БСП поиска: 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори

Без условни присъди, написа Нинова
27 апр 2023 11:01, Стела Стоянова
80
БСП поиска: 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори
Снимка БГНЕС

"20 години затвор, без условни присъди и отнемане на имуществото". Това написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Видях в новините справедливия гняв на близки на пострадали или загинали при катастрофи, причинени от пияни и дрогирани шофьори. Искат промени в Наказателния кодекс.

Още по темата
Пиша това, за да ги информирам, че БСП вече внесохме такива промени в парламента миналата седмица. Увеличаваме наказанията на 20 г. лишаване от свобода. Вече да не може да има условни присъди, а само ефективни", написа Нинова.

"Предлагаме още да се отнема моторното превозно средство завинаги. Не може да пиеш, да се дрогираш, да се качиш зад волана и да убиваш хора.Трябва да има справедливост. Убийците на пътя да бъдат спрени, да няма повече почернени семейства. Това, което зависи от нас, го направихме", казва още лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога и никъде по света по-строгите наказания не са спряли престъпниците и нарушителите. Съвсем друго нещо ги спира. Ако се приеме да има много по-строги наказания, както искат близките на загиналите в катастрофи, то ще има повече катастрофи и повече загинали. Опитът от последните 33 години го доказва
54
0
 
1
 
! Отговори
Само САЩ преди 1 година
Ще ни оправи вас
53
0
 
1
 
! Отговори
Не се накрадохте преди 1 година
Червени олигарси и дърти ченгета корумпирани
52
0
 
1
 
! Отговори
Пътищата в БГ преди 1 година
Са джунгла тъмни гадни разбити без осветление нощем или ако има и старо жълто а не модерно с бяла светлина - Лед.Както е в Европа но Бг е по зле от всички държани от третия свят.Ченгетата ти продават дрогата и после те заравят с нея.Ти като български гражданин си п р е е б а н един път заради гадния живот в тази скапана държава безпаричие безработица мизерия липса на развитие на бъдеще които те тласкат към наркотиците и втори път защото дрогиран караш и застрашаваш другите хора на пътя.
51
0
 
1
 
! Отговори
A народа преди 1 година
Поиска същото за БСП
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ще събираме толкова пияни и дрогирани за 20 години? В лагер като на бежанците ли?За жестоко умишлено убийство дават по-малко. За убийства по улиците - условни присъди. Тая съвсем изтрещя.Да проче наказателно- процесуалният кодекс и тогава да говори.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то няма да останат затвори празни, ако успееш да прокараш този закон, защото и депутати карат пияни!
48
0
 
4
 
! Отговори
ПАРТИЕН ДРУГАР ..... преди 1 година
НИНОВА, ДОКАТО ЗЪЛЪГВАШ КЛЕТИТЕ БЪЛГАРИ С ТВОИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, Я ПО-ДОБРЕ КАЖИ ВЪРВИ ЛИ ДЪЛАВЕРКАТА С ПЕТЪР КЪНЕВ И НЕГОВАТА СКРОМНА ФИРМА ДЕМАКС? СТАРЕЦА СНАСЯ ЛИ ТИ КИНТИ В ЦЕНТРАЛКАТА НА ПОЗИТАНО? СТАРОТО ЧЕНГЕНЦЕ, ПЕЧАТА СТИКЕРИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ НА ГЛУПАВОТО НАСЕЛЕНИЕ И КОНТРОЛИРА ВСИЧКИ ИЗПИТИ НА ВОДАЧИТЕ В БЪЛГАРИЯ - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИ .... ПРОДАВА ЛИ, НЕ ПРОДАВА ЛИ ..... ТИ ЩЕ КАЖЕШ, НИНОВА!! ВСИЧКИ СТЕ НА ЕДНА МАСА - ГНУСНИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ!!
47
1
 
