Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

Полицаи тръгват по паркове и градинки, да няма струпване
Обновена: 20 мар 2020 14:27 | 20 мар 2020 12:53, Веселина Йорданова
296
Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.

Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Още по темата

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.

Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора.

МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов..."И след такова изказване има индивиди, които считат, че ББ има нещо в главата?
233
2
 
30
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Онази вечер жена ми плака защото прекъснаха турския сериал , после плаках аз , защото посред нощ Селянина от Банкя се появи да каже :" Единственото дека го искам да си искарам мандато и нема да ставам президент ...."Браво тикво !
232
1
 
29
 
! Отговори
Кр. Маринов преди 4 години
Давай Боко, давай тикво. Вече имаш да наваксваш. Гологлавият началник на щаба дръпна яко с глупотевините и постави нови стандарти по самопоказване и нищоправене.
231
0
 
32
 
! Отговори
чичо преди 4 години
5 часа сутрин!!!???Ти добре ли си?Кауфланд и повечето магазини отварят в 9 часа.Да беше го направил от 00 часа до 5 часа!Всичко ви се пише на ***,включително и на патриотарите дето ви подкрепят.
230
0
 
21
 
! Отговори
Мбу-ха-ха-ха! преди 4 години
Абе ,на Бойко що му са толкова меки ушите?! Я го вижте на снимката!!!! Едно ластиче не могат да издържат. Или е някаква метафора?
229
2
 
31
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 4 години
Браво! Това заслужава поне Нобелова награда... Магазините ще работят сутрин с възрастни, на четен час с жени, на нечетен с мъже... С трансове през ден. Веганите, няма да пазаруват, пролет е и има детелини по парковете. Децата не ходят на училище и не им дават джобни. Всичко е измислено да спестяваме. Така че не го съдете строго. Аз за всеки случай, ще пробия още една дупка на колана и ще питам кучето дали може да я кара на вода само..
228
2
 
31
 
! Отговори
виктор хара преди 4 години
Ама,да не би после тези "военно-полеви болници да се превърнат във военно-полеви лагери за затваряне на инакомислещите по отношение на вируса.Щом и гордостта на Бойко зала Арена-Армеец ще се префасонира.....нещо ми намирисва на стадионите в Чили. Пък и армията упълномощиха.
227
0
 
5
 
! Отговори
До анонимен 33: преди 4 години
Много харесах Вашият коментар 37613
226
1
 
36
 
! Отговори
брилянтно преди 4 години
А работещите в тези магазини, те не стига, че са първа линия със заразата, ами и недоспали. Те затова започнаха да капят италианските медици, не защото са стари, а защото са прекалено уморени и после вирусът ги събаря лено.
225
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bg armeiski teater...hodiat po pervazite, po balkonite, po pokrivite ...a amerikancite im sipvat gratis bombi i otrovi ot nebeto...v krumovo ujkim paziat...mai sichki paziat red za klozeta...
224
8
 
34
 
! Отговори
ИЗМИСЛЕНИ НЕДОСЕГАМИ преди 4 години
ЕЙ, НЯМА ДА МИРЯСА ТАЯ ТИКВА. ПАДНА СИ НА ПЪПА С ТОЯ ГЛ.ПРОКУРОР И ГЕН. ДОКТОРА. УПРАВЛЯВА НИ ХУНТА - ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ, МАКАР И ИЗМИСЛЕНИ. РАЗПИЩОЛИХА СЕ. ВСИЧКИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ СА АГРЕСИВЕН ПИАР НА БОКО И ТЪ ПАТА МУ УПРАВИЯ.А КАНДИДАТЪТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ МУТАФЧИЙСКИ, КАТО МУ ПОДАДОХА КОКАЛА ЗА МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕТО,СТАНА ВИСОКОМЕРЕН И ЛЪЖЛИВ. КАТО НЯМАТ КАПАЦИТЕТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ЕПИДЕМИЯТА,НАЙ-ЛЕСНО ДА ХВЪРЛЯТ ПРОБЛЕМА НА ХОРАТА И ДА ГИ ВЪДВОРЯВАТ.МЕЧТАЯТ ДА ПРЕВЪРНАТ БГ В ЗАТВОР, ЗА ДА НЯМАТ ПРОБЛЕМ
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...tez komunisticheski diadki v bg upravlenie sa na umirane...peiat si lebedovata pesnia...usmihni se mlada Bulgaria, naslajdavai se na prolet 2020...razcvetali iabloki i krushi...
222
4
 
28
 
! Отговори
Асан Кьоравио преди 4 години
А така ,бате ! Сутрин по тъмно по-лесно ша грабим старците ! Акълия си ти ,бат Бойче!!!
221
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
Бате е най премеренПритеснявам ГешеФ
220
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Агроном223защото там е СЪЩОТО,драги!.."Заповедта" НЕ разграничава "малки" от "големи" магазини!..Само преди два часа обиколих няколко САМО ЗА ЕДИН хляб..-НАВСЯКЪДЕ ЕДНО И СЪЩО..
219
1
 
29
 
! Отговори
Ставай рано, борисов преди 4 години
Борисов и фандъкова лично да снабдяват въсрастните хора вместо да им разправят да пазарували в 5 часа. Да ги видя тях и министрите и дупетатите - всички в 5 часа наредени с торби храна които да разнасят на софиянци. Ама мърда с мърда, ще излезем да ви изметем със все полицията, дето като пусне сълзотворен газ се дави и превива.Още малко като поседим в къщи, такава енергия ще натрупаме че ще насмелим и некадърните доктори начело с Мутафа, и полицията, и всичкия *** "управляващ".
218
2
 
39
 
! Отговори
някой преди 4 години
От възрастните съм.Защо не вземете да ни заключите в къщи само на вода. Така няма да имаме нужда и от пенсии.Можете дори да проведете експеримент колко дни може да издържи един възрастен само на вода!Резулататът ще има и световен принос! Велико!Представяте ли си един възрастен затворен 1-2 месеца без да излиза навън - когато обаче след това излезе, ще бъде готов приемник за всякакви вируси. Т.е. заслабналияят организъм ще бъде много по-податлив.Кажете си го - възрастните ни тежат, без тях!
217
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой магазин отваря в 5 :)??? Поредната герберска ид*тщина.
216
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената полза от коронавируса е да отвори очите на заспалите Българи и заблудените овце, че нямаме никакво правителство. Впрочем имаме но е най некадърното което е управлявало някога България. Видяха се лъжите за това, че сме финансово стабилни, за излишъка който всъщност никога не имало, за неработещото здравеопазване. За окаяното състояние на болниците, за недостига на елементарни защитни средства. Лъжи, лъжи, кражби и празни приказки и така вече 10 години.
215
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
dobre. decata i vnucite da gi prodadem na borsata za svejo meso s organi i kokali?