Кунчев поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната

Това не е втора вълна, разпространението е по огнища, смята той
Обновена: 9 юни 2020 11:52 | 9 юни 2020 11:48, Красимир Ангелов
316
Кунчев поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната
Снимка: БГНЕС

Налага се удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната, заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в Пловдив.

Още по темата
Това се налага най-вече заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен, съобщи той, цитиран от БНТ.

Според него това не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища.

Ситуацията в Доспат е усложнена
. Затова са необходими общи мерки, които да се провеждат едновременно във всички общини, посочи Кунчев.

"Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки", каза Ангел Кунчев.

Според него работници в предприятието в Доспат са прикривали симптомите от страх да не останат без работа.

В община Доспат и днес продължава тестването на контактните лица на заразените с коронавирус.

Четирите екипа на РЗИ-Смолян издириха всички контактни на болните и им взеха проби за изследване. Резултатите се очакват в следващите дни.

Днес продължават тестването в селата Змеица, Любча, Касак, Црънча и Чавдар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
25
 
! Отговори
трайчо преди 3 години
ако удължат и с ден и продължа да нямам възможност да работя оставам гладен, а историята е показала, че от гладния по-лошо нещо за управляващите няма.
228
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзбирателТо не било ковивирус а Гербвирус.....
227
1
 
32
 
! Отговори
стига вече! преди 3 години
май на управляващите им хареса да сме в "извънредно" положение! в мътна вода се ловят най-големите риби. да затворят селищата с много заразени, за да не щъкат насам-натам и да заразяват половин България, за 2 седмици, както направиха с други градове, села и махали с далеч по-малко заразени! защо не го правят!? май за да имат основание да тормозят останалото население с разни там "мерки".
226
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ся кво, заради 2 села айде да затворим бЪлгария, а?
225
4
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Не може до безкрайност да се удължава извънредното положение. Свиквайте с този вирус, вече с него ще се живее. Придобийте имунитет и се приспособете. Какви са тези маски и това затваряне.
224
1
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 226 Не хваля, нито критикувам! Пилците ще ги броим наесен! Щото по приказките на някои ще следва извънредно пак!Дано се поучим от допуснатите грешки и не ги повторим!Защото едни казват : "Повторението е майка на знанието", а други "Повторението е баща на затъпяването"!Как стана така, че в Сливен пак има много лекари и сестри с вируса?Сърница и Доспат са ясни - върнали се гурбетчии за Рамазан, видели се с родата и комшиите и готово!Кой какво не разбра и какво не направи?!
223
2
 
25
 
! Отговори
Цензурират преди 3 години
бате , защото повечето медии са *** и са на привикване и инструктаж. ГЕРБ в своята същност не е дясна партия , а се нарича такава за да печели избори. Факт и то брутален и нагъл. Няма как 10 г дясно управление в ЕС и държавата да е на 111 място по свобода на словото. Без да броим , че щото не се краде сме най-бедни в ЕС. УЖАС!
222
4
 
28
 
! Отговори
Jon преди 3 години
На кунчо му се иска, *** боко знае, че на хората им писна и няма как да стане и ха са се направили на интересни, ще ядът дървото. боко може да е чел само една книга, ама тия неща ги усеща.
221
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Правата"За инфо Индия и така мразената ви Русия отпускат края,защото са наясно че хората ще ги пометат"Рушия ще е последната държава, в която ще има протести. Дори след Северна Корея.
220
0
 
19
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Извинявайте, че пиша по друга тема.Но в един друг сайт започнаха да цензурират всичко, което е в полза на Костадин Костадинов. Не че той е идеален, ама дори истината в негова полза цензурират. Връща се тоталитарният режим - в кадрите, в полицията и армията, в журналистиката, в образованието. За всичко сме си виновни ние, народът.
219
3
 
8
 
! Отговори
коронка с ви-рус преди 3 години
куронен номер на китайката
218
5
 
20
 
! Отговори
Правата преди 3 години
Ами така е. Нарушавали им правата на цървулите.Стиснете зъбите и стига мрънкане.Така по бързо ще се отървем.Да нарушават ги и няма нищо да стискам. Край с тези мерки и глупости на 15 че иначе много интересно ще стане и тук не само да гледаме репортажи от други държави. Почти всички се усутиха че тава положение няма как да е безкрайно. За инфо Индия и така мразената ви Русия отпускат края,защото са наясно че хората ще ги пометат. Вируса нито е толкова страшен нито толкова заразен.
217
3
 
18
 
! Отговори
лисана преди 3 години
Кунчев като ,кумчо вълчо,търси под вола ягне,ах кумчо ах вълчо
216
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туй шубето е голЕм страх
215
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ ВЕРВАМ НА РАДЕВ- "КОРОНА ВИРУС ИМА ДВА ЩАМА- СОФИЙСКИЯТ Е МНОГО ОПАСЕН, А ТОЯ НА ШИПКА Е ПОЛИТИЧЕСКИ". ВЯРВАМ В СВЕТОВНИЯТ ЗАГОВОР ЗА ЧИПИРАНЕТО С ВАКСИНИ.
214
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама не Я пак погледни кой какъв специалист е, че нещо пишеш глупости.
213
14
 
5
 
! Отговори
Ганьо Тариката преди 3 години
До Без До Бау" Нали бяхме 2 месеца " затворени ", какво стана?"Стана това, че голяма част от хората нарушаваха мерките навсякъде където могат, защото са големи тарикати. Само виж колко от пишещите в тоя форум се репчат. Един от Видин гордо разправяше, че цялата им фирма от 70 и кусур човека никой не ги спазвал, когато не ги следят.
212
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако нямаше тестове , тези работнички в Доспат и медиците в Сливен така и нямаше да разберат, че са "болни". Къде е логиката, обаче, заради две толкова ясно обособени огнища да се блокира отново живота в цялата страна? Да хвърлят усилия и средства там и да ги потушат. Защо трябва агонията и безсмисленото напрежение да продължава, и то за дълго време още, за всички? Ама така става, когато некомпетентността на тези, които трябва да взимат решения, се "срещне" с голямото шубе...
211
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ ВЕРВАМ НА МАНГЪРА- КОРОНА ВИРУС 19 Е ПОЛИТИЧЕСКИ И Е СВЕТОВЕН ЗАГОВОР- НЪЛ МАНГЪР!
210
2
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Това е пълния състав на НОЩ! Те предлагат решения и действия на МС, кметове, областни управители и прочее! И кой специалист по какво е?!Мутафчийски - коремен хирург!Кантарджиев - микози и кандидози /гъбички/!Кунчев - бактериални и вирусни инфекции предавани от животни и кръвосмучещи на хора! Кантарджиев е в журито за докторския автореферат на Кунчев за кърлежите! Агенция ЕЖК/една жена каза/: Сина на Кантарджиев - шеф на кожното във ВМА!