Жельо Бойчев: Не е изключено да оспорим резултата в София

Продължаваме да броим глас по глас
Обновена: 6 ное 2023 09:41 | 6 ное 2023 09:41, Стела Стоянова
70
Жельо Бойчев: Не е изключено да оспорим резултата в София
Снимка БГНЕС

"Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас."

Това заяви пред БНР Жельо Бойчев, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Ваня Григорова за столичен кмет.

Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета, без да се прегледа всеки от протоколите, уточни Бойчев. Той не изключва съдебно оспорване на балотажа в София, защото по думите му има "достатъчно индикации" за подобна жалба.

"Към момента говорим за фотофиниш", коментира Жельо Бойчев. Според него социолозите манипулативно са подвеждали избирателите вчера следобед.

"В щаба имахме информация за много откази и измествания на екзитполовете. Ако си бил на терен, знаеш какви са нагласите и настроенията и те не подсказваха, че в София ще има голяма разлика."

Политиката не е спринт, а бягане на дълги разстояния, подчерта Бойчев.

Сред изводите от вота в столицата той изтъкна това, че обединението вляво може да бъде успешен модел и има голям потенциал да мобилизира левия избирател и да му върне самочувствието.

"Ваня върна надеждата на много хора, които досега не бяха и представени. Резултатите са достатъчно категорични."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 месеца
И аз искам да преброя бюлетините в София. Може ли ? Хи ,хи..!
51
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/35 "И да оспоревате и не, резултата е налице- синовете на соц номенклатурата един по един стават кметове на големите градове на България." - че Плевнелиев беше син на партиен секретар. Още 1990г. първият ни атлантик Соломон Паси подкрепи Луканов да няма лустрация на партийните секреатри и ДС. факт.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
1. ТРЕЙС е компания, която е усвоила милиарди от обществени поръчки по времето на ГЕРБ и Борисов, включително и десетки милиони в София. Включително и от отсечката на пътя край Своге, където след техен ремонт загинаха 20 души. Как ще се противопостави на този монопол, при положение, че един от управителите на фирма от обръчите на ТРЕЙС е агент Калин, вербуван от Павел Терзиев от Шесто управление на ДС?
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Комунистическото ДС-минало на семейството на Терзиев е само индикация. Разговорите му с ГЕРБ и ПП-ДБ едновременно, както и непрозрачната и наложена незнайно от кого номинация създават обосновани съмнения, че е договорена поредната сглобка, ротация и подмяна, след която Васил Терзиев ще замени Фандъкова, но схемите, обръчите и потоците към правилните фирми ще се запазят. Че тези, които дърпат конците и разпределят порциите, ще запазят влиянието си. Че ГЕРБ ще запази зад кулисите контрола в Столична община. Същото, което видяхме и след парламентарните избори без ГЕРБ не може и последва поз
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо Васил Терзиев нито веднъж не спомена имената на Фандъкова и Бойко Борисов в своите интервюта като номиниран за кмет? Защо нито веднъж не спомена ГЕРБ, когато го питаха КОЙ е основният му враг и опонент на изборите?Защо темата за борбата с корупцията и конкретно моделът ГЕРБ в Столична община, липсва въобще в публичното говорене на Васил Терзиев?На последните избори ПП-ДБ направиха същото позитивна кампания, за която изрично подчертаваха, че НЕ е анти-ГЕРБ. Загубиха изборите, а след това се коалираха с ГЕРБ. Виждаме абсолютно същата тактика.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БОЕЦ покани Васил Терзиев на публичен дебатГеорги Георгиев от БОЕЦ: Каня Васил Терзиев на публичен дебат, в която медия пожелае. Може и на жълтите павета, може и в техния офис, може и в нашия. И да се излъчва на живо.Защото отговори на нашите въпроси няма вече два месеца, а възникват и нови.
46
1
 
6
 
! Отговори
:-) преди 6 месеца
Четвъртък. Ваня Григорова рекла по телевизията, че иска София да прилича на Троян и сега столичани снизходително се подиграват на дребния градец, докато стоят в задръстването на Цариградско.Иначе сравнението е нелепо, факт. В Троян няма толкова много селяни.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама да, ПУтин ще си търси инвестираните рубли във Ваня. И без това народът му гладува, за д аима човек за кмет на София.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кога ще се стопи разликата е теория на вероятностите! В 5часа ли в 7 часа ли? Никой не може да го изчисли?
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СРЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ ЕДВАМ СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ КАРА КОЛА ВТОРА УПОТРЕБА ИЛИ АКО ИМА НЕЩО ПО-НОВО, Е ЗАТЪНАЛ В КРЕДИТИ - ТИПИЧНИ ДЕСНИ ИЗБИРАТЕЛИ. Когато по тв Григорова накара Хампарцумян в ъгъла с аргументи в защита на правата и законните интереси гражданите, средния софиянец попържа Григорова и съчувства на г-н Хампарцумян. Средния софиянец е гръбнака електорален на Смучи София и Синя София от ДС.Прочети още на: https://dnes.bg/izbori-2023/2023/11/06/16-7-ot-glasuvalite-za-grigorova-sa-pensioneri.588380?utm_source=referral&utm_medium=articles&utm_campaign=internal_links
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БСП ЩЕ БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА И ИЗЧЕГЪРТАНА
41
1
 
12
 
! Отговори
АЛО АЛО преди 6 месеца
ВАНЧЕТО Е НОВАТА МИШЕЛ ОТ СЪПРОТИВАТА!!!СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО,НЯМА ДА ПОВТАРЯМ!!!
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С 5 хил. гласа спечелил Васко, пък дал 5 млн. на ПП, за да спечели и не се знае още колко млн. като ходил да коленичи на килимчето пред Бойко да му се моли... Дано да е схванал колко мразени са наследниците на ДС и че парите не могат да изтрият спомените и омразата!!
39
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По-малкото зло е Терзиев. Той поне се къпе.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И кога Ванчето ви и такива кухи *** като нея ще вдъхновят 65% активност? Ще има ли някога изобщо кмет? Или наместникът на Митрофаница и тук да управлява служебно?
37
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колко трябва да си на.гъ.л, за да твърдиш, че васил терзиев е спечелил честно... или колко трябва да си т.ъп, за да го вярваш... истината е, че в София всички загубиха, мнозинството от жителите не припознаха кандидат и не отидоха да гласуват. Кмет трябва да се избра с над 65% активност.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТОЗИ ПЪК КОЙ БЕШЕ?
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Тиквата знае какво говори. Но комунистите по гръб не падат. Добре, че им остави София да им гледа сеира. Още малко червенотиквеничковчета и - ще местим столицата. В някой нормален град без путинчета и мочавски паметници.
34
4
 
11
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 6 месеца
Пoнe cтaнa яcнo, чe ca ce нaвъgили ce no-roлeми и no-onacни koмyниcти oт БCП-тo, гa rи и npee'axa c избopния peзyлтaт...
33
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Днес падат путинистите, утре Мооочата

Спонсорирани публикации