Близки на загинали на пътя на протест: Няма да спрем, докато депутатите се правят, че не ни чуват

Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата
10 сеп 2023 19:20, Красимир Ангелов
43

Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален протест в центъра на София в Триъгълника на властта. Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата.

Хората носят и букети цветя в памет на жертвите на инциденти и са категорични, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на протест. Протестните плакати гласят "Справедливост за Васко, Георги и Светли", "Политиците, убийци на народа".

Още по темата
Близките искат и спешна лидерска среща, за да обяснят на нея къде са проблемите. Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки, заяви пред журналисти Петя Иванова от протестиращите.  

„Искам да питам депутатите -  240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да разберат, че са там, благодарение на целия български народ, избрани са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем“, категорична е Иванова. Ще има протести, докато не се състои тя и докато не променят спешно законите. Утре се очаквала среща в Министерството на правосъдието.

По-късно хората имат намерение да тръгнат на  шествие до пешеходната пътека на столичните улици "Цар Иван Шишман" и "Гурко", където миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, който беше пометен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
А като не ви изнася правилника за ДП, направете си специален ЗДП по пътищата на София. НЕ НАМЕСВАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ ПРИМЕРНИ БЪЛГАРИ!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Скоро обикалях България и честно казано се учудих, колко дисциплинирани са шофьорите. Всяко селце, 50,30, колкото пише. Забранено изпреварването, никой не изпреварва. За 9 часа път се мернаха само 2-3 *** с коли +300коня, които ползваха мощността на колите си за изпреварване. И заради тия двама трима да страдаме 99% от дисциплинираните шофьори?
34
0
 
0
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 7 месеца
законът забранява лепенето на отвличащи вниманието на водача стикери вкл нагло престъпни дигитално хологрмани оръжия за масова ликвидация. Експерти да огледат рекламирани убииства с обсебени водачи. Вижда се перфгектно обемно обсебване и пси блокиране на водача . вкл вижте убииството на Милен Цветков.НАлги престъпници на власт в София ограбиха милиарди за терористични камери. увреждат са милиони дневно.След видео пресканиране жертвите са тежко поразени. Трудно лечими вижте поразени Румен Радев
33
0
 
0
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИТе преди 7 месеца
провеждам експертизи за катастрофи от 1981. милиони водачи се следят и манипулират през нагло престъпни дигитално холограмни оръжия залепени НЕЗАКОННО на предни стъкла. Ползват се за тотално проследяване на милиони през американски сателити. обсебените карат с висока скорост в полузомби състояние. Експерт вещо лица от съда с еоплака веданга след залепване на еко стикер за пси блок с цел убииство на кръстовища. пострадах веднага след еко стикер.
32
0
 
0
 
! Отговори
Ураааа! преди 7 месеца
Няма кой да ви чуе и види, лельо ! Няма държава и хора ,които да я управляват ! Има наглеци, щарлатани, далавераджии, хомосексуалисти , които крадат с чували от народното гърло, гледат от високо на улицата и само *** доволно като прелистват швейцарските си сметки !
31
0
 
0
 
! Отговори
А къде са преди 7 месеца
А къде са камерите на пътя и пътните патрули да следят за превишена скорост? Или парите се похарчиха за кирчовите пет моста над Дунава?
30
0
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 7 месеца
Трай коню за зелена трева !
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В този точно момент има драг между 3 коли на крайречния булевард в Стара Загора. Чува се на стотици метри, но не и от родната полиция, мамините сладки, вдигнете им отново заплатите. Та така, протести, протести, новини за нови убити, още протести, цветенца на пътеки, нови убити, нови протести, политици в кампания... нови убити, протести, протести, протести и те така, то идва времето, живота си минал...
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми освен да хванат няколко пияни и да ги пуснат на близките на загиналите да ги линчуват. То не остана какво друго да се направи.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Катастрофи по пътищата стават от 6 месеца Преди това катастрофи нямаше Преди 6 месеца не пиехме. Сега депутатите ни карат да пием и да шофираме
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така ще е по пътищата докато ГЕРБ е на власт въпреки, че от две години Бойко Борисов не е премиер.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кирил Петков и шайката му от ПП не напарвиха нищо за пътната безопасност, а са на власт вече три години!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едни тагаренковци се навъдиха...... Български деца гинат по пътищата, те голям зор за Украйна и в тая тема. Украйна да я беше мислил зеления, преди да се ежи на Русия. Ама, дали има в главата нещо?
23
0
 
0
 
! Отговори
Факти преди 7 месеца
Без реформи и големи чистки в полицията и съдебната система,нищо хубаво не ни чака.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 24. Ти си антибългарин бе. Размиваш важна статия с наши проблеми със съвсем различни неща. Нарочно нали. Плащат ти за тая работа нали ?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Подкрепата за Украйна трябва да продължи на всяка цена, каквото и да струва на ЕС през идващата зима. Сега вече идва есен с дъждовен сезон, но напролет почвата ще изсъхне, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и агресора Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага. Помощите за Украйна в никакъв случай не трябва да спират, ние европейците сме готови на всякакви лишения в името на победата над Русия. Само трябва да дойде пролетта и почвата да изсъхне и Русия ще бъде победена.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези които газят са основно два типа пресонажи - служители на МВР, дилари близки до властта, та не искам да ви отказвам но това няма как да се прекъсне, Терминал 2 който лично аз преди 20 години отказах и се проклинам всеки ден!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 19. Стига си драскал глупости бе. Статията е за друго.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 18. Това са очевадни неща. Въобще не трябва да се мислят. Крим е руски. Кво общо има с войната по пътищата у нас ?
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киев: Руснаците са се вкопчили във всеки метър от нашата земя, но ние ще си я върнем. Украинската армия обяви, че си е възвърнала още земи около Роботино.