Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

Полицаи тръгват по паркове и градинки, да няма струпване
Обновена: 20 мар 2020 14:27 | 20 мар 2020 12:53, Веселина Йорданова
296
Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.

Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Още по темата

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.

Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора.

МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
5
 
10
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Прекалено много ни ограничихте свободата, това вече е терор."Стадото разбира само езика на сопата. По друг начин не става. Тука не дават да се покажеш от вкъщи без маска (т.е. кой- каквото има под ръка, защото маските са дефицитни.), камо ли да влезеш някъде без маска. Глобата е до 2500?. Докато заведа малкия на зъболекар, 4 пъти ни провери полицията, дали сме с маски. И даже така, срещам отделни индивиди без маски.
193
3
 
6
 
! Отговори
До 204 преди 4 години
А в Белгия защо няма бе,*** ?Не се ли сещаш защо няма ?Кух провокатор !
192
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Титана на икономическата мисъл, създателя на Бойкономиката(дето се счупи) - професор доктор на науките генерал-лейтенант другаря Борисов!Над 80 годишни: Ще пазаруват от 4 до 6 часа сутринтаОт 70 до 79: Ще пазаруват от 6 до 8 сутринтаОт 60 до 69 годишни: от 8 до 10 сутринтаОт 40 до 59 годишни: от 10 до 14 часаОт 20 до 39 годишни: от 14 до 18 часаПод 20 годишни: няма да пазаруват, забранено им еВ гетата: всички по всяко времеКойто не спазва - затвор до 5 години. Хахахах.
191
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може ли до входа на супера да се направи едно бързо гише- само за хляб. Защо трябва за един хляб да се влиза в магазина и да се прекосява целия?
190
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борисов защо няма елементарен спирт в българия? това е непосилно за нашите велики фирми ли да го произведат, нали имаме най добрите специалисти и изкуствен интелект? един *** спирт не можеш да намериш бе ало???
189
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, завърнали се от Италия, са заразени и свободно се разхождат.
188
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усещането да не си истинския управляващ, а само власт провеждащ е много неприятно.
187
1
 
3
 
! Отговори
До 19 февруари преди 4 години
Внимавай да не изчезнеш !
186
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върти сучи им е цялата работа.
185
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арената болница, както стана и с 2-ра градска. А кой ще ги лекува?Джипито по телефона ли?!?
184
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или друг вариант - през ден магазините да обслужват само пенсионери и през ден по-младите.
183
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам ви - само злоба и негативизъм у вас Започвате да плюете веднага във всяка тема
182
10
 
17
 
! Отговори
? преди 4 години
Медицинска сестра от Италия написа:Излизайте, излизайте и спортувайте. После ще дойдете при нас. Ще имате тръби вътре в дробовете, ще имате катетър, ще имате *** или ще се насирате в гащите, задължително ще сте болни от венерическки болести, ще пиете лекарства до края на живота си. Хората в Италия, вече се радвват, че армията се намеси да прибира у.р.о.д.и.т.е от улицата. Тук п.а.п.л.а.ч.т.а е същата. Правата щяли да ви отнемат? Бедняци с права? Пфф ...
181
0
 
15
 
! Отговори
Хитро преди 4 години
са го измислили - пенсионерите да ходят по магазините от 5 до 8, когато още не са ги отворили.
180
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте ютюб какво ги правят техните магазини руснаците - влизат с камерите , намират купища храна с изтекъл срок и магазинът е длъжен пред тях да ги унищожи - ''Хрюши против '' и много други подобни Жалко че младите вече не разбират руски Ние по възрастните разбираме повече
179
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
от 5 до 8 още е тъмно и студено и може да попаднем на наркомани хлябът не едокаран още в люлин сме застаряващо население и този интервал няма да ни стигнекато време
178
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пак 100 коментара от недоволство,хулене,мрънкане,провокиране ! Гань()вци проклети и пр()сти,като много знаете и можете,защо не сте се изявили в някоя хуманитарна сфера ! То така без отговорност ,първосигнално и без отчитане на една камара други фактори и петокласник може !Като не сте съгласни ,хващайте гората ! Точка ! Цял свят се бори по един и същ начин,Гань() тръгнал да реве,че му взели свободата за 10 дена
177
0
 
12
 
! Отговори
До 187 преди 4 години
Сега ме подсети, защо вместо дезинфектант, не сложим ръкавици? В кауфланд имаше едни наелонови ръкавици, безплатни бяха, за да си избираш храна от витрините. Това може да стане задължително за всеки магазин. За дезинфектанта ще е много скъпо на работодателя, пък и голяма цапания.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 185Зъбят се. Полицията пита, къде се разкарваш с те торби.... И опвст, с мръсните си пръсти да тарашат, дали не осил наркотици ...
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 183Затова трябва, да искат да си минел ръцете на влизане и излизане с дезинфектант, а докато си вътре, да сложиш една маска, за да не разпространяваш вируса, в случай, че го имаш.