17-годишният Сашо от махалата в Куклен владее 5 езика и свири на пиано

Момчето иска да осъществява полети до далечни дестинации като пилот
10 яну 2023 21:39, Красимир Ангелов
30

В рубриката "5 минути извън новините" телевизия Bulgaria ON AIR ви разказва за Сашо от махалата в Куклен. Той е на 17 години и владее 5 езика и сам се е научил да свири на пиано от клипове в интернет. Мечтае да стане пилот, накарал е баща си да учи за парамедик и е от ромски произход. Но не последното, според него, го прави специален.

"Има определени стереотипи за ромите - като чуят, че е ром, означава, че е необразован, че е е тъп – при мен не, защото на мен не ми се е случвало. До някъде ние сме виновни. Голяма част от нас не мислят, че образованието е важно", сподели Сашо Димитров.

Сашо е и самоук пианист. Без да може да чете ноти, успява  да се научи да свири на пиано. Родителите му го подкрепят и тази негова страст, като му купуват пиано.

Момчето има две сестри - Живка на 15 и Алисия на 4 месеца. Когато е в първи клас, баща му и майка му заминават за Германия с него и сестра му. Сашо прекарва 5 години в Дуисбург.

Сашо не търси внимание, радва се, че може да е пример за някого, както е бил и за баща си. И мечтае. От училището в Куклен - за дълги полети до далечни дестинации - не като турист, а като пилот.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ромиКукленBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво!
4
21
 
11
 
! Отговори
Веселкнъ 7112136860 преди 1 година
Браво ! На тоя Сашко му пожелавам еднопосочен билет за некой храм на Кали или Шива у Индия и да му е на слуки преподаването на нек'ви езици на индийците. Хайде,Сашко,събирай тафталетата и дим да тв няма от Държавата на Българите,които не са индийци. В Индия ще се плацикаш у Индийскиот океан и ще попръцваш като достоен йога у Ганг.Не те искаме в България ,Сашко! Върви си в Индия!
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да има повече като него. Никой няма нищо против етноса ако човека си е читав. Реално има и българи, които са калпави, но пробладаващи са от добрия вид.
2
4
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Сашето не энае, че обичайните постижения в света са вече старомодни...Жалко эа poмчeтo, но модерния свет е жесток
1
4
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Браво на Сашо. Да продължава да учи и да се развива това момченце!