Въпреки молбите столичани отново тръгнаха на път

Километрична опашка се изви на изхода на София
24 апр 2020 17:52, Нели Христова
218
Въпреки молбите столичани отново тръгнаха на път
Снимка: БГНЕС

Въпреки предупрежденията и молбите, в последният ден от работната седмица на КПП-то на изхода на София отново се оформи километрична, предаде БНТ.

Днес столичани отново тръгнаха на път, въпреки всички предупреждения от Националния оперативен щаб и правителството.

Миграцията по Великден принуди властите да затворят София за няколко дни и да приложат много по-строг контрол на преминаващите, но изглежда, че сега ситуацията е напът да се повтори в известна степен.

За сега няма данни за инциденти на АМ “Тракия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БлажоБаце Блажо, преди шест поколения София е била една кална нива с минимален брой население. Посмали малко с "аристокрацията". Иначе е хубаво да се спазват правилата. Здравословно, така да се каже.
176
3
 
4
 
! Отговори
Блажо преди 4 години
Моля, моля. Ние, столичаните си останахме вкъщи и на Великден и сега. Цялото ми семейство е тук. Шест поколения софийска аристокрация. Тези, които пътуват са прости *** емигрирали в столицата, за да се докоснат до цивилизацията. Марш по селата и хич да не се връщате.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То много хубаво, че Софиянци се връщат по родните си места, но защо им позволяват пак да дойдат обратно?! Явно си обичат селото, да вегитират там!
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като се върнат-болницитепще са пълни и тогава ще трябва да разчитат на късмета си
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
думата ,,шоп,, произлиза от ,,сопа,,,т.к. са били овчари
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С молби нищо не става. Защо не ме питахте да ви го спестя или вашите специалисти така ви казаха.
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СПИНа е братовчед на короната.СПИН има от 40 години и нито ваксина е измислена, нито лекарство.Що мислиш, че за короната ще измислят? Щом искаш, чакай си за ваксина, не се виждай с никого, твоя си работа.Дано дочакаш.
170
8
 
3
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
169
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер 186, мога само да ти съчувствам. Не влизаш дори в асансьора!? Що? Някой реещ се вирус да не вземе да рипне и да ти налети? За податливостта на мозъка на манипулации ваксина още няма открита. А и няма да бъде, уви.
168
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 186И коб ти е виновен, че си ахмак?
167
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
родителите ми не са излизали от 13.03.аз ходя до магазин.аптека.банкана всичко отгоре съм без работа.единствено съм на балкона. спазвам всичкодругите около мен са като изоглавени.навън е манифестация от хора и деца.поне това виждам от балкона.дори в асанс.не се качвам.но другите нищо не спазват.
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз що не пътувам?
165
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, "някоя_си", понеже си лекар, юрист, икономист и космонавт, би ли обяснила на нас, простите тарикати, как някой, който в София няма проблем да ходи в хипермаркетите, в банките, из градския транспорт и прочие, щом премине Кпп-то, започва рязко да ръси зараза и става враг на Тутраканската селищна система?
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от заклещените по тия безумни КПП-та съвсем не са "тарикати", безотговорни сеячи на зараза или тепегьози, на които едничката цел е да плющят мръвки и да пият ракия. Повечето наистина имат работа за вършене, причина да са на път, иначе ще си причиняват ли тези унижения? Всички те, обаче, са удобно извинение за некадърността на овластените да се справят с кризата.
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки молбите столичани отново тръгнаха да път. Ами значи толкова са ви адекватни молбите. Както видяхме, и забраните ви не се оказаха особено адекватни. За да изпълнят нещо, хората трябва са виждат СМИСЪЛ. Къде е смисълът да можем да ходим в супермаркетите, да пътуваме в градския транспорт, да се редим по опашки в банките, а да не можем да се качим в собствената си кола и да идем на село, където в къщата и на двора да прекараме уикенда? Какво прави едното безопасно, а другото опасно?
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 180Да, например, ние всяка година изкарваме Великден при родителите на единия или другия: вече възрастни хора. Тази година при свирепи мерки за сигурност (дезинфекции, карантинен престой и пр) само им изпратихме нещо и всеки празнува където си беше. Когато има ваксина ще се събираме.
161
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако предположим, че още дълго време този вирус ще ни виси като заплаха, единственото разумно решение е да се научим да се пазим от него в ежедневието и да предпазваме околните, ако без да знаем сме се заразили. Това значи да усвоим защитен модел на поведение, всеки да намери свое решение, а не да разчитаме на "извънредното положение", щаба, правителството и т. н. Да живеем с повишено внимание, без да се налага да жертваме смисъла на живота ни - скоро ще ни се наложи да усвоим това умение.
160
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 177Забраната за пътуване няма нищо общо с това колко теста са правили точно тогава или малко след това. Освен това от Щаба си казаха, че очакват да се види ефекта от Великденските изпълнения след 2-3 седмици, които ощене са минали, тъй че си се объркал за това дали казват, че причината е Великденките изпълнения.
159
2
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Истинския "софиянец" не мож го спре да пътува, той е над нещата....
158
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да увеличиш броя на тестовете точно седмица след голямото пътуване, за да докажеш, че именно то е виновно за увеличения брой заразени, е наистина подло. Защо не го направиха преди това? И по колко теста всъщност са правели на денонощие, та чак сега разбираме, че са ги увеличили на 1000?Ами ако направят 5000 или 10 000 сигурно ще се хванат за главата. Но тогава нямаше да имат като аргумент пътуването по Великден и съответно да го използват за затягане на режима и за повече тормоз на хората. Просто щеше да се получи по-реалистична картина и да се види, че броят на вирусоносителите е доста