Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши

Той призова политиците "да не си правят вятър на устата"
17 фев 2020 09:00,
219
Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши
Снимка: БГНЕС

Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите. Учудващо е, ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията, заяви главният прокурор на страната Иван Гешев пред "Нова тв".

Главният прокурор е в Чирпан заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, където рано сутринта започна акция срещу битовата престъпност.

Още по темата

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем , че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нямаме нужда да бъдем съветвани.", обърна се Гешев към бизнесмени и политици.

Иван Гешев добави, че е важно да има наказателна отговорност.

Той призова "политиците да не си правят вятър на устата" и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизицята, категоричен бе главният прокурор.

Днес документите за екстрадицията на Васил Божков ще бъдат изпратени към властите в Обединените арабски емирства. Документът, дълъг 200 страници, ще бъде предаден на Министерството на правосъдието

Бизнесменът Васил Божков беше задържан вечерта на 31 януари в Абу Даби, но официално потвърждение към българската страна дойде едва на 2 февруари. От тогава той е в ареста в ОАЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стив Ханке: Дадох на Петър Стоянов документи за корупция на Иван Костов.Финалните думи на поф. Стиф Ханке в интервю за предаването "120 минути" по бТВ - Попитайте президента Стоянов. И, между другото, от прократурата зависи да довърши нещата. Проблемът на прокуратурата и на съдебната система в България е, че вълкът вече отдавна е в кошарата. Имам впредвид, че самата съдебна система е корумпирана. Не знаем какво ще се случи.
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Орешарски като бяхте на власт защо не направихте повече, по-хубав асфалтНа грешна врата чукаш, мой човек. Срещу Ореха ходех на протести всеки ден. Ореха е един дол дренки с Банкянския. Много сте прозрачни вече с тая опорка, че който смята Банкянския за зло, задължително е от БСП.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е верен на една партия и един законен,държавен бизнесмен! Той няма да се съобразява с другите! Така де!!!
72
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борката с тия пари, дето ни се изсипаха покрай ЕС, можеше да направи доста повече. Но не направи - милиарди за глупости и кофти асфалт. Отделно, не е направил нито една важна реформа досега. Ама нито една. -----------При Орешарски като бяхте на власт защо не направихте повече, по-хубав асфалт, реформи.Какво ви попречи?
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегашната ситуация ми напомня малко на тази от преди десетина години, когато Цецо беше национален герой и ловеше нагли, октоподи и какви ли не.....пък после какво стана...?! И с този ли ще стане така. България сякаш е обречена на провал :(
70
5
 
18
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Гешев, ами че ти още от самото начало изпълняваш политически поръчки на шефа ти Тиквата, който те сложи на този пост без конкурс.
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПстИстината е,че ББ и Цецоу съсипаха България,БСП със Станишев,АБВ и ДПС може да не са били идеални,но по тяхно време беше много по-спокойна страната,нямаше цецомобили и коли с антени следящи гражданите,нямаше масово подслушване и терор над населението,нямаше такава масова смъртност на населението,нямаше и такъв голям грабеж,нямаше и натиск над всеки несъгласен с политиката на някоя партия.Сега с Нинова станаха същите като ГЕРБ,да махнат Нинова и ще гласуваме за БСП,АБВ.
68
0
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 50: Сега очаквам и за геноцид да го обвинят и за други работи важното е да има 40-50 обвинения все едното да сработи :)
67
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама кажи, верно ли Борисов я съсипа за 10 години. Той ч пое несъсипана ли?Борката с тия пари, дето ни се изсипаха покрай ЕС, можеше да направи доста повече. Но не направи - милиарди за глупости и кофти асфалт. Отделно, не е направил нито една важна реформа досега. Ама нито една. Ни образование, ни съд, ни медицина, нищо. Даже чадъра върху крадците на държавни постове стана още по-здрав.
66
7
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Northern Storm" - Protonicaи да не ви пука, господин Гешев ще излови всички до един! Той е по-безстрашен и от Борисов!
65
12
 
7
 
! Отговори
Пст преди 4 години
До ЛИЧИ МУАма кажи, верно ли Борисов я съсипа за 10 години. Той ч пое несъсипана ли?
64
2
 
17
 
! Отговори
шиши преди 4 години
ЗНАЧИ, на фона на БАЙОНЯ, ГЕШТАПО и цялата ШАЙКА....ЧЕРЕПА може да е всекакъв, но в очите на народа вече изглежда като един РОБИН ХУД!!!!!Защо ли ги ручаа жабетата напразно!!!!
63
3
 
17
 
! Отговори
ЛИЧИ МУ преди 4 години
Според думите на Бойко Борисов,той бил прочел САМО ЕДНА КНИГА през живота си.Срам ме е от него.За 10 години съсипа народ с над 1 300 години история!
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sichtpunkt,Тоя е тежък лаладжия и това става все по-явно. Ама как да сложиш неможачи на отговорни постове и да очакваш всичко да се свърши както трябва.
61
21
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Най - важното е че Гешев си върши работата и най - накрая имаме действаща прокуратура. Не като Филчев, да се обажда от пазар за краставици в Казахстан.
60
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие хванете кой е подписал договорите за вноса на смет и кой е източил водата и кой е взел едни пари за ремонт на тръбите,язовирите и не е ремонтирал,а парите са изчезнали някъде!Какво точно свършиха италианците на язовира в Перник и колко пари взеха?Ей това кажете!Къде са парите?
59
2
 
18
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Стига бе хора,спрете да "ДРЪНКАТЕ",какво ЩЕ направите!!!Излезте веднъж и обявете,какво сте НАПРАВИЛИ!!!Така ставате смешни!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++
58
3
 
21
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Стига бе хора,спрете да "ДРЪНКАТЕ",какво ЩЕ направите!!!Излезте веднъж и обявете,какво сте НАПРАВИЛИ!!!Така ставате смешни!!!
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Галошев, що не разследваш горанофф, домузчиофф и борисофф, бе ?
56
0
 
26
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
Имаше едни играчки човечета с барабани и пружинка, навиваш пружинката и барабани ли барабани с голяма енергия, а удоволствието бе за този който му навива пружинката.