Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
1
 
30
 
! Отговори
ист преди 4 години
Заради грипната криза стотици хиляди граждани на държавата ще останат без доходи.ПРЕДЛАГАМ- депутате, министри, президентство,областни управители, съдии, прокурори, и всички държавни служители на високи заплати, да им се намалят заплатите с 50 %.Сега ще се разбере дали господата работят за народа, или за себеси.
406
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психозата мачка яко. Много фалирали държави си измиха ръце с този грип. И театъра става все по осезаем, сега и военното кино ще започне да снима... Цирк
405
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ima li darva za krematoriumite? ako vi sprat gaza i vaglistata?
404
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се изказва по теми, които не са му работа. Вместо да погне спекулантите, тий иска да затвори целия народ под арест...
403
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тежка цензураЗащо ли, ами защото той лично ще има по-голяма власт, ако ние имаме по-малка свобода.
402
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Жан Виденов не ровеха по кофите ,защото нямаше кофи изобщо. Имаше контейнери. И не ровиха в тях ,защото тогава крадяха вместо да ровят..Ама каскетите имат къса памет...
401
3
 
28
 
! Отговори
Тежка цензура преди 4 години
Този защо всява паника и защо непрекъснато призовава за диктатура.Сега ще поиска и да се отвори Белене!
400
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България епидемия НЯМА.И няма как да се случи, след като новите случаи са +10%, а в същото време оздравяват 5%. Математически е невъзможно да се натрупат толкова случаи наведнъж.
399
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не го харесвам, но в случая е много прав. Лошото е че суджука не се слушва в него.
398
2
 
6
 
! Отговори
До420 преди 4 години
Не те знам какъв "частник" си,но горещо ти препоръчвам да гледаш внимателно предаването Бразди по БНТ,там ще научиш много неща които ще ти бъдат полезни за твоето Бъдеще,ако ли не ще видиш съвсем скоро къде с'ерат Гладните! Та така драги ми"частнико"успех ти желая!
397
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главният обвинител главно всява паника. Прилича, ама не е същото!
396
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е, Гейшеф. Ама времето на ГРОБ изтича, не нашето.
395
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев ....Защо ,чак сега се сети?Един човек да има на място в тази държава ...Браво,макар и да си закъснял...
394
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ,което с пионерски ентусиазъм надраска:-"Аз вярвам,че бориссофф ще ни изведе от кризата"..:..-Скъпа,башка дето съм поласкан от факта,че си ми упорита фенка,но и с изцепките си ми доставяш голямо удоволствие!..Нема майтап!..-НА:-"Честен кръст"..При секи твой напън се смея от сърце...Жива и здрава да си!
393
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Жан Виденов пенсионерите не ровеха в кофите.
392
2
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Да има,каквото е нужно,но не НАЛОЖЕНО от КАСКЕТА,както се изрази,накой по долу!!!Вирусолози,специалисти да предложат и президента да го въведе....Стана тя,Гешев да се окаже,най важния в държавата,особено в подобна криза.Те само на СПЕЦИАЛИСТИТЕ,не дават думата бе МАМ.......му стара!!!Това е комплексарщина!!!
391
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво е при Жан ВиденовЗначи си на 25 години макс. Ами, пожелавам ти заплатата ти да се стопи до $10 на месец, да видиш какво е :)А какво стана в годините след това - колко са заплатите - 2 хил евро? Защо България след Жан Виденов е на първо място в света по смъртност със заплати от 2 хил евро? И защо пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна.
390
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво доживяхме Господи. Ченге да се преекспонира на медик. Дъното е това.
389
3
 
14
 
! Отговори
СТРАХ! преди 4 години
Така е гшф, времето изтича. Твоето скоро, а нашето когато дойде. Точно така трябва да се държи глав. прок. на ниво - "времето ни изтича"
388
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, гледай си прокуратурата, по некадърен прокурор не сме имали в България от теб, даже боксьора Филчев си гледаше работата по добре!