2 часа физическо за всички служителите на ДАНС, ако ли не - на поход

Целта била да поддържат добра форма, за да постигат по-добри резултати
67
2 часа физическо за всички служителите на ДАНС, ако ли не - на поход
Снимка: Булфото, архив

Служителите на Държавна агенция „Национална сигурност“ ще трябва да осъществяват обща физическа подготовка чрез специално предвидени за тази цел занимания с физически упражнения или вид спорт.

Физзарядката ще трябва да продължи не по-малко от два астрономически часа седмично – вторник и четвъртък – един в работно и един в извънработно време, които са последователни. Това предвижда проект на Инструкция за условията и реда за поддържане на физическата подготовка на държавните служители в Държавна агенция
"Национална сигурност", публикуван миналата неделя за обществено обсъждане, пише "Монитор".

Проектът на инструкция е изготвен в изпълнение на разпоредбата на чл. 68 от Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", съгласно която по време на службата си държавните служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са длъжни да поддържат физическата си подготовка по ред, определен с инструкция на председателя на агенцията.

Целта на часовете по спорт е членовете на ДАНС да поддържат форма както със специализирани, така и с общи тренировки, за да постигат по-добри резултати в работата си.

Държавните служители, заемащи длъжност главен експерт или по – ниска също ще имат изпити, които ще се оценяват с „изпълнил“ или „неизпълнил“, в зависимост от резултатите им.

Тези, които нямат възможност да посещават заниманията по физическо, пък ще трябва задължително да участват в пешеходни походи, които ще се провеждат веднъж месечно.

Самите тренировки пък няма да повлияят на държавния бюджет, се посочва в мотивите за проекта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
16
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 4 години
Важно е, че им отпуснаха 45 млн. лева. Никой не разбра за какво точно. Продължаваме да събираме пласмасови капачки за кувиози!!!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сме Китай все пак там всеки без изключение има 1 час спорт след химна всеки ден, затова и работния им ден им е 10 часа, имат 1 час ядене и почивки, 1 час интрутаж безопасност или комунизъм или клалификационно обучение и 7 часа бачкане.При нас спорта се води на хартия само, интрутаж са подпиши се набързо, 5 секунди, време за почивки няма, но сме само 8 часа на работа.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да е ежедневно по 20 км. бягане и фитнес тренировка отделно.
17
1
 
10
 
! Отговори
ТОВА ВИЦ ЛИ Е ? преди 4 години
ДАНС нямат ли контрол върху Служителите си ?Аз съм електротехник , и един път годишно ме изпитват , за да имам Лиценз за упражняване на професията ми .
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм За.Редно е и за редовите фурашки да имат респектиращ вид. Между другото там мързела е голям... а в КАТ е ... строшиха седалките на опелчетата сега са наред шкодичките... Срочни ОФП мерки!
15
6
 
10
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 4 години
Върховна простотия, която може да измисли само някой ВИФ-аджия или "зелен чорап" !!!ДАНС е оперативно, информационно - аналитична, специална служба ! ДАНС не е фитнес клуб....Преди години имаше прецедент при който професор от МВА почина, след, като го караха, понеже все пак е военнен да държи "тест на Купър"...Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено !!!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те са много силни преди два дена един такъв *** беше спрял някакво слаботелесно *** с едно раздрънкано опелче и му се правеше на интересен чудя се ако беше някой *** или някой с 4 еднакви цифри на номера дали щеше се орави на важен
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Петко ще ги обучава
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете внимателно! "Тези, които нямат възможност да посещават заниманията по физическо, пък ще трябва задължително да участват в пешеходни походи, които ще се провеждат веднъж месечно." Скара-бира туризъм пак? Абе, кого лъжете, бе? За ***-за зеле не ставате! Не сте милиционери тука. Пешеходни походи.. А барбекю някакво няма ли? С полигона на МВР какво стана? Сега и на екскурзии ще ги пращаме. С нашите пари. И после някой наркоман му вади патлак и оня цапа гащите. Ама е трениран. Да цапа гащите.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това по скоро се отнася за тиловите служби които ги има във всяка подобна структура. Явно тия нищо ново не могат да измислят до преди двадесетина години всеки последен четвъртък от месеца се ходеше на поход.
10
1
 
16
 
! Отговори
ha преди 4 години
Ужас! Тези нямат ли си някава задължителна физическа подготовка? А милиционерите кога?
9
3
 
10
 
! Отговори
До Помня преди 4 години
Простотия ама на всяка олимпиада медали.А сега умните демократи до къде доведоха спорта ни ?
8
6
 
7
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Тово го имаше и при соца. Във военните болници сутрин персонала без изключение на вън на физзарядка.Голяма простотия.
7
0
 
26
 
! Отговори
айде пак глупости преди 4 години
На всеки 3 месеца на пътеката по бягане с норматив!Ако иска да тренира,негова работа не издържи ли-аут!Кви са тия глупости с физзарядки!?Колко години ще го влачите тоя комунизъм,бе!?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен2Много филми си гледал там има и доста книжни плъхове чиято работа не е свързана пряко с полицейски функции и това се отнася по-скоро за тях така, че статията е малко подвеждаща.
5
1
 
11
 
! Отговори
Да ги преди 4 години
ЗАКРИЯТ
4
0
 
29
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
И министъра на спорта ,заедно са Каракачанов !!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мярката изглежда като превенция срещу повторна кандидатура на Пеевски!
2
0
 
27
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Има тюфлеци ,които не могат да се наведат ,за да си вържат обувките ,и за това шведите ги бият като толупи !!
1
0
 
37
 
! Отговори
не се плашете преди 4 години
Физарядката ще се води от министъра на отбраната