Министър Шишков: Магистралите, построени преди 7-8 години, се нуждаят от основен ремонт

Регионалният министър увери, че всички документи ще бъдат дадени на прокуратурата
95

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната.

"Не сме изпратили нужната информация, защото част от проверките не са финализирани официално, няма официални доклади", обясни служебният регионален министър арх. Иван Шишков в "Денят ON AIR".

Той подчерта, че "ядките", извадени от Северната тангента на София, са показали, че на едно място асфалтът е 13 см, на друго - 13,8 при заложени по проект 20 см.

Още по темата
"Резултатите са въпрос на факти, a не на интерпретация. Тези всички факти се обработват от органите на МВР. Магистралите, построени преди 7-8 години, за съжаление, наистина се нуждаят от основен ремонт", коментира арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че в частта от автомагистрала "Хемус" между София и Яна, липсва 30% асфалт, а пътят е изграден от материали, които не трябва да бъдат слагани. Министърът посочи, вероятно ще се наложи авариен ремонт и на магистрала "Марица".

По думите на регионалния министър ремонтът на автомагистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан е бил превърнат в незаконно строителството, защото е бил възложен като "текущ". "Оттук нататък на ремонтирания участък е направен без надзор, този участък не е въвеждан в експлоатация, защото нямаме решение за строеж", добави той.

Арх. Шишков бе категоричен, че цялата информация от проверките на пътищата ще бъде дадена на прокуратурата. "Проверките ще продължат, прокуратурата също има интерес в тази ситуация. Строителството е сериозен процес и не трябва да подценяваме нито един елемент от него", каза той.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Турбинчев преди 1 година
Санкциите на Русия не действат, 85% от бюджета за годината е изпълнен за 1ви и 2ри месец. Имам предвид 85% от планирания дефицит. Честито друзя, ура!
17
3
 
7
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Тези магистрали трябва да се поддържат, но това явно Шишо Бакшишо не го е чувал.Очавка да са вечни ли?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ти какво искаш да ги направят да изкарат 50 години ли ся като им правят всяка година ремонти за няколко години ще вземат пари все едно са построени наново
15
5
 
4
 
! Отговори
Проф. Шипковенски преди 1 година
Редно е фирмите на бокич тиквича да поемат ремонтите, на тях дължим всичко и трябва да им се отблагодарим за добре свършената работа като им дадем още работа и най-вече пари.
14
8
 
10
 
! Отговори
Ремонт преди 1 година
на ремонта, на ремонта, на ремонта, на ремонта... и така до безкрайност. Гарантирано от ГРОБ! Колко трябва да си изпаднал да гласуваш пак за тия измеkяpu?
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбирам защо викат на тези пътеки пътища.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наздраве Шишков! Да ударим по едно за магистралите?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що трийш, бе, п.ка майно!?
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кьорфишек след кьорфишек. Нали сме си президентска република.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 7 години елате вижте как асвалтираха няма и месец улица на складовете в, Стара Загора цялата на, вълни колите се клатят като бъгита все едно на трамплин
8
7
 
9
 
! Отговори
на 100% преди 1 година
Златото от асфалта е заровено под бегониите в Банкя.
7
11
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Шишков ти построи стоманени вечни пътища ли Къде са Шишков стига манипулации саботажи измислици Служебен си назначен си за да правиш изборите а не да агитираш за шарлатаните
6
0
 
4
 
! Отговори
А сега де... преди 1 година
Ремонтирайте ги. Да видим как. Ако отново изберете същите фирми...???
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се нуждаят от основен ремонт ЗАЩО БорисУФ не е в затвора, М?!?!
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на герп! Закривай ги!
3
8
 
10
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Този Шишков ли, дето даде разрешение за павилиона до б-ца "св. Иван Рилски" , чиито кабел уби ци..г.ънето ?По-добре калпава магистрала , отколкото НИКАКВА магистрала. А който е виновен, доказано виновен, да влезе в затвора!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядка е нещо което се яде, извадените неща се наричат проби.
1
0
 
0
 
! Отговори
хахаххахахахахахахах преди 1 година
спасяването на велик редник