Ще изплатят парите за извънреден труд на загиналия пилот

Искът е за 3 хил. часа извънредни дежурства
46
Ще изплатят парите за извънреден труд на загиналия пилот
Снимка: БГНЕС

Парите за извънреден труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат изплатени, съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пред БНР.

Още по темата
Подполковник Терзиев загина на 9 юни при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел в нощни условия край Шабла.

Жената на пилота - Димитрина Попова, заведе дело от името на сина му за неизплатени суми.

Искът е за близо 70 хиляди лева заради три хиляди часа извънредни дежурства и според Попова това се случва на абсолютно всички пилоти, които носят бойните дежурства, когато напускат системата.

Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов не отрече, че това е казус за другите военни.

"Когато има ограничен брой пилоти, които са достигнали до такава натренираност да носят бойни дежурства, естествено е, че ограниченият кръг прави невъзможно компенсирането на извънредния труд във времето и се натрупват по този начин доста компенсации. Командирите търсят начини за компенсиране. Но финансово, но нормативната ни база не позволява в момента на военнослужещи… затова се трупат компенсации във времето", обясни той.

Ефтимов призова за широк политически консенсус за проектите за модернизация на армията ни. Тя в момента "не съответства на темповете на въоръжаване и превъоръжаване на съседните държави", каза още той.

Поради тази причина, когато през първото тримесечие на 2022 г. страната ни получи отговор на искането за нови 8 изтребителя, трябва да има парламент, който да одобри новите финансови параметри.

Парламентът ще трябва да одобри и инвестиционния разход за 3 координатни радара, припомни Ефтимов.

Той се надява на широк политически, обществен консенсус, за да вървят проектите за модернизация на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съпругата на Терзиев е наясно с всички факти и не им се получи да заметат истината. Много ме кефи тази жена.
40
6
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 2 години
Работил извънредно и пак не се научил да лети безопасно както летят всички истински пилоти. Жената на некадърник първо да плати щетите нанесени от пишман пилота!
39
0
 
3
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
А само загиналият пилот ли е работил извънредно? Логично всички негови колеги имат да получават обезщетения за извънреден труд! Защо МО не се разплати с всички преживе?
38
4
 
3
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТО ФИГУРАНТА УНИСТОЖИ И АВИАЦИЯТА НИ !!!!!!!! ТОЗИ 4ОВЕК Е БЕДСТВИЕ ЗА БГ !!!
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно нахалство и без това е летял няколко дни от началото на годината. Само самолета дето потроши беше за 50 милиона лева сигурно.
36
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
С лихвите за 10 години
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А парите за самолета дето са и от моя джоб?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До28Военните пилоти бачкат нон-стоп и носят дежурства! Предполагам, че по 4ма,, носят дежурства". Сантасето е скучно, виж четворка белот е друго.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 Естествено е Радев да спи спокойно, нали му се размина, уреждането на любовницата си на добре платена службичка в армията.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9-----Радев може да спи спокойно поне по този случай,защото няма капка вина! Виж,може да му е криво,че има такива като теб, детосамо се чудят как да се вмъкнатв темата, да обиждат и ругаят Президента си - един достоен, смел, умерен управленец и Патриот! Ти си ясен - платно лай...ещо пале! Радев може да се гърчи от срам, само ако прикрива възможното обяснение, че МиГ-ът е свален случайно или нарочно от "дружески" (чети: "недружески") *** огън! Това устройва ли те?
31
0
 
3
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Да иска още до дупка....
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помнете тази, Деси ли е ква ли е няма да миряса, ще търси още пари от МО!Като видя, че плащат, ще започне да иска още.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25Ахаа, като компенсация му предлагат почивни дни, в които той отново бачка и така години!И пилота не се е сетил да си търси парите!? Добре, че има оправна женица да поиска заплащането!
28
0
 
8
 
! Отговори
Летец-пилот от ВВС преди 2 години
Поредния предизборен кьор-фишек. Познайте на какво мнение ще е същия този адмирал след като минат изборите ! От личен опит знам, че в МО трудно дават пари за извънреден труд. За разни Деси-та може би, но за редовия състав няма. Дано сега не съм прав.
27
3
 
7
 
! Отговори
Командир преди 2 години
Военните пилоти бачкат нон-стоп и носят дежурства! Десетки години и няма кой да ги смени, малко са! Как да обясниш на ЛГБТ кaлъфи, виждали изтребител само на картинка...
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До24Още малко и ще кажеш, че са у наредил да се забие в морето. Загуба пространствена ориентация е обвинение към пилота, а не на командването.Измислените бг асове толкова и ще ни опазят въздушното пространство, най-много да се изпотрепят със самолетите.
25
4
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Нямало пилоти и тоя поемал следващата смяна, където пак няма пилоти и тоя пак взема смяната. Демек - бил е на работа 24/7. А кога е ял, спал и сpaл - не става ясно от Командира.
24
3
 
9
 
! Отговори
Командир преди 2 години
Не е търсил пари защото му предлагат като компенсация почивни дни, които пак не може да ползва защото няма пилоти и поема следващата смяна! Кaпиш? Наистина кaлъфи пишат тук...
23
2
 
4
 
! Отговори
хах преди 2 години
До Анонимен 22Какви ги плещиш бе, има само нареждане да атакува мишената, която пада по-бързо от очакваното. За да се компенсира увеличава скоростта и намаля височината. В нито един момент не получава заповед да прекрати атаката. Т'ва военните като се о$ерете от 9 кладенеца вода ще донесете само и само да излезнете чисти.
22
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До19Абе кaлъфи, час дежурство не означава час летателен...Като не е час летене, какви са тия 70 хилки?Или няма значение, летял не летял, голямата заплата си е взима. Покойният пилот не е потърсил пари за тези часове, а,, опечелената" вдовица се сетила да иска парите.