Полицаите на протест, искат 30% увеличение на заплатите

Обещанието за 15% по-високи възнаграждения не потуши напрежението
57

Полицаите ще излязат на национален протест навръх професионалния си празник - 8 ноември. Служителите на МВР не са съгласни с новото обещание на управляващите - 15 процента по-високи заплати.

Те настояват за увеличение с 30 на сто, колкото е в останалите сектори на първа линия в борбата с Ковид.

След поредица преговори, завършили неуспешно, полицаи и пожарникари обявиха, че излизат на национален протест в неделя. А междувременно продължават щафетните протести в страната.

Още по темата
Днес към недоволните служители се присъединиха колегите им от Силистра. Които също са недоволни, че не са включени в списъка на институциите, които ще получат 30% увеличение на заплатите си заради битката с Ковид-19.

За да мотивира и да благодари на служителите на МВР за тяхната работа, премиерът обяви, че увеличение догодина ще има и ще е по-малко, но ще е за всички.

Обещанието за допълнителни възнаграждения обаче не потушиха напрежението. Служителите в МВР настояват работата им да бъде призната като такава на първа линия.

Синдикатите ще продължат преговорите си с ръководството на МВР, докато не получат желаното увеличение.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
19
 
! Отговори
Кромуел преди 3 години
във всеки град,1 шериф и пом. шериф и 2 *** за черната работа,и 1 съдия и 1 градоначалник,демек,КМЕТА и 1 следовател.другото е ***,излишък.Така е било преди комунизма
21
1
 
15
 
! Отговори
Арестуват преди 3 години
Тиквата-15 процента,арестуват каскета- още толкова и стават 30 процента увеличение.
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не заслужават и 1% те искат 30% увеличени, ама, че нагли. Нищо не произвеждат за да има приходи МВР и да искат увеличение. Парите за заплати им идват от бюджета, а там отиват от нашите данъци. Не съм съгласен на тези тър.теи и безд.елници да им се увеличават заплатите. На който не им изнася да напуска, насила никой не ги държи.
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ушев да го *** мърсолив. Най долната и мързелива твар е Ушев.Данъци не плаща,лихви не връща, краде бензин, продава дрога, регистрира крадени коли. Крие се в храстите с триногата.Информация продава.По цял ден пърцуни в патрулката и се чуди къде да иде да го почерпят с кафенце или обяд
18
0
 
24
 
! Отговори
Щобедагое? преди 3 години
Митничарите-скромни завалиите-нищой не ще увеличение!?!? Претеснявам се за тях!
17
3
 
32
 
! Отговори
Безполезните преди 3 години
Като не им харесва да напуснат. Ама като не стават и за пътни знаци едва ли ще ги вземт някъде, но пък продажните ни управляващи раздват парите ни с лекота!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожарникарите всеки ден носим болни от Ковид без специални облекла и маса защити, които ползват докторите. С дрехите, с които гасим Вашите домове... Без осигурена дезинфекция и т.н. Раздадени са облекла от времето на Тодор Живков- за радиоактивна и химическа защита. Другия вид облекла са бракуваните от гражданска защита, с която са носели трупове. Но пожарната не е на никоя линия! Тя е отвъд линията, защото влиза там, където са болните ви близки, а докторите от страх не искат дори носът си да
15
0
 
23
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До ИКОНОМИСТКАТААко наистина си икономистка - късай си дипломата, нищо не разбираш от икономика.Ако увеличат на 48 000 полицаи заплатите с 30%, икономиката щяла да се развива. Е по-тъпo0 нещо не бях чел скоро, честно. хаххаххаххаха
14
3
 
16
 
! Отговори
държавните служители преди 3 години
Тия, които не са изобщо засегнати от ковид кризата им вдигат заплатите, а тези които са засегнати и, които ивсъщност плащат заплатите на всички безполезни държавни служители получават по- средния!! Държавата е в пълен хаос по всички параметри и какво да направим да вдигнем заплатите на тези, които ни си вършат и грам работата!!! Тия всичките ако работеха в частни фирми, а не за държавата щяха да са ги уволнили по сто пъти за начина по, който си вършат работата!!
13
1
 
20
 
! Отговори
. преди 3 години
Знчи - забранени са сватби и всякакви събирания. В махалите обаче всичко си е както винаги е било. Ядене и пиене нон стоп. Една патрулка не е влезнала в махала и да спре денонощните банкети, що тъй? Ако аз обаче, събера десетина приятели вкъщи, пуснем музика и седнем да ядем и пием-веднага ще дотърчат поне 2 патрулки и ще ядем греездея дето се казва, що тъй?Варианта е да се съберем 100 човека и като дойдат патрулките-вадим брадвите и коловете и лопатите и да видим кво ще стане. Увеличение ли?
12
25
 
2
 
! Отговори
ИКОНОМИСТКАТА преди 3 години
КОГАТО СЕ ДАДАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ НА ПОЛИЦАИТЕ, ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ В ОБОРОТ, ТЕ ЩЕ БЪДАТ ХАРЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ И ОТ ТОВА ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ! ЗА БЛАГОТО НА СТРАНАТА Е, НЕ ЗА ПОЛИЦАИТЕ, ТЕ ПРОСТО ЩЕ ДАВАТ ТЕЗИ ПАРИ НА ОСТАНАЛИТЕ, КАТО ГИ ХАРЧАТ. НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ СИ ГИ ДЪРЖАТ ПОД ДЮШЕЦИТЕ ВСЕ ПАК, НАЛИ?
11
1
 
29
 
! Отговори
тТт преди 3 години
Да си плащат осигуровките, да им "вържат" заплатите с резултати, да дават ежегодишини тестове за лоялност и корупция пред детектор на лъжата!Тогава да реват за по-високи доходи! Ама стиска ли им?!
10
1
 
29
 
! Отговори
къде са преди 3 години
брадатите платени полисаи където биха стачкуващите и те ли искат.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да идат при някоя от изнасилените през последните години баби по селата, да седнат до тях и да заявят, че искат увеличение.
8
0
 
34
 
! Отговори
Златко Каретата преди 3 години
Аз не съм доволен от работата на полицията !!!
7
3
 
40
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Изнагляха вече. Половината са за уволнение. Нищо не вършат, само чакат края на месеца и да си вземат заплатите. Уволнете половината, така на другата половина ще дадете заплатите на уволнените. Което автоматично прави увеличението 100%. Така няма да се бутат пари от бюджета. Същите пари, както досега, но на два пъти по малко хора.А уволнените - на някой строеж, да бъркат бетон и да носят тухли. Да видят как се изкарват пари. Казах.
6
2
 
35
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
По добре е полицайте да станат овчари
5
3
 
29
 
! Отговори
няма преди 3 години
по - отвратителни мутри от синдикалните им лидери. Истински лешояди.Адски недостойно е в тази обстановка да поставят условия и брутални искания.Ами произвеждащите в тази държава ,ако спрат да наливат в хазната, от къде ще дойдат тези 30%!? Малко смирение и разум няма да навредят. Другото е извиване на ръце.
4
2
 
29
 
! Отговори
Те и заплати ли? преди 3 години
И за какво,ако мога да попитам? В България няма полиция!
3
2
 
39
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Нещо се бъркам май, значи когато гражданите, които имат право да протестират летят палки и арести, а когато ушевия, който по закон няма право да протестира с какво да ги бием?!?Най-тъпия пешак изкласил средно с 3ка започва с 960лв. начална, смятайте с годините, квалификацията и пагона по-колко взимат... На 50г. се пенсионират първа категория, та какво повече искат тия братоубийци?Кат не им е кеф, мятай фуражката и хващай мистрията.