Министър Шишков: Магистралите, построени преди 7-8 години, се нуждаят от основен ремонт

Регионалният министър увери, че всички документи ще бъдат дадени на прокуратурата
95

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната.

"Не сме изпратили нужната информация, защото част от проверките не са финализирани официално, няма официални доклади", обясни служебният регионален министър арх. Иван Шишков в "Денят ON AIR".

Той подчерта, че "ядките", извадени от Северната тангента на София, са показали, че на едно място асфалтът е 13 см, на друго - 13,8 при заложени по проект 20 см.

Още по темата
"Резултатите са въпрос на факти, a не на интерпретация. Тези всички факти се обработват от органите на МВР. Магистралите, построени преди 7-8 години, за съжаление, наистина се нуждаят от основен ремонт", коментира арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че в частта от автомагистрала "Хемус" между София и Яна, липсва 30% асфалт, а пътят е изграден от материали, които не трябва да бъдат слагани. Министърът посочи, вероятно ще се наложи авариен ремонт и на магистрала "Марица".

По думите на регионалния министър ремонтът на автомагистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан е бил превърнат в незаконно строителството, защото е бил възложен като "текущ". "Оттук нататък на ремонтирания участък е направен без надзор, този участък не е въвеждан в експлоатация, защото нямаме решение за строеж", добави той.

Арх. Шишков бе категоричен, че цялата информация от проверките на пътищата ще бъде дадена на прокуратурата. "Проверките ще продължат, прокуратурата също има интерес в тази ситуация. Строителството е сериозен процес и не трябва да подценяваме нито един елемент от него", каза той.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо да построят липсващите магистрали после да мислят за основен ремонт на нещо което не се е повредило все още.
37
10
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами ще ги ремонтирате, радвайте се че се намери кой да ги постори, че тия дето дойдоха след него нищо не направиха, освен да плюят, мажат и обвиняват ... Магистрала Хемус беше стигнала до Плевен и там си остана след като фигуранта вдигна юмрук, вече 3 години след това само избори и разни пишман политици, които "изчегъртват" кирта зад ушите си, преливат от пусто в празно и говорят много без да казват нищо съществено...Бат Бойче ни вкара в чакалнята на Еврозоната, а тия ще ни изкарат и от там....
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ги сравнете с републиканския път, дето е полаган преди 60 години, да има кръпки тук таме но основите, основитееееее, те са правени както Хитлер си е правил магистралите през ВСВ - да има за 3-4 поколения напред. Айде пак ревете за тиквата, какво бил построил, тъъпаццииии
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проблема е че след наядените разрушители на банкянския комунист идват гладните разрушители на кирчо
34
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе и блокове санираха,и бая километри магистрали направиха,и доста пътища ремонтираха,е сигурно са прибрали и бая парици,ами за вас бре мизерници,какво да кажем,за две години и една дупка не запълнихте?
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишо-Бакшишо, кажи ти какво си построил вместо да критикуваш другите?
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то да са само магистралите - българия е тотално разрушена за 30 години- страна дето беше в първата дваесетица по промишленост - по статистика на оон - сега я няма в списъка- ам май народа си е виновен защото сам си ги избира екзекуторите
31
3
 
8
 
! Отговори
Въпросче преди 1 година
Ами тези дето построихте през последните 2 години колко време ще издържат без ремонт?
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милярди отидоха на вятъра вместо бг шяха да имат семейства и деца и не емигрират. А сега само едни магистрали които ще гълтат милярди за ремонти.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига бе това е демократично строителство- нали онова лай-нар-че комуниста от банкя ги обикаляше с джипката- как така лоши- сега пак ще си го избират па и ортаците му на керчо и кокоарчо все отбор грабители - ама на българина явно толкова му е акъла -
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигайте пушилка,все пак избори идват,ама нещо взе да ми идва в повече от евтини мурафети и чалъми!
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия приказки под Шишковия храст омръзнахте ни бе болшевики у вас Истина няма само манипулация и кражби
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
баце, ние знаехме, хайде върни ни милиардите. От сърце те моля, за бедните.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ураааа! Ще гласувам за Киро - дадоха ми 20 лева!!!
24
10
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
Бе, кви магистрали е построил тиквта бре!? Спомням си АМ Марица отиде тиквата отряза лентата там и 4 дни след това затвориха новата магистрала за ремонт! Беше пропаднала на 4 места! После си спомням един път към и от Радомир дето се оказа, че те го били скъсили с метър и половина на широчина! После сега тоя ремонт на АМ Тракия дето тиквата го почна е тоз същия ремонт там трябва пак да се ремонтира! После едни 3-4 млрд. лв дадохме за Хемус! И сега ни магстрала ни пари! Та такива ми ти неща!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и никой ли не написа нищо по въпроса, или го изтрихте? Кои са триещите пеееееедеееерунгели? Предполагам - собственика на сайта е най-големия пееедал! Предайте Му Го!
22
1
 
8
 
! Отговори
Маййййната ви преди 1 година
Къде бяхте до сега бе! Що се сетихте "ПРЕДИ ИЗБОРИ" да ви таковам в онаковото! Гейове задръстени!
21
2
 
8
 
! Отговори
Гнусен преди 1 година
Шиши отдавна омръзна със своите предизборни родилни напъни! МВР щяло да прави проверки на "асфалта"? И всички му се вързахме!
20
9
 
3
 
! Отговори
Гербер Путинист преди 1 година
Наш боко запазаи 60 млн за черни дни в чувачлета и сакове. сега ако изберем ще ги извади и ше ремонтира пътя.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винетки откога плащаме ? През гадния социализъм , нямаше винетки , а пътищата кото са строени тогава , още са здрави