Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи

Секторът излиза на протест заради липсата на диалог
16 сеп 2023 17:00, Стела Стоянова
352
Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи
Снимка БГНЕС, архив

Остро осъждаме използваната квалификация от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи затова, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна - член на ЕС.

Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация "КОПА - Коджека", във връзка с изразеното мнение от министър - председателя, че "не преговаря с терористи", пише БГНЕС.

"Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести", коментира Георги Стоянов, председател на БФС.

Още по темата

Според него именно заради липсата на диалог, за първи път от години целият сектор излиза заедно на общ протест. "Искаме да подчертаем, че за нас демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема. Апелираме за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни", подчерта Георги Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Маргарет Тачер желязната лейди,минйорите стачкуваха 3 год и не им дигна заплатите 1 стотинка.Държеше като удавник за държавата.
292
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 7 месеца
Да излизаме с камъни и павета да ги свалим тия продажници ! Едно яко паве в главата заслужава продажната кукла на конци Денков-Глупенков
291
1
 
2
 
! Отговори
ЦЕЛТА Е преди 7 месеца
ДА СЕ ФАЛИРА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ИЗКУПЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА ЗЛАТНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. КАКТО СТАНА В УКРАЙНА. ЗАЩОТО В СВЕТА СЕ ЗАДАВА КРИЗА С ИЗХРАНВАНЕТО И ХЛЯБА СТАВА ОРЪЖИЕ.
290
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Слугите на Козяк бранят американското зърно от Украйна
289
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лобисти искат да изкарат милиони от зърно без да го произвеждат.
288
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставка на академика
287
2
 
1
 
! Отговори
Разликата преди 7 месеца
За пореден пореден път не можем да отделим плавата от зърното.Драги, направете разлика м-у производители и мутри търгаши, които изкупуват зърното. Къде се намират същите тия търгаши, с какво се занимават, защото производителите-произвеждат. А сега за селяни и граждани-едните подскачат по жълтите павета,а другите произвеждат. На едните децата са с набъбнали прелести и високо кръвно, другите нямат под. проблеми.
286
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да се конфискуват земите на Зърнарите. Нов 9-ти септември трябва!! Тогава ще ядем качествена пшеница . Просто е. На бг селянина демокрацията ме му понася.Обръща всичко на кражба. Ето оня банкянския селянин окраде милиарди. В грооба ли ще ги носи?! Щото със сигурност децата му няма да ги харчат. Ще им ги вземем!!
285
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СЪЮЗА НА МАФИОТИТЕ ЗЪРНАРИ ОСЪЖДА НЕЩО СИ : ИСТИНАТА ,ЧЕ ТОЗИ СЪЮЗ СА ТЕРОРИСТИ. .ЗЪРНАРИТЕ ЖЕЛАЯТ СМЪРНА НА БЪЛГАРИТЕ.
284
2
 
4
 
! Отговори
Баба ви преди 7 месеца
От едната страна страна силно забогатяли зърнопроизводители, от другата страна посолството с техните поставени лица а по средата опитните зайчета.
283
1
 
2
 
! Отговори
НАНЕ - ЕВРОАТЛАНТИК преди 7 месеца
Я НЕ САКАМ ДА ИМАМ БЕНТЛИ, А САКАМ НА ЗЪРНАРО ВУТЕ ДА МУ ГО ЗЕМАТ. Нъц!
282
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 282. Ха Денков затова ли им завижда. Академик пък няма бентли. Ха, ха, ха. Ама аз за да направя мръсно на тези с бентлитата няма да ям отровно украинското жито и мед.
281
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чух че миналата година в Испания хранели прасетата с украинска пшеница. Заначи и тя е фуражна . И токсична отгоре на това.
280
4
 
9
 
! Отговори
ЗА ВАС преди 7 месеца
Имало едно време едни предатели на България! После ги обесили пред едно посолство!
279
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Октопода са МАФИЯ
278
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде да бутнем зърнарите вместо правителството!!! Всеки среден зърнар с основно образование е 10 пъти по-богат от един академик учил 30 години! Зърнарите обраха бедните селяни....
277
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде да бутнем зърнарите вместо правителството!!! Всеки среден зърнар с основно образование е 10 пъти по-богат от един академик учил 30 години! Зърнарите образование бедните селяни....
276
6
 
5
 
! Отговори
ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД преди 7 месеца
за да НЕ ЯДЕМ украинска ГМО храна с обеднен уран е ДА ПОДКРЕПЯМЕ РУСИЯ докато не превземе цялата украинска територия, след което ЕС ще наложи забрана за внос на храни от споменатата територия, защото те вече ще са руски! Европа загива защото руснаци и украинци се трепят, а европейците се тровят по тяхно желание благодарение на евроатлантическата солидарност с краварите, които доволно потриват ръце.
275
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са терористи! Само откраднаха земята на хората и точат евросубсидии!
274
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е,не е било нужно да употреби такава крайна дума,макар че смисълът в общи линии е същия. Не може да произвеждаш толкова продукция, че само 1/3 от нея стига за страната, а 2/3 са за износ и да искаш държавата да те спонсорира, затова че не си конкурентноспособен с цената си за износа.А вие какво правите: определяте по-висока цена на зърното в България и с нея компенсирате по-ниската износна цена. Откъде накъде ние ще ви спонсорираме? Не купувайте бентлита и нови много скъпи земеделски машини.