Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов

Пазете децата, написа в мрежата Ангел Джамбазки
Обновена: 25 яну 2021 10:29 | 25 яну 2021 10:21,
532
Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов
Снимка: Фондация "Сингъл степ"

Детска книжка, в която е включена история за еднополови двойки, разбуни духовете в социалните мрежи. В "Мравин и планетата гора" авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му памагат две крилати дами, които живеят заедно.

Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат. Книжката доведе до полюсни реакции и коментари сред родителите. Появиха се и коментари като "пазете децата", отправени от депутата Ангел Джамбазки.

Според някои родители историята е съвсем нормална и показва реалността. Те са на мнение, че така или иначе децата ще срещнат в някакъв момент от живота си еднополови двойки, а те като родители нямат притеснения да им обяснят житейската ситуация с книжка. "От както свят светува има еднополови двойки. Те са като всички останали", пише майка в мрежата.

Други обаче считат, че никога не биха купили подобна история на децата си и тя би могла да обърка нормалните им представи за семейството. "Мисля, че няма полза от такава книжка. Нито е поучителна, нито полезна за децата", пише друг родител.

"Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Това обаче е книжка за всички, не само за децата на еднополови семейства", разказва пред Нова тв Елена Генова.

"Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката", казва и психологът Анна Жукивская, психолог от фондация "Сингъл степ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
С ТАКАВА ЗАДНИЦА СИ СЪЗДАДЕН, ДА ТЕ ПОРЯТ ЗДРАВО В НЕЯ!И МРАВИН ГО ЗНАЕ!
346
3
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ще се опитам пак да го напиша.Джон Едгар Хувър е бил железен човек. И всички са се страхували от него. Но е бил активен. А през първата половина на 20 век в Америка се е гледало с много лошо око на такива. Ето защо той се криеше със секретаря си, пасивен. Ходеха заедно на почивки.
345
4
 
15
 
! Отговори
Аман от тия преди 3 години
До АнонименЗащото таен педерунгелчо, ние не сме животни, а хора-създанени по божии образ и подобие! И имащи морални Божии норми, закони и повеления! Ето затова-това е мерзост! Така Господ го е отредил ! Като се оприличаваш със животните-ходи да пасеш трева тогава и се въргаляй в *** като прасетата ..Има морал, етика, семейство! ТОВА Е! Всичко останало е-извратена болна фантазия!
344
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 402Апропо,"женените насила" не са по-малко гейове от останалите и в никакъв случай не са хетеро. Просто са гейове, които си имат жени.
343
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 402Колега, не знам колко сме колеги, но в човешкото общество хомосексуализмът също не е нещо ново и датира от дълбока древност. Просто днес е модерно и се натрапва, а преди е било табу и се е криело. Винаги си е имало и ще има едно 5-10% осъзнати, неосъзнати, латентни, би- хора, гей, транс, асексуални и т.н.тНе виждам защо да ревем като "ощипани моми" за нещо толкова нормално във всяка животинска популация (вкл.човека).
342
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обратните нарочно ви пускат такива статии да ви дразнят. Игнорирай те ги, обратните най се дразнят когато не им обръщаме внимание.
341
3
 
8
 
! Отговори
Я,колко интересно преди 3 години
Я вижте тая "фондация" с каква цел е създадена? Що не й пратите един емейл,както направих и аз,а? Я им кажете какви мислите,подложете ги на натиск тия ...
340
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЛКОВА ВРЯВА ЗА ЕДНА МРАВКА- НОРВЕЖЦИТЕ ЧАКАТ ЛИ НА ГРАНИЦАТА- ЕПТЕН ИЗГЪРМЯХА НЯКОИ.
339
5
 
8
 
! Отговори
Нямат спиране тия преди 3 години
САЩ избраха "демократа" бай Дън и тия психично-болните веднага се размърдаха.Почнаха да се подмиват отново , а някой даже вече може да кандидатстват и за американската армия- да служат с хубави руси американски надарени младежи,ауууу...*** мръсни долнопробни,изчадия!
338
3
 
5
 
! Отговори
орлин преди 3 години
Колега при на 400 вида е доказано хомесексулано поведение. Но то не движи еволюцията или да помага на вида да се развие и разклони. А са елементарни елементи на приспособяване към средата. При хората идва с натрупване на хранителни ресурси в обществото. От там определени хора имат време и възможност да експириментират . При племе от сто човека , никой няма да ти пусне аванта. насила са ги женили , насила са ги карали деца да правят.
337
9
 
4
 
! Отговори
Биолог преди 3 години
То хомосексуализмът е много често срещан при птиците -пингвини, лебеди, патици, гълъби и т.н.т. при бозайниците също има документирани много случаи - леопарди, геапарди, елени, овни, маймуни и др.При делфините дори е норма на поведение. Те правят секс за удоволствие. Голям праз, че някой е написал книга за хомосексуални лебеди, като в зоологическа градина в Австрия имаше такава двойка черни лебеди, които те така и не можаха да накарат да се интересуват от женски, респект.да се размножат.
336
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ей, изтриха ме. Филмът за Джон Едгар Хувър.
335
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Гледайте филма, Леонардо до Каприо го изиграва блестящо.
334
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ако някой се смята за "трети пол", честното е да си го каже. Гледах филма "Бохемска рапсодия". Мога да кажа - браво на Фреди, че каза в прав текст на Мери Остин: Аз съм бисексуален! (демек активен ***.дер.аст). С други думи - чукам те, но ми е приятно да чукам и мъже. И тя просто си намери друг, колкото и да му беше тъжно на Фреди. Даже и ги запозна. Ето това да честни отношения.
333
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм била толерантна към особеностите на хората, но тия писания ми идват в повече...Цялата ми толерантност се изпарява и моментално ме избива на агресия, щом някой се опитва да промива мозъка на детето ми и да му втълпява, че подобни отношения са нормални!Ами не, не са!И осиновяването на деца от подобни двойки е изключително гнусно нарушение на правата на въпросното дете, защото никой не му е дал право на избор да бъде осиновено от такива "родители"!
332
7
 
21
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Тази книга ще я изгоря публично! Душевно повредени хора,които не знаят в кой отвор да го поемат нямат право да дават наклон на съзнанието на децата ни, който се възприемат към момента правилно.
331
5
 
8
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Хайде стига с тези гнусняри. Докога ще виси във сайта и ще се прави реклама на подобни некадърни и *** писания за деца?
330
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СВОБОДА ЗА ПЕДЕРУНГЕЛА МРАВИН !
329
1
 
6
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Разпопения поп Зарята от протестърите защо го няма в книжката ?
328
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двата мъжки лебеда как снасят яйца?Еднополовите насекоми как се размножават?То тези хепи хомо истории вървят само в богатите общества, където няма да те оставят да умреш от глад. В бедните или ще те пребият или ще те използват като сексуална робиня.