнозата се поставя между две и три години.За мен е изключителна загадка, как Коки, (чиято майка от четири години събира пари), едва сега получава диагноза "разстройство на експресивната реч", при условие, че четири години с него работи логопед???Изключително подозрителна история.Съветвам журналистите да се разровят дълбоко.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко ми е прекалено месец по месец да ме молят за дарения, при все че състоянието не е животозастрашаващо и има още хиляди деца със същото заболяване, които не получават и една десета подобни грижи.Нали, с извинение към родителите му. Но това е начина да отвратиш хората от всякаква благотворителност.
15
0
 
4
 
! Отговори
Еее?!? преди 4 години
25.10.2019 - Да помогнем на Коки да расте здрав, спешно трябват 7500 лв.24.09.2019 - Коки има нужда от $16 000 за вливане на стволови клетки04.07.2019 - Коки се нуждае от средства за терапии. Да му помогнем!31.05.2019 - Да помогнем на Коки, нуждае се от средства за терапии09.05.2019 - Да помогнем: 2000 лв. не достигат за имуностимулатори за Коки15.04.2019 - Коки се нуждае от 4000 евро за имуностимулатори13.03.2019 - Коки се нуждае спешно още от 7500 лв. до 20 март
14
0
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Докторите казват: това не се лекува, оставете детето да си кара детството и т.н. По-голямата част от родителите, съответно не са съгласни просто да стоят и да гледат и почват да търсят начини, сами да се справят със състоянието на детето. Но е добре да избират методи, според възможностите си. Ние имаме почти същите пробшеми, но ги решаваме по много по-евтин начин (според нашите възможности), но имаме доста добри резултати. А че свалят диагноза аутизъм, чувам за първи път.
13
0
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Има си направление за такива заболявания."Абе баш за такива заболявания направления няма (поне в страната, в която живея). Тука казват: Понеже няма доказано ефективна терапия при аутизъм, държавата не може да дава просто така пари, а всеки сам да си избира терапия. От една страна, позицията на държавата е логична и правилна. Държавата осигурява на такива деца асистент, безплатни психиатри, психолози и невролози и общо взето това е. Обаче, от другата страна (на родителите), нещата са по-сложни.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-интересното е, че авторът винаги е един и същ. Как пък поне веднаж не написа за друго дете.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, отново, изненада
10
3
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
След като родителите не могат да покрият напълни лечението , защото да не искат помощ от хората ???------------------я си успокой емоцийките бе. Всички сме спокойни само ти се пенявиш, споко ще се напикаш...Няма лошо, просто второто име на Коки трябва на Общий да го сменят. Ние го изгледахме това дете.
9
0
 
12
 
! Отговори
до 3... преди 4 години
Викаш в друга държава нямаше да му трябват стотици хиляди евро? Или щеше тамошната здравна каса да плати за шамански ритуали в Русия? А?
8
6
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
айде пак. Кокиту вече е милионерче !
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видите някъде "стволови клетки" - да знаете че това е измама. Никой не се занимава със стволови клетки.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 5 месеца и "да помогнем да Коки".. Аре баста! Има си направление за такива заболявания. Много специални ставате! Отива си за редовно лечение и толкова. Какво сте се разпищяли?
5
19
 
1
 
! Отговори
Да не... преди 4 години
Раждат болни деца, по-евтино излиза.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си изброите статиите, в които просите пари за това дете, сигурно ще са над 100.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропаднала държава населена с 80%дебилни същестава и още по скапана софия
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е държавата ? Или тя може само да взима но не и да дава ?
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му помогнат Борисов и ГЕРБ - толкова милиарди откраднаха.Или оня другия крадец, вуйчото на Горанов, който го назначиха да краде от Здравната каса.