Министър Шишков: Магистралите, построени преди 7-8 години, се нуждаят от основен ремонт

Регионалният министър увери, че всички документи ще бъдат дадени на прокуратурата
95

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната.

"Не сме изпратили нужната информация, защото част от проверките не са финализирани официално, няма официални доклади", обясни служебният регионален министър арх. Иван Шишков в "Денят ON AIR".

Той подчерта, че "ядките", извадени от Северната тангента на София, са показали, че на едно място асфалтът е 13 см, на друго - 13,8 при заложени по проект 20 см.

Още по темата
"Резултатите са въпрос на факти, a не на интерпретация. Тези всички факти се обработват от органите на МВР. Магистралите, построени преди 7-8 години, за съжаление, наистина се нуждаят от основен ремонт", коментира арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че в частта от автомагистрала "Хемус" между София и Яна, липсва 30% асфалт, а пътят е изграден от материали, които не трябва да бъдат слагани. Министърът посочи, вероятно ще се наложи авариен ремонт и на магистрала "Марица".

По думите на регионалния министър ремонтът на автомагистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан е бил превърнат в незаконно строителството, защото е бил възложен като "текущ". "Оттук нататък на ремонтирания участък е направен без надзор, този участък не е въвеждан в експлоатация, защото нямаме решение за строеж", добави той.

Арх. Шишков бе категоричен, че цялата информация от проверките на пътищата ще бъде дадена на прокуратурата. "Проверките ще продължат, прокуратурата също има интерес в тази ситуация. Строителството е сериозен процес и не трябва да подценяваме нито един елемент от него", каза той.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Гарантирам Ви, че магистралите и тунелите които построихме отговарят на всички стандарти и няма да откриете никакви нарушения. Дедо Еконтий и той ще потвърди.
57
1
 
2
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 година
В Германия Всяка магистрала има защитена от замръзване надстройка, която е с дебелина между 60 и 80 сантиметра (!!!) и се състои от асфалт или бетон в горните слоеве и предимно чакъл в долните слоеве. В България вместо 60 -80 см е Едва13 см !!!Смятайте кога ще ги стигнем германците в качеството!!!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой тегли 48 милиона лева авансово.Не беше ли тоя Желев.Не намира ли връзка Иван Гешеф.Как да я намери.Ни чул , ни видял.Крадците с Ферарита профучават под прокуратурата.Но иначе ги ,,търси".Търси.Търси...
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иван Демерджиев коментира, че прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала "Хемус" и производството образувано за принуда срещу Велико Желев....Нооо...Иван Гешеф не може да намери такава връзка.Ъърсия човека , ама не я вижда Помогнете му бе .Немощен е човека.Не си е взел образоваТо и в КТБ не намери връзки.И я Барселона гейт не намери връзки.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето за това сме на дъното на класациите по бедност.Кражби .Кражби и корупция.Не случайно са критиките от ЕС.Ама Бойко нали ги ,,опраска".Нали ги отсвири с 220.Гласувайте пак за него Да ви ,,праска " още 12 години.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позната картинка.12 години управление на ГЕРБ Нито едно неразкрито престъпление Кражби от национален бюджет на приближени.На приближени .Какъвто е и случая със съпруга на Десислава Атанасова.Печелил без конкурс за 1 милион проекти.Нишо ново от комунизма.Същите крадци на народа преоблечени в демократични партии.
52
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Така са нещата с магистралите, които ги е построил лидерът им на Герб. Вместо да ходи на предизборни кампании за депутатски места, ще е по-добре, ако каже, че асфалтовете по магистралите му са се изпарили. Може и да обясни, че партиите се борят за държавни субсидии, както и за депутатски места. От толкова вождове като него, в България просто не останаха индианци.
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предизборни про.с.то.тии!!! Лъжат като.... Ама нали българинът е доверчив, та им вярва. Нямам думи. Кое от всичките си бръщолевения защитихте с доказателство. Ядките от магистралите са в допустимите норми. Кой каза за какво е платено и кой го доказа?
50
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
У нас много неща стят на друг принцип-,,не важно какви са магистралите,а нали има магистрали'',така и за много други неща ,,по добре да ги има,от колкото хич да ги няма...???ТЪПОТИЯ!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще управлява управляващите ??? Нали това е въпроса .
48
4
 
8
 
! Отговори
Бай Мангау преди 1 година
След Велико Желев, чакаме ареста на Боо и крадливата му шайка
47
0
 
7
 
! Отговори
Бай Х. преди 1 година
какви магистрали?
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИвановИ пак ще гласуваме за тях, защо тъкмо вие *** рушите умишлено пътищата,а после най-нагло вземате проби от тях!
45
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишков, знам, че твоите магистрали не се нуждаят от никакъв ремонт, защо просто няма такива, нали?
44
7
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Хахахаах...Нима някой е изненадан??? Къде си, бе Боко? Излез с останалата шайка да обясните къде са парите и защо така? Като няма прокуратура, поне да се намери един не платен "журналист" да попита. Да, да, ама ... всички знаят отговорите! пак си гласувайте за НЕнаситните, НЕморалните, НЕкомпетентните и още, и още...!
43
9
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Шишков това се нарича манипулация по време на избори Служебен Шишков назначен агитира за шарлатаните манипулира българите безнаказано
42
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 година
България пропусна автомобилизацията. Докато построи магистрали Зелената сделка отмени колите. Бъдещето е на релсите и тока.
41
10
 
6
 
! Отговори
размера има значение преди 1 година
И в Германия правят ремонт през няколко години, не е само в БГ. Тези 7см разлика в асфалта ще удължат живота на пътя в още 2-3 години, после пак ремонт. Крадците да си носят заслугите, но срещу ерозията и природата само гранита се опълчва.
40
10
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Основен ремонт на нови магистрали.Гарантирано от ГЕРБ и ББ.Така се пълни Чекмеджето.Народът плаща сметката.
39
9
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
От тези нашенски...фамозни магистрали и пътища строени през...куп,но за големи...грошове,има едни...доволни и те са т.н. пътищари и техният...пророк Боко Банкянски,да се...свети името му.