Цената на хляба нагоре с 10 стотинки в пандемията

Най-добрата ниша се оказал пазарът на зърнени култури
Обновена: 7 дек 2020 22:28 | 7 дек 2020 22:28, Веселина Йорданова
17

Цената на хляба се е увеличила с около 10 стотинки по време на пандемията.

"В резултат на пандемията в света бяха затворени много бизнеси. Огромен ресурс от пари бе освободен и той потърси нова ниша за своите инвестиции. Най-добрата ниша се оказа пазарът на зърнените култури", заяви в "Денят ON AIR" Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По думите ѝ причините за това са много, но най-вече дългият срок на годност на зърнените култури и голямото им търсене.

"Имаме увеличение на цената на пшеницата, което е непознато за последните 6 години. Тенденцията е тя да продължава да расте", посочи още Кукушева.

Тя допълни, че в резултат на поскъпването на пшеницата скача и цената на брашното.

"Към момента имаме покачване на цената на хляба с 10 ст., но и мотивационно обяснение - по време на пандемия работещите в нашия бранш са в предприятията, те поемат всичките рискове. Тези хора са на първа линия", заяви председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите пред Bulgaria ON AIR.

Кукушева отбеляза, че хлябът е пазарен продукт като всички останали. Според нея ставката за насъщния също е трябвало да бъде намалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: хлябМарияна Кукушева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Как пък всички се оказахте на тази първа ли ния. Не Ви е срам. Ваксини да си купите с тези печалби!
13
4
 
4
 
! Отговори
Качество преди 3 години
Като да увеличават цената на хляба да засегнат въпроса за качеството на хляба , който ценят така високо. Качеството е под всякаква критика. Попадам на хлябове , които направо продължават да втасват и вкисват на 2рия ден. Подобно на качеството и на другите хранителни стоки, което също е под всякаква критика от към качество и цени. За пример -купете си масло, сирене,кашкавал и др. От Турция. Качеството им е на светлинни години пред нашето и цените също са в пъти по добри
12
2
 
4
 
! Отговори
****** преди 3 години
При предходни увеличения на цените на горивата вдигаха цените на хляба, при понижение ан цените на горивата нямаше намаление. Като има хубава зърнена реколта вдигаха цените, защото реколатата била хубава , като е лоша вдигат, защото е лоша. В БГ каквото и да стане цените знаят единствено да вървят нагоре. Това е положението. Преди празник задължително се вдигат цените на всичко. Пазарната логика тук е на светлинни години пред тази с деугите страни.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 АнонименИзглежда вирусът вече е обхванал целият ти организъм и вече атакува мозъкът ти дето и без това е малко . Може би няма да дочакаш новата година, ще се пренесеш след седмица в отвъдното но ние няма да плачеме. чаоНещасник
10
2
 
9
 
! Отговори
65 преди 3 години
Само хлябът? Всичко поскъпна уж със стотинкиот есента,но края на зимата ще е с левче.почти всичко.Я какви *** се произвеждат-отрови.Това сирене ,кашкавал,мляко-ужас.Сиренето мирише на синьо сирене.Кашкавала се дели на конци като козунак,и се стопява или става на подметка вскаричката за сандвичи.Качеството е повече от отровно
9
2
 
5
 
! Отговори
оцелял от СДС-Чумата преди 3 години
Сашо Нерезът от СДС-то е над тези неща.Той плюска по цяла тава кюфтета без хляб.
8
3
 
12
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Как така увеличение само с 10% - направо се излагате ! Горивата ПОЕВТИНЯХА с цели 33% , а увеличението на хляба - само 10% !Сега е харманът ,мародери ,нищо че хората вече нямат толкова пари заради пандемията , на кой му пука - важното е кинти да падат и то от хляба , не от друго!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с лев ще се качи към 20 Януари.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така мислят политиците за народа. Няма значение от коя партия. Мълчат и не им пука. Да му мислят обикновените хора.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А беше време, хлебарите се кълняха как това - последното увеличение,ще е наистина последно!Когато почнем да намаляваме консумацията му,ще им дойде акъла,ама късно..
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нормално по време на пандемия положение. От януари като вдигнат минималната и други важни консумативи автоматично се вдигат. Горива, месо, ток... БДС, ко да праиш.
3
3
 
12
 
! Отговори
SAS преди 3 години
Цента на хляба и не само той отдавна е нагоре лев и 80 два защо е така заплатите сащите /////// това е мерзост стачка - - - - - - - - изядохте ни мрасни гадове
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що пишеш, гледам вчера в Кауфланд едно олио, което миналата седмица беше 3,29 лв., вчера беше 3,89 лв. Всичко поскъпва, яка ни душа.
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комонетата може би ще останат само на вода. Солта свърши, хлеба поскъпна, кофти дрогаре. Ще трябва да карате смени до 12 часа вечерта да тролите. Виждам, че някои не слизат от амбразурата дори в 22.30. Така е!