Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
1
 
6
 
! Отговори
Незабавна карантина преди 4 години
Откога garbage на български език б**** се цензурира, бе уебсайтовски пиленца-модераторчета?!
386
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 21век и при всички успехи в медицината и на прага на изпращането на хора на Марс некъв си вирус разказа играта на света безапелационно.
385
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя да не е преродения Сталин?Че ни изде!А мерки си тряят ,да,народът си мисли,че е *** работата и ще плаче.
384
1
 
23
 
! Отговори
70739 преди 4 години
Не ме напуска усещането, че всичко това е репетиция за нещо следващо.
383
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 388намерихме бакшиша !
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До За маскитеМаските са бизнес, естествено при нас от 15 стотинки скачат на 3.70 лева. В аптеките ги няма, слава богу все още има тоалетна хартия по магазините, така че няма страшно.
381
10
 
4
 
! Отговори
Незабавна карантина преди 4 години
Този път съм съгласна с каскета! Ще се изпонатръшкаме като едното нищо и хайде до балите с италианския ***!
380
3
 
10
 
! Отговори
Времевак преди 4 години
На Гешев времето може да изтича, на народа не. Така че, да се връща обратно в хралупата си тоя негoдник...
379
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв Хей ревете държавата да помага на закъсалият "частник"1. Частникът плаща данъци на тая държава2. Не частникът въвежда извънредни положения, а държавата
378
3
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Тоя що не вземе да разпита престъпника от Барселона ,а се занимава с неща,които не са негова работа !!! А кога ще доведе Васил Божков,? Или е изпратил фалшиви обвинения на арабите и те го отсвириха .
377
4
 
4
 
! Отговори
До 388 преди 4 години
Пу'тьо трънкин,щом пазара определя Всичко,за какъв Хей ревете държавата да помага на закъсалият "частник" във време като Днешното?Аман от либерастки Трубадури като теб!
376
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не съм харесвал Гешев.НА Н МОМЕНТА ТОЙ Е ПРАВ!А вие се държите като идио.ти.
375
1
 
6
 
! Отговори
За маските преди 4 години
В аптеките маски няма. Ама в магазин за санитарно-хигиенни материали има. Едно нищо и никакво парцалче с ластички на цена 3,69 лв. Момичето много любезно ми обясни за материята, че може да се пере и през цялото време го въртя из ръцете си. Та май ще си вкараме автогол с продажбата на маски на места, където ме им е мястото. И някои солидни пари ще направят..
374
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
410, В САЩ оня ден е отбелязан рекорд за цена на бензин в последните години - в Оклахома е бил на места по $1.20 галона. Това са 4 литра. 30 цента литъра.
373
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 390Правилно му го каза, но съм сигурен че не те е разбрал. Има типове които толкова са чалнати, че даже не разбират за какво става на въпрос.
372
2
 
2
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
До избирателКефиш ме максимално колко обективен и точен си.
371
14
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Аз ВЯРВАМ, че БОРИСОВ ще ни изведе от КРИЗАТАДа са живи и здрави с ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ, защото, ако чакаме на президентчето КУЧЕТА НИ ЯЛИ. Смятам, че иНА Гешев може да имаме пълно ДОВЕРИЕ
370
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво е при Жан ВиденовЗначи си на 25 години макс. Ами, пожелавам ти заплатата ти да се стопи до $10 на месец, да видиш какво е :)
369
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената се определя от пазара и от конкуренцията, това е свободна пазарна ик----в България вместо пазарна икономика има партиен капитализъм , наште хора са наредени по веригата и препродават а крайният беден потребител си сърба попарата .------а в чужбина каква икономика има, там техните хора свалиха ли цената на бензина и горивата, какъв капитализъм има там?
368
2
 
6
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До БЕЗПРИСТРАСТНИЯНищо не ти разбрах,приятелю!!!Аз просто цитирах,един стар и изтъркан лаф.....Ти,къде отиде и взе да ме поучаваш,все едно за 48 години не съм наясно с това,което се опита да напишеш...Това е виц,усмивщ начина по който ни успокояват!