МВР предлага по левче за час нощен труд на служителите

Проектът е публикуван за обществено обсъждане
3 яну 2020 20:25, Анисия Иванова
46
МВР предлага по левче за час нощен труд на служителите
Архив: Булфото

По 1 лев на всеки отработен нощен час или за част от него от 22,00 до 6,00 часа ще получават всички държавни служители в Министерството на вътрешните работи (МВР) според проект на заповед на министър Младен Маринов, публикувана за обществено обсъждане.

В момента служителите в МВР получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като увеличението е в резултат на дълго провеждани преговори и предхождащи ги редица национални протести, припомня Dariknews.

В проекта на заповед на вътрешния министър се предвижда още размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение, за всеки час или част от него да остане 0,10 лв.

Още по темата
Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като служителите на МВР, които придобият степен "доктор" ще получат 60 лв. повече, а тези с научна степен "доктор на науките" – 90 лв.

Освен това размерът на допълнителното възнаграждение за работа през дните на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, ще се равнява на удвоения размер на основното месечно възнаграждение.

"Публикуваният проект на Заповед е изготвен на база до сега действащите размери на допълнителните възнаграждения, изплащани на служителите на МВР, с изключение на размера на допълнителното възнаграждение за нощен труд.

Предвид това, издаването на проекта на Заповед няма да доведе до отнемане на привилегии или ощетяване на служителите, на които се изплащат допълнителни възнаграждения.

Тези размери на допълнителните възнаграждения са съобразени с фактическия брой на служителите на МВР, на които се изплащат допълнителните възнаграждения и с утвърдените средства в бюджета на МВР за 2020 г. за разходи по показател "Персонал". По този начин ще бъде завършен механизмът по възмездяване на полагания от служителите на МВР труд", гласят мотивите към проекта на заповед на министър Маринов.

Общественото обсъждане на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
4
 
! Отговори
Икономов преди 4 години
Ама как така ще им дават пари?!Полицаите работят, защото имат МОРАЛЕН ДЪЛГ към обществото! Те са ДЛЪЖНИ да работят за благото и безопасността на обществото. Даването на пари за морална отговорност само развращава вършите я, а също така и цялото общество!
11
2
 
12
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Може, когато съкратят огромния полицейски контингент наполовина!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТРИЛКАТАПо празници - четворно.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам маТряла не разбра ли най-после, че мафията си има държава.
8
0
 
21
 
! Отговори
ОСТРИЛКАТА преди 4 години
Не е важно дали са полицай , лекари или нощни пазачи : нощният труд трябва да се заплаща двойно на дневният !!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са груби маниполюции!
6
1
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Младенов, толкова ли ти плащаше Мето Илиянския за нощен труд като шофьор?
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каките на околоневръстното вземат повече. И полицаите трябва да ги проверяват. Изглежда странно... Не мислите ли?
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да е минимум 5лв. на час ! И да важи за всички в България , които полагат нощен труд!
3
2
 
10
 
! Отговори
Odpo преди 4 години
Не харесвам ченгета в България защото 99% от тях са корумпирани и са престъпници, но ако им направят заплатите "дебели" и закона за корупцията "тежък" смятам, че Българската полиция ще се възроди!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдигат заплащането на охраната на мутрите.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и кражбите ще намалеят ли, нека да има резултати и тогава, какво само ги храните, а с едни дребни престъпници не могат да се справят. Напълняли повечето полицаи от борба с престъпността, а сега вместо една по две баници ще ядат. Разходи се из София да видиш куките вечер къде дежурят, под някоя лампа и си чатят, е престъпникът на светло ли чакат да излезе?