Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши

Той призова политиците "да не си правят вятър на устата"
17 фев 2020 09:00,
219
Гешев за Божков: Прокуратурата знае какво трябва да свърши
Снимка: БГНЕС

Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите. Учудващо е, ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията, заяви главният прокурор на страната Иван Гешев пред "Нова тв".

Главният прокурор е в Чирпан заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, където рано сутринта започна акция срещу битовата престъпност.

Още по темата

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем , че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нямаме нужда да бъдем съветвани.", обърна се Гешев към бизнесмени и политици.

Иван Гешев добави, че е важно да има наказателна отговорност.

Той призова "политиците да не си правят вятър на устата" и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизицята, категоричен бе главният прокурор.

Днес документите за екстрадицията на Васил Божков ще бъдат изпратени към властите в Обединените арабски емирства. Документът, дълъг 200 страници, ще бъде предаден на Министерството на правосъдието

Бизнесменът Васил Божков беше задържан вечерта на 31 януари в Абу Даби, но официално потвърждение към българската страна дойде едва на 2 февруари. От тогава той е в ареста в ОАЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
F5 преди 4 години
От британската църква защо трябваше да замесвате кучетата, те нямат общо с изкривената ви версия и тълкувания на библията! А тоя Алистър Кроули се е самоопределял като куц в магията ге-й и не е най-големият сатанист, вие англичаните си го възвеличавате да имате нещо велико.
94
2
 
9
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Начи политиците да не ти дават акъл как да си вършиш работата, а в следващото изречени ти им даваш акъл какви законови промени да правят? Ебре-дебре!
93
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ние не сме разбрали. Не божков бе задържан, а паспорта му. Просто е. И щом главния не позволява да му се месят, защо вожда тръби, че са се разбрали, какво трябва да прави?
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама в Чехия десни не са управлявали,за разлика от България!Освен това стимулират дребния и среден бизнес,за разлика от България,която го смачква и убива,няма и корупция,правих фирма в Чехия и знам за какво говоря.
91
1
 
11
 
! Отговори
Хари Потър преди 4 години
Оставам с впечатлението, че Радев сам се е подслушвал незаконно. После е отправил питане към Констутициония съд с цел да замеси Гешев в политически игрички.
90
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Гешеф е завършил...Магнауурската школа,за това му е...простено за издънките.Иска човека да направи...нещо по заповед на...щуката(от Банкя),ама толкова са му...възможностите.
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе ми ги пробутвай тия мантри,защото чехите не закриха и разграбиха предприятията си,а продължиха да работят,дори осъдиха американци,които им бяха свили марката на бирата Пилзен и спечелиха делото.Други предприятия направиха съвместни с немски и други фирми,не си разграбиха и унищожиха промишлеността!Не са затъвали в заеми,както направиха герберите с България,а туризма им върви с пълна пара и е печеливш,не ми срванявай България с чехите!Ама в Чехия десни не са управлявали,за разли
88
1
 
10
 
! Отговори
ники преди 4 години
Те въобще не са го задържали, че да го пускат. Само са му взели международния паспорт, стандартна практика.
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герботролчета, колкото и празни приказки да изприказвате, остава фактът, че не изпълнихте предписанията на ЕСПЧ по делото "Колеви срещу България" и Венецианската комисия и прокуратурата ни продължава да бъде политико-икономическа бухалка на рекетьорите - задкулисие, политици, "бизнесмени", държавни чиновници, над народа.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82Орешарски обмислял да тегли 1 милиард заем - вълна от стачки и протести!Баце тегли 16 000 000 000 (шестнадесет миарда) - ни вопъл, ни стон. Къде потънаха - и Гъбаря с каскета не знае!
85
1
 
13
 
! Отговори
барабой и мас преди 4 години
Цацаратурата, Гешевтурата и т.н. Но боцко и компания са недосегаеми, що ли?
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПри Орешарски и Станишев направиха пътища и много по-качествени от Бойковите и нямаха големи заеми като Цецоувите,това че не помниш,не е наш проблем.
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това го казва човек, който пуска СРС-та по медиите. Едно време поне се правиха на ударени и ги пускаха по медиите на флашки. Сега директно главен прокурор ги пуска. Подслушват Президента незаконно, пускат СРС-та напълно незаконно, после правят внушение от типа "сестра ти е..." и те оставят да доказваш, че нямаш сестра.А за Ало, Ваньо... и Мишо Бирата - ни вопъл, ни стон. За "загубеното" тефтерче с Цв.Цв. и ББ - нищо.Помнете ми думите. Този ще е по-голям въздух под налягане и от Цецко Цветанов. Нали го помните какви акции и холивудски екшъни снимаше? Е, само за протокола - според Евро
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще дойдат чужденците и ще кажат давайте ни всичко в държавата виДа ти кажа, вече се моля това да стане. В Чехия, като им взеха и заводи и всичко, та какво? Правят вече над 600 000 шкоди на година. Другото дори не го коментирам. А тук, като са ни българи бизнесмените, цъфнахме и вързахме - 1000 кинта заплата им се виждат космически пари, болничните искат да не се плащат, пари под масата, неплащане на извънреден труд и т.н. и т.н.
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е ясно на вси4ки и особено на милиционера Гешев - Бошков няма да бъде екстрадиран в БГ , А за вси4ки золуми на прокуратурата БГ ще бъде съдена и осъдена да плаща милиони !!
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПри Орешарски нямахме такива заеми,каквито натрупаха ГЕРБ и няма нищо насреща, сега ще наптравят като в Гърция - ще дойдат чужденците и ще кажат давайте ни всичко в държавата ви,заради заема и ще ни вземат държавата,а ние ще останем само слуги и роби в собствената си държава и нищо повече.Не само това,но и ще качат цените,а заплати и пенсии ще си стоят мизерни и ще загубим още население,което ще емигрира.
79
0
 
12
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Наистина да вземете да спрете,с това делене на червени и сини!!!Който и да Ние е управлявал,все назад Ни е дърпал!!!Всички са МАСКАРИ,е написал един,много по умен от мен,но не в книгата "ВИНЕТУ"....
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обвиненията в убийство не могат да са абстрактни.Трябва да има труп(трупове).Чии са труповете?
77
13
 
3
 
! Отговори
Гешев 2 преди 4 години
До всички *** коментиращи под мен: колко ви плаща Нинова за коментар да знам и аз да се включа
76
3
 
17
 
! Отговори
БАБА СТОЙНА преди 4 години
Не виждам смисъл Б.Б. да управлява повече.Този е на път да ни затрие,само и само за да продължи да краде. България е най-бедна в ЕС след 10 години Б.Б на власт.Не се наяде, не се накраде тоя бе!Алчен до безумие.