Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има "зелен" паспорт за преболедували и ваксинирани
Обновена: 25 фев 2021 13:18 | 25 фев 2021 10:05, Веселина Йорданова
469
Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че с европейски лидери са обсъждали да се направи електронен "зелен" паспорт за тези, които са преболедували коронавируса, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина. Тази тема министър-председателят ще обсъди на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет.

Готов съм и самолета да изпращаме ваксини да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкоз му дреме на ЕС за България Вие си направете изводите
304
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази сутрин комедиантът от Банкя пак предаваше по Севда Тв от къра край Панагюрище и се заканваше, че трябва да има зелени паспорти за пътуване само за ваксинирани и преболедували.На обяд след Като чу мнението на най-големите началници Меркел и Макрон запя друга песен за да е комедията напълно завършена.Утре нови комедии по Севда ТВ, а от кой кър или баир ще са ще почакаме да видим!
303
3
 
4
 
! Отговори
много е сладък преди 3 години
Баце като се ядоса. Баба Мерки ше му даде ваксини.
302
2
 
14
 
! Отговори
skatelite преди 3 години
Ядосан бил. Цяла Европа знае, че се бавят ваксините, но тоз две седмици тръби как щял да почва масова ваксинация. И това, за да си изиграе сценката на ядосан.
301
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да беше инвестирал в наша ваксина за това трябва акъл не асфалт но кой от каквото разбира нашият премиер разбира от асфалт затова се асфалтирайте не се имунизирайте или после след асфалта на първо място е асфалта
300
1
 
8
 
! Отговори
Работата се оправя преди 3 години
Мангъра да ги плювне против уроки и готово.
299
1
 
9
 
! Отговори
"Началника" преди 3 години
Първо ще се ваксинират метрополиите, после квото остане за колониите.....
298
7
 
4
 
! Отговори
! преди 3 години
само бкп! само славуца!
297
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ядосан е, "журналистке" нeщacтна. Ти няма ли да си ядосана, ако плащаш нещо, а не го получаваш? Просташка журналистика.
296
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искаме руски ваксини - при гях няма забавяне . ДА , АМА АКО НИ Е ПРЕМИЕР ОРБАН , А НАШИЯТ ГЛЕДА ДА НЕ РАЗСЪРДИ "ПАРТНЬОРИТЕ " , ОТ КОИТО НИЩО ДОБРО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ!
295
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не стане плащахме съвестно за Ф-16 ама все не идват.
294
0
 
8
 
! Отговори
К преди 3 години
Истината е, че този формат на недемократично функциониране на държавата е полезен за поставените пред задкулисието цели. Всички политически лидери, които са преминали през управлението знаят това, но никога няма да го кажат на глас. Те са съучастници!
293
1
 
10
 
! Отговори
К преди 3 години
Парламентаризъм в България никога не е имало. Имаме институция, която се нарича така, но това е само за заблуда на прогресивно оглупяващите очи. Депутатите са напълно безгласни букви и в това може да ми вярвате, защото съм работил повече от десет години в тази сграда. Това което ви казвам се знае от задкулисието, което реално управлява политиката и икономиката на страната. Знае се и от всички европейски институции!Истината е, че този формат на недемократично функциониране на държавата е полезен за поставените пред задкулисието цели. Всички политически лидери, които са преминали през уп
292
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърдития всеки ден ли ще ни го натрапвате?Други политици няма ли?Да чуем и тяхното мнение.Или един народ,една партия,един диктатор.Това май вече сме го преживели.
291
1
 
7
 
! Отговори
К преди 3 години
Дошло е време, когато няма значение кой ще стане депутат, защото големите престъпни капитали и собствениците им имат механизмите за абсолютен контрол над всичко. Имат и опитност в тази посока, която никак не е за подценяване. Непознатите за вас политически лица трябва само да ви мотивират да ги "изберете", но от тях де факто и де юре, нищо не зависи. Те са парцалени кукли в ръцете на истински чудовища
290
2
 
14
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Ганикус Булгарикус пак някой друг му крив. Този парапитек само чекмеджета и прекрасни госпожи има в главата. Жалко че е толкова голяма и празна та няма запълване.
289
1
 
10
 
! Отговори
К преди 3 години
Престъпното задкулисие натрупа огромни богатства. Толкова големи, че надхвърлят икономическите способности на цялата ни икономика. Зад тези пари стоят престъпници, чиито лица не са публични, но са ясни на когото трябва. Те вече са изгубили чувството си за мяра и няма сила която да преодолее тяхната безскруполност
288
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко ти си мъж.Запали джипката и хвръкни до ония Зенеки и ги таковай с 200-та, както ти си знаеш.По пътя до там виж що е туй асфалт, магистрали и прочие, че да почнеш и на нас да правиш същите. Техния асфалт не се разтваря при дъжд, Някаква тайна имат и не ни я казват.
287
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХехеАми,не му вярвам,пак въртят някой номер,за да ограбят някой лев или евро,а за пред публиката сервира театър!
286
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тю, язък. Тъкмо масираната агитация и пропаганда подкара част от стадото към ония с инжекциите и то пък взеха, че свършиха ваксините. Ми сега? Ако вземат пак да стават мнителни и недоверчиви, докато пристигнат нови? А тия с втората доза дето трябва да я поемат тия дни? Сега се оказа, че можело да се забави втората доза 5-7-10 дни. Не било страшно. Уйдордесват всичко ейййй