Безлихвени ли са "безлихвените" заеми за самоосигуряващите се?

Българите ще бъдат утежнени с различни по вид и размер плащания при връщането
14 апр 2020 15:11, Ния Христова
17
Безлихвени ли са "безлихвените" заеми за самоосигуряващите се?
Снимка: БГНЕС
Министърът на финансите Владислав Горанов лансира идеята самоосигуряващите се лица, чрез търговските банки, да могат да се възползват от безлихвени заеми за периода на извънредното положение, които да са с месечен размер от 1500,00 лева, като това кредитиране беше наречено "базов доход". Министърът коментира темата в предаването "Референдум" по БНТ от 31 март 2020 г., пише Investor.bg
 
За момента въпросите, свързани с очакваното кредитиране, са повече от отговорите. Основният въпрос е: 
 
Безлихвени ли са тези заеми?
 
Трябва да стане ясно, че държавата ще предостави на самоосигуряващите се необременени с данъци и осигуровки суми, а сумите, които те ще погасят, ще бъдат след данъци и осигуровки. Това е така, защото идеята за момента е да се кредитират физически лица, а не стопански единици, чрез които тези физически лица осъществяват дейността си. Кредитът ще бъде погасяван от самоосигуряващото се лице, след като то е платило полагащите се данъци и осигуровки. В общия случай са възможни две най-често срещани хипотези:
 
а) доходът да е получен като възнаграждение за положен личен труд;
 
б) доходът да е получен след разпределение на реализирана печалба. 
 
Повече по темата може да прочетете в статията ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Никой преди 4 години
не е казал, че заемите ще бъдат без начислен ГПР. Първо ще се покрият разходите на банката по обслужване на кредита. Големият въпрос е дали ще искат обезпечение.
12
0
 
14
 
! Отговори
245 преди 4 години
Защо ми изтрихте коментара?За какъв срок е безлихвен и колко са лихвите след това? безлихвен е до края на извънредното положение следо това жална им майка юнашка на хорицата,които са се полъгали от поредниите узаконени лихвари.
11
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 4 години
да каже как е в САЩ. Връщането на кредит признава ли се за разход от IRS?
10
2
 
4
 
! Отговори
До 6ти От истината преди 4 години
Бате не само ти плащаш данъци. И аз внасям в бюджета. И се осигурявам върху целия доход. А не на минималната заплата като теб. И нито искам да ми плащаш от твоя джоб. Нито пък ти ще кажеш как да се разпределя бюджета.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безлихвено склед заема идват колектори и ЧСИ които за 1300 до 4000лв ще ви продадат апартаментите и имотите.Взимайте Заеми от мутроправителството.За това дадоха на чси и колектори 80млн. лв през БВР за да ви изкупят за стотинки след това домовете и да останете на улиците.
8
0
 
19
 
! Отговори
хммм преди 4 години
До 6 Да ама ние сме оторизирали държавата да прави с данъците ни , каквото си иска То не бяха купуване на "хвърчила" за 2027 година , то е беше лепене на стиропор, и хиляди безумия сътворени от герб . И сега , когато светът изпадна в криза , се оказа - в БГ няма пари за обикновените хора
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европа помощи а в България кредити ! Простнарод=управляващи милиардери
6
9
 
5
 
! Отговори
коки преди 4 години
Докторе,докторееее да ти имам дипломите. Идеята на този вид безлихвен кредит е да си помогне самоосигуряващото се лице, без да плаща на банката. Ситуацията е: взимаш 1500 лева и НЕ ПЛАЩАШ лихви на банката. Преди : взимаш 1500 лева и ПЛАЩАШ лихви на банката. А това, че самоосигуряващото се лице, в резултат на пандемията е с намалени (или без) доходи е съвсем различен въпрос. Омръзна ми всеки с мнооооооого дипломи да дава акъл и да се прави на умИн.
5
15
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Ами като не искаш не взимай кредит бе. Никой няма да ти го набута в ръцете. Той не бил виновен, че е в неплатен отпуск. А аз ли съм виновен, че да ти плащам безвъзмездно обезщетение с моите данъци. Никой не е виновен, поемаш удара и толкова. Всички ревете за помощ от държавата, сякаш държавата е нещо различно от нас. Държавата има доходи за преразпределяне само и доколкото получава данъци от нас самите.
4
4
 
24
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Защо ще ме карат да взимам кредит , затова че държавата насила е спряла работата в нашата фирма заради извънредното положение и аз съм в неплатена отпуска !?!Аз не го правя по собствено желание. Имам работа но държавата не ми позволява да я върша !?Вместо да ме обещети (дори и частично) . Бойко ми вика ще ти дам пари на заем ???Ама аз не съм го искал !!!Със какво съм виновен в случая ?Що не вземат те кредит (депутати министри президентът и Бойко) . А ?Но не. Те си увеличиха заплатите
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А банките ще начисляват ли такса за усвояване или застраховка или някакви други такси
2
2
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ЖАЛКИ МАРОДЕРИ !!!ХАЗНАТА Е ПРАЗНА !!!!
1
2
 
26
 
! Отговори
SS преди 4 години
ПАРИ ДАЙТЕ НА ХОРАТА ПО ПРИМЕРА НА ГЪРЦИЯ.НЕ ГИ ЗАЛЪГВАЙТЕ С КРЕДИТИ.