Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши

Той призова политиците "да не си правят вятър на устата"
17 фев 2020 09:00,
219
Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши
Снимка: БГНЕС

Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите. Учудващо е, ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията, заяви главният прокурор на страната Иван Гешев пред "Нова тв".

Главният прокурор е в Чирпан заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, където рано сутринта започна акция срещу битовата престъпност.

Още по темата

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем , че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нямаме нужда да бъдем съветвани.", обърна се Гешев към бизнесмени и политици.

Иван Гешев добави, че е важно да има наказателна отговорност.

Той призова "политиците да не си правят вятър на устата" и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизицята, категоричен бе главният прокурор.

Днес документите за екстрадицията на Васил Божков ще бъдат изпратени към властите в Обединените арабски емирства. Документът, дълъг 200 страници, ще бъде предаден на Министерството на правосъдието

Бизнесменът Васил Божков беше задържан вечерта на 31 януари в Абу Даби, но официално потвърждение към българската страна дойде едва на 2 февруари. От тогава той е в ареста в ОАЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Народът се радва на всяка мръсотия, направена всеки друг, но не и на него.Болен народ - озлобен, завистлив и подъл.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата да влиза в мазетата и да пази старците по селата от издевателства, стога сами са си ковали доказателства срещу божков. Не че е светец, но далеч не е най-големия проблем в БГ за обикновенните хора. На мен например грам не ми пречи нито колекционирането му, нито майбаха му, нито нищо. С повече акъл от гешата си го е изкарал така или иначе
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне на този етап Гл. Прокурор звучи като човек с кауза и цел. В такива случаи трябва да се реагира като глухото жабче. Всичко друго ще го отклонява от целта.
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и ние сме изненадани че си главен прокурор, ама карай ! Това че два дни се ослушвате и не може да разберете аджеба пуснат ли е или не ,достатчно говори за капацитета ви и колко ви вярват ! 20 дни не може да разберете официално задържан ли е или не ! Хвала на такава милиция !
51
16
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Най важното е, че Гешев спечели народа и рейтингът му се изстреля във висините... - той ще е следващият Президент в президентската държава...
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми някой каза,че кока-кола също имат вина за липсата на вода и източването на водата,как да ги осъдят?
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още от началото беше ясно, че няма законово основание на което да го върнат.Обаче материала обича да слуша лакардиите на Гешов, пуделчето на Борисов.Нали всеки ден го облъчват от тАлАвизорУ.
48
1
 
11
 
! Отговори
Прокурор-Слънце преди 4 години
Прокуратурата - това съм аз!
47
3
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
вечерта на 31 януари в Абу Даби, но официално потвърждение към българската страна дойде едва на 2 февруари. ОТ ТОГАВА ТОЙ Е В АРЕСТА В ОАЕ.Точно това е сериозна журналистика! Браво!! Не можем да се позоваваме на слухове, една баба каза..
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че съм фен на Божков, но не може да сложиш някви селски момчета на отговорни постове и да очакваш чудеса. Това, че са слуги на Бащицата не значи, че са компетентни.
45
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Приемам залози, че първо ще изгърми Кирчо куфарчето...
44
3
 
22
 
! Отговори
БАБА СТОЙНА преди 4 години
СЛЕД 10 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВБЪЛГАРИЯ Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА,НО НА ПЪРВО-ПО СМЪРТНОСТ!!!ТОЯ Е НА ПЪТ ДА ПОГУБИ БЪЛГАРИЯ.МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ,ЗА ДА НЕ БЯГАТ ОТ РОДИНАТА,А И ОТ ВАС,МАЙКИ И БАЩИ!!!
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От телевизора, пресата и интернет все Гешев гледам. Най-говорещият и показван прокурор в света. А работа май не върши. Покрай тоновете чужд *** "хванахме" един дядо от Дупница, покрай билетчетата има един задържан шеф на комисия, явно за да не се пита къде е спал Горанов. За водната криза пак виновен е май шефа на ВиК само.....Не че има осъдени де ...
42
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
02.02.2020г. - "Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства, че Васил Божков е задържан. С него имало още едно лице с фамилия Попов.Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Варна, където се провежда акция срещу битовата престъпност."17.02.2020г. - "Изненадва ме фактът, че е бил задържан 20 дни. В тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната."
41
13
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Масларката и Овчарката... - и те тръпнат в очакване...
40
3
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
Народът се радва на всяка мръсотия, направена всеки друг, но не и на него.Болен народ - озлобен, завистлив и подъл.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков да направи един BG Leaks и да изкара всичките кирливи ризи на политици, магистрати, полиция, прокуратура. Ще бъде много забавно. Със сигурност има много информация и може да бръкне във здравето на всички по върховете тук.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До цоциалистСоциалистите казаха,че са съгласни да има ревизия на приватизацията и не се учудвам,защото най-много десните крадоха,разрушиха и разграбиха държавата ни.Тъй че, БСП изобщо не са против.
37
1
 
22
 
! Отговори
Латино Мамба Самба преди 4 години
Гешев, сменяй каскета със сомбреро и газ по топлите страни, че дупе да ти е яко, ако не прибереш черепа.
36
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Сватанакът му Софиянски... - и той да се стяга, че знаем как продаде халите... - а Импексовата тя си знае и е в очакване...