Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите

Няма да се затварят градове, категоричен е той
193
Кунчев предупреди: Може да има допълнителни мерки при скок на случаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Както е известно, днес страната ни отбеляза антирекорд от началото на пандемията, като общо 436 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие при направени 5 431 PCR теста.

Още по темата
8 души са починали, 131 са излекуваните, а в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

"Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ", уточни Кунчев.

Той призна, че при продължително нарастване на инфектираните с Covid-19 у нас е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. „Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, категоричен бе главният здравен инспектор.

Той посочи, че на този етап няма опасност за здравната ни система, въпреки че в болницата с коронавирус в страната има близо 1000 души. По сметките на Кунчев това прави около 10-12% заети легла в отделените за COVID-19 отделения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
При оставка на правителството и Кунчев излита
82
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много дървени философи, ама като ви дойде нс главата докторите ви виновни
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селищаТоя път блокадата по апартаментите ли ще е? За по ефективно полудяване на населението. Само баровете и кръчмите ще работят по мярка 90/10 и без да плащат ДДС, а децата няма да могат да излязат до парка. Нали такъв е гениалният план за спасяване на икономиката и на забележителната ни здравна система?
80
1
 
6
 
! Отговори
Дядо мраз преди 3 години
Главният държавен доцент, кога ще издаде заповед носещите маски да са гладко избръснати? Дамите също.
79
1
 
9
 
! Отговори
до Ужасената преди 3 години
Слагай противогаза и се скривай някъде
78
12
 
3
 
! Отговори
Ceco преди 3 години
До АнонименВиж, че това е на всякъде, Мадрид е под карантина с няколко области, това са 6.7 милиона хора, само на Българите някой крои планове за да ги ***, по добре че си се махнал от тука, такъв *** човек не ни трябва в държавата, имаме достатъчно такива, като тебе ;)
77
3
 
11
 
! Отговори
до 83 преди 3 години
......Аз също имам познати, на които обаче са им лепвали "ковид", а при отказ да подпишат документи са пускани, a ковида "изчезва" магически. Ко прайм ?....това че не са пидписали бе знсчи че вирус няма
76
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ревете не ревете, ще ви затворят, за това живеете в държава не в бантустан. Като трябва с армия и полиция ще ви набутат пи къщите и пак ще изпълнявате. Просто безкрайна слибодия няма. А относно нещата в Швеция, ми явно са си прежалили старчоците а и са по разумни по отношение общите нерки и ги спазват. Наш Ганяя си е башкъ юнак, глава ще си счупи ама да е на неговата.Айде цъкайте минусите, все тая, сатър ше има
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за мерки допълнителни с основните,които би трябвало да ги знаят за да ги умоповеляват в съобщенията си за пандемията от един тип вирус по вид от група други сродни нему,които тъй са обозначени по медицински познания с техните названия специфични за всеки от тях с разнообразието им от подобието и различието им за групата в която съществуват,че още правилно научно изучени и обяснени в съответствие фундаменталните с приложни науки по законите,методи приложими за въздействието им с цел интелекта.
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72Аз също имам познати, на които обаче са им лепвали "ковид", а при отказ да подпишат документи са пускани, a ковида "изчезва" магически. Ко прайм ?
73
3
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Кунчев е просто един престъпник, който трябва да бъде осъден за своята Измяна към Отечеството!
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанционното обучение не работи за малките-факт! Големите се справиха добре, на матурата показаха с цяла еденица отгоре. Малките имат нужда от надзор. За това, големите и университетите онлайн, а малките юо 10-12 в една стая, родителите на работа и икономиката ще е ок. Малките са и с една учителка, докато големите са с мин 10 учителя. Швеция направи точно това и хората си живеят нормално!
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ментет, всичко е менте! И вируса, и мерките! Дистанционното обучение работи идеално за разни лапачи - издателства, "платформи и платформички"! Раниците на децата не станаха по-леки, но електронните учебници вече не са безплатни за децата до 7. клас, а са срещу абонамент
70
2
 
15
 
! Отговори
Щабът е безсмислен преди 3 години
Ако някой може да ми каже какви върши - едно голямо нищо, нито маски осигуриха безплатни за бедните и болните, нито лекарства разпределят, само откриват нови легла и го съобщават тържествени, все едно е някакво геройство, И аз мога легла да слагам, ей я арена Армеец. Никаква полза от щаба, ако правителството не ги слуша, а БОКО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ГИ СЛУША. Напротив, той им казва какво да мънкат като първолаци пред микрофона. Смешни стават. Цяла България им се подиграва.
69
4
 
8
 
! Отговори
До НЕТ- ПРОСТАЦИТЕ преди 3 години
Всеки може да изкаже своята гледна точка. Не бъдете опозиция на всяко мнение, което е различно от вашето. Майка ви като ви е давала кашичката преди години, е забравила да ви даде най-важното - възпитание.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ужасена - stupid artificial intelligenceРадвайте се Хора! Първи сме в света! И ний, и ний сме дали нещо на света.Оригиналната новина:Прогресивните учени от БАН осъзнали, че има две неща които изобилстват във вселената ни - глупоста и водорода. Тъй като водорода е впрегнат и не е в компетициите им, те се концентрирали върху другия елемент и създали Ужасена (SAI)
67
31
 
5
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Ще се радвам НОЩ да вземат радикални мерки и да вкарат карантина от поне месец и половина! Само жестоки мерки ще ни спасят, дори съм съгласна на бой с пръчки като в Индия! Глоби и затвор за неносене на маска!
66
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мунчев да каже истината. Чакаме да ни наредят от чужбина и веднага ви затваряме по къщите и досъсипваме държавата. Просто не знаем кога ще спуснат заповедта от кукловоодите. Ама само *** казва истината, Кунчо няма топки.
65
2
 
11
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
И един мърмот увиваше шита в станиол.
64
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един мой познат не вярваше в опасността от това вирусно заболяване,докато не отиде на погребението на един негов приятел от Благоевград на 44 години,починал от Covid19 и ми разказа че бил погребан в затворен ковчег. В повечето градове в България не спазват мн мн предупрежденията за дистанция, дезинфекция и т.н. В София поне в болниците, транспорта, магазините и моловете се спазват мерките за безопасност,което е добре,но в кафенета,барове,клубове не спазват препоръчаните мерки и от там тръгват з