В кадър: Свалиха и жената с детето от МОЧА

Демонтажът си върви на фона на политически протести
14 дек 2023 16:07, Александър Попов
376

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докато политиците спорят дали има документи за демонтажа на МОЧА, а БСП нахлу в сградата на областна управа с искания за оставки, "специалната реставрационна операция" продължава.

Работниците вече свалиха на земята и майката с детето, които са част от композицията на паметника.

Вижте кадри в галерията ни

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
6
 
4
 
! Отговори
Чърчил преди 5 месеца
За да може СССР да участва в примирието и да осуети разпарчатосването на родината ни, Москва обявява война на България и Съветската армия я окупира без бой. Примирието се сключва в Москва на 28 октомври 1944 г. - то е между СССР, САЩ, Великобритания и България. По настояване на Сталин България е опазена. Така благодарение на "окупацията" се случва първото спасяване на целостта на страната ни от страна на СССР. Второто е на Парижката конференция 1946-1947 г Коларов и звенаря Георгиев.
225
3
 
6
 
! Отговори
Чърчил преди 5 месеца
Точният израз е "картофена нива"за България и Германия, бомбардировки, в Германия се образуват огнени смерчове. Кайро в началото на септември 1944 г. За преговорите е изпратен Стойчо Мошанов, комуто САЩ и Великобритания представят готов договор за подписване. Договорът подарява половин България до Пловдив на Гърция. Мошанов отказва да подпише документа. Следват дипломатически стъпки към Москва. Има една книга Крум Христов "България на Парижката мирна конференция 1946".
224
2
 
10
 
! Отговори
До Свой преди 5 месеца
Само като чуеш, че Чърчил е говорил за садене на картофи и разбираш , че мисълта му е изфабрикувана в Москва.
223
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Който губи на фронта - побеждава срещу паметници.
222
9
 
12
 
! Отговори
СВОЙ преди 5 месеца
Ако не беше Сталин да ни даде шанса да се бием против Германия,България нямаше да я има,както искаше Българомразеца Чърчил,държавата ни да се изравнини със земята и да се засадят картофи.
221
6
 
9
 
! Отговори
А докато преди 5 месеца
се занимаваме с паметници цял ден (и в Бургас пуснаха изтърканата плоча за кой ли път), започнали са преговори за приемането на бандеровци в бандеровския съюз, което си е логично... А след това сигурно и в 4-я райх. С две думи, месото на врещящите к*р*етеноидчета в София скоро ще се опуши - я при мама им У*с*райна, я по тукашната де*мон*ична територия!
220
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези в момента фалират държавата, фалират НЕК /енергетиката ни\, назначените от тях шефове хал хабер си нямат и съсипват всичко. Строителен инж. за шеф след него някакъв дето бил в производство на стъклени бутилки, ръководител върху ръководител, а работата не върви защото няма специалисти. За шеф на ЧР пенсионерка назначили и тя пълни с хора от ЧЕЗ, но това не е електроразпределение. Паметника е отклонение от всички рискове които се задават. Без енергетика сме кръгла нула.
219
5
 
7
 
! Отговори
До 226 преди 5 месеца
За законност говориш? А да си се интересувал идеолозите, същите които са издигнали тази грамада КОЛКО ПАМЕТНИКА И ЦЪРКВИ СА РАЗРУШИЛИ СЛЕД 44а???!!! Това са факти, не измислици! Включително паметник на ботевите четници във Враца, издигнат преди 44а!! Хайде стига басни и есета от *** и невежи! В тази държава има и мислещи хора, които четат!!!
218
2
 
5
 
! Отговори
До 232, "демокр преди 5 месеца
Говориш за фашизъм? Има неофашизъм, не фашизъм! Изразява се в поклонение пред символиката и места свързани с нацистка Германия! Всъщност се връща сталинизма, не фашизма! Забрана на митинги, еднолично управление, забрана на опозиционни партии! Сети се в коя държава! И приликите с фашизма!
217
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оффф, ко ме занимавате с тия глупости, нямаме ли други проблеми ми за някаква статуя да се вълнувам
216
4
 
6
 
! Отговори
Галин Костов преди 5 месеца
Не знам кой ще плаща репарации на Украйна, но ние вече започнахме да им плащаме лихвите по кредитите. Понеже сме много демократични, богати и послушни. Трябва да свикваме с това да издържаме финансово Украйна и украинците. Все пак техен държавни служител ни е министър на отбраната (Тагаренко), а след цивилизационния избор с флекса се приравнихме по екстремизъм с Киевския режим. Все по-далеч от Европа и все по на изток в посока фронта и предначертаната от Посолството ни роля на фронтова държава.
215
5
 
11
 
! Отговори
Долу преди 5 месеца
Махай гадния тумор веднага!!!
214
10
 
13
 
! Отговори
Жалко преди 5 месеца
Да се бориш срещу паметници е демонстративен акт на безсилие от страна на колониалната администрация в България.
213
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Фашизмът в България се завръща. Внимавайте деца!
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хора като шантонерка Тодева, кмет Васкопедераско, канадският гражданин Кирил Петков, американският гражданин Асен Василев, израелският гражданин Даниел Лорер, останалите агенти на Посолството, демократичния Мравояд -внук на активни борци и дебелите и ненаяли се корумпари Борисов -Пеевски ще отидат на бунището на историята! Тази антибългарска cгaн няма да свърши добре, помнете ми думата!
211
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
все ми е тая, да му мислят *** колко репарации ще плащат на Украйна, ха ха
210
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофилите останаха без опорки и започнаха сами да си ги измислят. Сега на мода е да тролят как рак и болеси щели да настигнат тия с флекса. Както винаги имаме плачевен резултат вследствие на русофилски опити за мислене и креативност.
209
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наслушах се на глупости. 30 и кусур години всеки ден се обсъжда как трябва да се махне туй нящо, ама русофилите не са разбрали и сега ми реват че нямало обществено обсъждане. Я по сериозно!
208
1
 
2
 
! Отговори
до Христо преди 5 месеца
Тия със шмайзерите нищо не са направили. Виж тия със шпагините...
207
12
 
7
 
! Отговори
Галин Костов преди 5 месеца
Абсолютно противозаконни действия! Без разрешение, без проект, без обществено обсъждане, без обществена поръчка, без съгласуване, без документи! Рано или късно шантонерката на Посолството -Тодева ще изгърми и ще лежи в затвора. Този антибългарски слугинаж на чужда държава няма да се забрави и няма да се размине ей така! Достатъчно е да си спомним каква беше съдбата на джудженцето Бакърко, което взриви мавзолея по заповед на крадливия ром Костов. Умря от рак като куче, забравено от всички.

Спонсорирани публикации