4
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Сега за убийство не ги вкарват в затвора пък искат за две бири човек да влиза в затвора, слуги на мафията.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова защо дискриминира жертвите? - според нея излиза, че на едни жертви животът е по-важен, на други не толкова?! Искате 20 години затвор за пияни и дрогирани шофьори Ок! А за такива, които СЪЗНАТЕЛНО или също в нетрезво състояние пребиват жените и децата си в къщи, присъдата е условна или пробация, и Корнелия лично блокира в парламента опитите да се прокара по-строг закон. Сегашният закон толерира насилника, а жертвата е с вързани ръце. Какви са тези двойни стандарти?!
45
4
 
2
 
! Отговори
Аганасов преди 1 година
ДА!!! Дано най-после се вземат сериозни мерки, срещу тези престъпници и убийци!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С две ръце ДА ! Бързи процедури и пандиз ще излекуват хора като Семерджиев. Мога да добавя и ефективни присъди за служители на МВР , които прикриват престъпления , справка пилонджийката с пагони дето носи стълби по нощите.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все някой после да бъде наказан!! Направете пътища първо ей!! Направете им маркировки осветление а не да си като в джунглата нощем! Въобще алкохола ви виновен за всичко че сега и всички наркомани изкарахте! Няма един път който да е от до целия!!! Не ви е срам!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пияни и дрогирани да - 20 звучи добре. За убийци на пешеходна пътека (но трезви) също трябва да има задължителен затвор поне 2/3 години... Да видите как всички шофьори ще започнат да намаляват до 20-30км/ч и да се оглеждат когато им предстои пешеходна пътека. Живота струва много и санкциите са задържителни. Пиша го от гледна точка на шофьор със златен талон. Да, ако убия някой пиян/надрусан или на пешеходна трябва да го лежа. Задължително!
41
1
 
4
 
! Отговори
но не съм и фен преди 1 година
съгласен съм с теб корни .
40
0
 
2
 
! Отговори
УВОЛНЕНИЕ ЗА Г-Н СТ преди 1 година
Тези шеги с валсовете са много неуместни с този ?дворец на Will-he-be, който построиха Бойков и българския пилот, при последния мандат на Бойков, това е историческо престъпление, но пък г-н Станишев не е историк, и твърди, че не знае за него, освен че жена му Елена Станишева стои в двореца при Will-he-be non stop
39
0
 
1
 
! Отговори
УВОЛНЕНИЕ ЗА Г-Н СТ преди 1 година
Тези извинения, че г-н Станишев шофира и за това псува, няма да станатСега последно шофира или е в Европейския парламент, там в Брюксел псува ли се докато се шофира? Ако е у нас г-н Станишев дано да е и вече уволнен от Европейския парламент
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест - хванатият да кара друсан ще е наясно, че няма начин да не лежи 20 години. Затова пък ако клъцне зелките на патрула, който го е хванал, ще има шанс да не бъе разкрит... Или ако бъде - ще лежи само 7-8 години. Не че обичам много-много полицаите, ама не смятам за редно да се съзават законови насърчения да бъдат убивани.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Ами те БСП вече са на изчезване като всички други-Атака,НДСВ,ВМРО,СДС ,Воля-дойде и тахният нещастен ред-да идат в Небитието-лек път
36
2
 
10
 
! Отговори
ПАРТИЕН ДРУГАР ..... преди 1 година
КРАДЛИВАТА, НО ХИТРА, ВРАЧАНСКА *** ПОДСКАЧА, БЕЗ НЯКОЙ ДА Я Е ПИТАЛ. ПОНЕЖЕ УСЕЩА, ЧЕ НЕ Е ФАКТОР И ВАДИ НЯКАКВИ СМЕШНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ЗА ДА ПРИВЛИЧА ВНИМАНИЕТО КЪМ СЕБЕ СИ. *** ЕЛЕМЕНТАРНОТО СЕЛСКО ПОВЕДЕНИЕ ..... КОЕТО И ИМЕ НА КОМУНИСТ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ - САМО ИЗМАМИ, КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ. *** ДЪРЖВАТА !!