БАБХ не платили таксата по делото на "Евролаб" на "Капитан Андреево"

Лабораторията остава да работи на пункта засега
23 яну 2023 16:37, Анисия Иванова
31
БАБХ не платили таксата по делото на "Евролаб" на "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не е внесла в срок дължимата държавна такса за касационно обжалване по решение на Административния съд в София, което касае наетите от "Евролаб 2011" ЕООД помещения на ГКПП "Капитан Андреево". 

Със свое определение Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд - София град, с което бе спряно искане за анулиране на договора за наем с държавата.

Още по темата
Изпълнителният директор на БАБХ е следвало да приложи към касационната си жалба документ за платена държавна такса. Такъв документ не е представен по делото в срока до 21.11.2022 г., въпреки че това е било изрично указано с разпореждане от 08.11.2022 г.

На жалбоподателя също изрично е указано, че при неизпълнение на указанията касационната жалба ще бъде върната. Установява се, че документ за внесена държавна такса е бил изпратен по пощата едва на 30.11.2022 г.

Преди да се произнесат по спора върховните магистрати извършили служебна проверка в счетоводството на ВАС. От приложените към касационното производство документи (две преводни нареждания) е видно, че преводът от 70 лв. на БАБХ е извършен от банката на 22.11.2022 г.  Като е наредил превод следобед, частният жалбоподател сам се е поставил в ситуация, в която дължимата сума да е внесена от банката на следващия ден.

Порази тези обстоятелства обжалваното определение на първоинстанционния съд е правилно и следва да бъде оставено в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Ахмед преди 1 година
НЕМА такава корумпирана държава.Още дълги години няма държавата да има пари за бедни, болни, социални дейности след като с лекота предоставя милиони на частни фирми и мафия.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сми от толкова крадене на големите таксиДържавата забрави за Таксата
22
0
 
4
 
! Отговори
Никога герб дпс бсп преди 1 година
Това може да значи само...... Корупция пробита държава
21
0
 
3
 
! Отговори
Радев слуга на Путин преди 1 година
Некадърни юристи на държавна копанка. Шуробаджанащина е навсякъде в държавата за това няма качество в нищо. Трябва да се потърси отговорност за това действие или бездействие на държавните чиновници болни мозъци. Уволнен съд и затвор предателство
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозната корупция продължава
19
0
 
14
 
! Отговори
Еееее преди 1 година
Ами да потърсят отговорност от длъжностното лице! Един политик беше казал, че случайност в България е само спонтанния аборт...
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вожда и таки - вечна дружба!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквато прокуратурата такъв и съдът.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната игра на греб! Ще дойде време и нормалните граждани ще си върнем държавата по един или друг начин!
15
2
 
24
 
! Отговори
Ми преди 1 година
Как се казва Сегашният Изпълнителен директор на БАБХ, който Удобно Не е платил сържавна такса от 70 лв??? Такова чудо има само в Ндрангета!!!
14
3
 
13
 
! Отговори
999 преди 1 година
Ами тая БАБХ не беше ли на Служебното правителство на Радев? Не ли?
13
3
 
18
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
Бойко Борисов и Томислав Дончев обърнаха България на частна фирма и крадат парите на държавата. Неграмотен пожарникар и полуграмотен философ се правят на бизнесмени но американците ще им конфискуват всички офшорни сметки и ще станат пак просяци.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма изчегъртване герберският тумор. На насадения дирехтор сигурно му е казано,или се правиш на разсеян,или като за начало ще разбереш че си попаднал на дефектна партида акумулатори от която ще му се самозапалват колите. След това ще се натресе я на дефектни коледни лампички,я на зарядно за телефон, а ако много се опъва,ще разбере че бойлерите дефектират,храните се развалят лошо и причиняват отравяния.
11
0
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
НЕ СА НАРЕДЕНИ НА 21, КОГАТО Е КРАЙНИЯТ СРОК, А НА 22 СЛЕДОБЕД!!! ВИЖ ДАТИТЕ В ТЕКСТА.
10
0
 
19
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
АМИ ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ ТОВА Е НАРОЧНО И НАЙ- ВЕРОЯТНО СРЕЩУ ДОБРА СУМА.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нарочно направено има къртица.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по принцип би трябвало да се гледа датата на нареждане на парите, независимо дали е следобяд или сутрин, това няма никакво значение щом са наредени на 21-ви значи са спазили срока формално, транзакциите се обработват през 2 часа така че, ся отделен въпрос е че може и на някоя банкова служителка да са платили да се поразсее малко:)))
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинката-директор, туко що спечели на стани богат. Вече може да си опразва бюрото, пенсията е осигурена.
6
2
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Боко и Таки Бойко се е обадил на Радев и последният го връща малко по малко на власт. Това не е недоглеждане , а ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!! Да докаже че не е знаел като уволни ресорния министър!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая табела и червеното знаме щу я гледате след 3 години на тунела Траянови врата.

Спонсорирани публикации