Велико народно въстание 3: Площад "Независимост" се пълни с протестиращи

Обстановката е спокойна, има хора от Русе, Бургас и други градове
Обновена: 22 сеп 2020 18:39 | 22 сеп 2020 18:27, Анисия Иванова
620

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Третият протест, обявен като "Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Площад "Независимост" постепенно се пълни с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път началото на третото "народно въстание" започна в 17:00 ч.

Протестиращите се събират в "триъгълника на властта". Обстановката е спокойна. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива".

Органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор, съобщиха протестиращи.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

Полицията претърси и градинките, попадащи в района на традиционните антиправителствени протестни шествия. Източници от МВР съобщиха , че не е открито нищо притеснително.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико народно въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


620
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
16
 
9
 
! Отговори
6 преди 3 години
С такава стратегия на мирни протести нищо няма да постигнете ! Френската революция победи защато събори Бастилията и влезе в двореца на краля , когото обезглави .Руската революция победи защото влезе в Зимния дворец и екзекутира царя . Не призовавам към същото , но можете да влезете в МС и НС и да ги махнете !Кой ще ви спре хиляди хора ? Никой ! Иначе няма да отстъпят !
289
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тошо,Бай Тошо къде си да го видиш твоя хубостник, станал е 150 килограма!
288
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧака ни гражданска война, ако ГЕРБ спечелят изборите......От импотентни БКП-та и бабите бягат! :)))))))))))))))
287
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 таксиметрофи шофьори ли ще свалят Бойко ахахах
286
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един непредубеден и независим наблюдател който сега да го сложиш на площада да чуе виковете ,скандиранията ,прототията ,цинизмите ...и ако прочете останалите " умни ,красиви и кресливи " какви ги пишат по форумите - ще се прекръсти и плюе от погнуса ! Искат да махнат един *** и вместо него да го заменят с още по големи простаци .щото като гледам какви са им подръжниците няма начин да са по различни и те то само виж оня от учиндол с изплезения език ,който пееше на ушото на мутрите от 90- те
285
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ядеш ти бе гладник, отивай да ядеш туршия :D долу Борисофф
284
11
 
4
 
! Отговори
Гербав трол преди 3 години
Колеги после сме на гей парти!
283
1
 
12
 
! Отговори
пепе преди 3 години
смешните циркове на червената ***...
282
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
45 години ви сърбахме попарата и ядохме филии с мас, вече ядем в италиански и френски ресторанти в София не искаме вече филии с мас
281
1
 
16
 
! Отговори
1944 преди 3 години
ко муняги,ко муняги ще ядете вии тояги!
280
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме София чиста от протестърчетa !!!
279
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко не може да си ходи още трябва да завърши Южен Поток иначе ще го гръмнат руснаците.
278
2
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
:):):):)ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)Малко сте пак бе айляци:):):)
277
7
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Джипката на Кюлчето от Банкя му е дадена от едно горско...стопанство.Там някъде в горите...тилилейски му е направена и една...землянка,та ако стане много...напечено,да има къде да се скрий и да стане...партизанин.
276
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички шoпкини и мaйни искат да имат деца от Борисов. Изгради се една мутренско-чалгарска култура благодарение на прoстаци като Слави и Бойко.
275
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай протеста
274
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига вече прибирайте се в пpoвaнca откъдето изпълзяхте и си изчистете кaтyните първо !!!
273
3
 
8
 
! Отговори
Хайде да нарушаваме преди 3 години
законите за да въдворяваме законност.Хайце да нарушаваме правата нахората,за да им даваме права.Хайде да съдим без съд и присъда,за даима правосъдие.Хайде да хвърляме развалени продукти и отпадъци,зада изчистим страната.Тези и ред други,прилагани на практика отпротестърите,принципи трябва да убедят масите,че слугите наРадев,БСП,следствените,провалените политици и прочее властолюбиванечиста пяна,трябва да бъдат следвани?Имат голям проблем с истинатаи реалността.Отвратителни са,да се махат.
272
2
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
За Черепа!За Чорапа!Венсеремос!
271
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня Барни Ръбъла -може да бе всякакъв ,пародия и пр. ,но каза две точни думи по отношение на тези *** на площада -блатна тиня !!!