Гешев иска обяснение от Демерджиев и Шишков за ремонтите по магистралите

Главният прокурор изисква цялата налична информация за нарушения
6 мар 2023 13:01, Нели Христова
98
Гешев иска обяснение от Демерджиев и Шишков за ремонтите по магистралите
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор изпрати писма до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната, съобщиха от прокуратурата.

Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“.

Наличната в МВР и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък срок. „Тя е от съществена важност и е определяща, за да може Прокуратурата на Република България да осъществи правомощията си за извършване на проверки по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), за образуване на досъдебни производства и провеждане на ефективни разследвания по реда на НПК“, се посочва в писмата.

Разкриването на престъпления е от компетентността на МВР. То от своя страна следва да уведоми своевременно компетентните прокуратури като предостави събраните данни или доказателства и с оглед установения в Закона за МВР принцип на взаимодействие (чл. 3, ал. 1, т.8).

В случай че при анализа на събраната информация се установят данни за незаконосъобразни административни актове, Върховната административна прокуратура ще предприеме действия в изпълнение на компетентността си по Конституция и ЗСВ.

При установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури с оглед преценка за реализиране на наказателна отговорност.

Предвид високата значимост на информацията за състоянието на пътищата и в защита на публичния интерес Прокуратурата на Република България ще уведоми своевременно обществеността за предприетите действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Оставка ***!!!никой не ти дължи никакви обеснения,Плащаме ти да ги разкриваш и затваряш...не да им си чадър,САЩ тоя е за съдене в САЩ...минимума му е 300 г ,ЦРУ да го отмъкнат и да го съдят!!!тоя е руски агент...убива всичко здраво...настройва хората против Свободният...тоя е откровен мафиот назначен от мафията дппс-гроб...едните се крият зад"етноса"другите зад ЕС...и кой забогатява?кой ги използва!те са роби!...ами путин!всичките са агенти на дс,щази и подобни...зависими са!!!
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
ПРОЧЕТОХ ЧЕ ДЕРМЕНДЖИЕВ СЕ ДВИЖИ С ОХРАНА ОТ 20 ЧОВЕКА ИЗПОЛЗВА ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ЗА ЦЕЛТА ПОДАДЕН Е СИГНАЛ ДО ПРЕЗИДЕНТА И ИНСТИТУЦИИТЕ ДЕРМЕНДЖИЕВ НАЗНАЧЕН СЛУЖЕБЕН С ДЪРЖАВНИ ПАРИ СМЯТА ДА ВЕКУВА ТОВА ЛИ СА НОВИТЕ ЮМРУЦИ НАСЛАЖДАВАТ СЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ИЗОБИЛИЯ БЕЗНАКАЗАНО
78
0
 
4
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Колкото по бързо се внесат към прокуратурата данните от извършените проверки, толкова по безнаказани ще бъдат нарушителите. Ако в обвинителният акт не присъстват всички документи, проби, анализи и експертизи, толкова повече ще има основания за компрометиране на делата. Това е пределно ясно на БЪРЗАЩИЯТ " ГЛАВЕН"!
77
2
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
Гешев арестува мутрите ...майтап бе Уили ...
76
1
 
4
 
! Отговори
До ПросТо То преди 1 година
Не Прокуратурата разследва, а съвсем други служби се занимават с това! Рашков размахваше папки, които две години чакаме да ги предаде на Прокуратурата! А да имаш данни за престъпление и да ги криеш, също е престъпление! Това е като ония виц , дето се молил на Господ за една шестица от тотото, и накрая се чуло глас от Небето..."че пусни поне един фиш, де"!
75
4
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Отсега залагам, че Дременджиев ще представи доказателствата , само че ..."друг път"! Ще изчакаме следващите избори, и пак ще започнат със същата дъвка! Магистралите се амортизират вече десет години, а Дременджиев и Шишков още не са разбрали, що е то ремонт и поддръжка! Да не говорим, че и сто метра велоалея не са нарисували!
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧУДЕСНО - Знаем престъплението , знаем , кои са изпълнителите, възложителите , кой е плащал , кой е одобрил обектите и т.н . АМИ хайде сега полиция, и прокуратура и съд си свършат работата ! Има си и член по НПК за такива престъпления, а не само оставки и назначения на други сладки длъжности в Държавната администрация или бордове на фирми
73
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ВСИЧКИ КАДЪНИ В ХАРЕМА НА ЕРДОГАН СА ВПРЕГНАТИ ДА ЛЪСКАТ ИМИДЖА НА БАШ БАШ ДАШНАТА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА,ЗА ДА МОЖЕ ДА СТАНЕ ОТНОВО НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ, ДА Я ДОСЪСИПЕ И СУЛТАНА ДА СИ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМА ЗА АНЕКСИРАНЕ НА РУМЕЛИЯ КЪМ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, А БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА И Е ОБЕЩАНО ПОСЛЕ ДА Я НАПРАВЯТ ГЛАВНА БЕЙЦА И ДА СИ СТОЙ В ХАРЕМА НА БЕЯ НА РУМЕЛИЯ И ДА И ПРАЩАТ ПРАВОВЕРНИ КОИТО ДА Я ЗАЛИВАТ С ОБИЧТА НА СУЛТАНА ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА ПРЕДАТЕЛСКА РАБОТА.
72
0
 
2
 
! Отговори
- преди 1 година
На гериторията ВСЕКИ втори документ е с НЕВЯРНО съдържание!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишо-Бакшишо краде яко пари и надписва ремонтите, нека г н Гешев го арестува!
70
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ама какви ги суче Милиционера?!...Според закона,Прокуратурата Е ДЛЪЖНА да се самосезира и да започне досъдебно производство при ВСЕКИ сигнал за престъпление,стига да не е анонимен !!!!!...Е,има сигнали,при това неанонимни !...Защо първо требе да "анализират" тия сигнали и чак СЛЕД това,и то при условие,че некой е намерил "достатъчни основания",чак ТОГАВА бил щял да задейства законовата процедура !!!!...Не разбирате,че ви правятнаглупаци,нали?!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фирмите които строят некачествено трябва да ги съдят, дори да ги рекетират за 30% това значи че те се съгласяват да строят некачествено като по този начин ощетяват обществото, значи са съучастници в престъпление.
68
3
 
0
 
! Отговори
ВСЕ ОЩЕ ЧОВЕК. преди 1 година
За плюещите всичко и всеки да прочетат В механата от Христо Ботев
67
3
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 година
То асвалта го няма, той за ремонти се притеснява :) Питай "Шефа" къде е асвалта. По оценки на пътни инженери липсват 1 милиард лева!
66
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 1 година
Изисквал той :) Турците официален доклад пратиха. Каскетя и цацата даже не го прочетоха, че нямали време :) Наглост! Изискаха материалите от испанската прокуратура, една година ги превеждат. Наглост! Вкараха в затвора за 8 месеца Иван Тодоров, без никакви доказателства. Защо не изискваха тогава, а си дерибействаха. Сега и той ще ни осъди в Страсбург и ще му плащаме, заради каскетя. Наглост!
65
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Той/ГП/не имитира дайност,той дейно защитава престъпната герберастка ***.Но ще дойде време и иванчо да дава обяснения.
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре са си прокурорчааатъ! На други места може да се наложи и да работиш ама там си е айляк. В Пловдив половината център е прокуроски паркинг примерно - понеже са "много важни" и "много работят" !
63
2
 
19
 
! Отговори
Аз,главният преди 1 година
Мутрите си имат не само държава,но и главен прокурор,който имитира дейност.
62
1
 
14
 
! Отговори
европейски популис преди 1 година
и децата знаят че парите от магистралите са присвоени на 30% минимум и са се отекли към партийки и лидери щот всички пътуваме по света и виждаме че дори в Турция пътищата са няколко пъти над нашите ,Сърбия също а те не са в *** ЕС или нямат субсидиране -сега да казваме че излезли нарушения е смешно те с аот години а прокуратурата в ЕС е параван
61
9
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ТУК ИМА АНОНИМНИЦИ КОИТО СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ ШЛАКА ШЛАКА ШЛАКА