В кадър: Свалиха и жената с детето от МОЧА

Демонтажът си върви на фона на политически протести
14 дек 2023 16:07, Александър Попов
376

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докато политиците спорят дали има документи за демонтажа на МОЧА, а БСП нахлу в сградата на областна управа с искания за оставки, "специалната реставрационна операция" продължава.

Работниците вече свалиха на земята и майката с детето, които са част от композицията на паметника.

Вижте кадри в галерията ни

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ех, само ний комунистите да вземем властта, Белене ще ви се струва курорт.
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде е паметника на Софийската желязна Дивизия другарки и другаре.
204
2
 
7
 
! Отговори
Христо преди 5 месеца
Въпреки че се предаваме и сме вече на страната на СССР, КАТО ВЛИЗАТ ТИЯ В БГ посрещат ги с цветя... колко крайби, бой, изнасилвания, убийства са направили тия със шмайзерите....Колко майки и деца според вас са разплакали....Ние сваляме след 80 години един паметник.....всичко трябва да се премахне....за съжаление съдбите на хиляди не могат да се забравят. Долни са, подли са и тия които им взимат сега парите. То се връща в поколенията..да не дава господ.
203
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българин глава си дава, но ръка не целува...русофилите пък са готови салама и гза да целуват, само да са руски.
202
11
 
7
 
! Отговори
Жалко! преди 5 месеца
Ръцете които рязаха паметника, ги чака проклятие! За съжаление, това са работниците-изпълнители, а не възложителите. Питайте свещеници и стари хора, за да ви кажат и те! Работниците, трябва да откажат това кощунство, дори и това, да им струва работата. Ще намерят друга, по-достойна.
201
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българин глава си дава, но ръка не целува. Колениченето не ни е присъщо! Кой си ти дето ще ни кажеш на нас Българите,че ще трябва да се оправдаваме за нещо?!
200
7
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 месеца
Щом като образованието ни ена ниво ИДИЛ, то разрушаването на паметници е естествено следствие на това. От своя страна, разрушаването на ПСА по никакъв начин няма да отмени разгрома на Украйна/ЕС/САЩ !
199
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофилите се размечтаха как Русия напада и превзема България. Ех, продажничета малки и незначителни. Как се гради нормална държава с такива хора?!
198
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С паметник сиво, без паметник сиво... Дай някакъв план!
197
1
 
2
 
! Отговори
212 преди 5 месеца
запази си черните изгледи
196
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ТАЗИ НЕИСТОВА РАДОСТ СРЕД НЯКОИ СТОЛИЧАНИ ВСЕ ЕДНО,ЧЕ СЛЕД ДЕМОНТАЖА НА ПАМЕТНИКА НАД СОФИЯ ЩЕ СЛЕЗЕ РАЯ...АБСОЛЮТНО СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ СЛЕД ПРЕМАХВАНЕТО НА ТОЗИ МЕМОРИАЛ СТОЛИЦАТА НИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВСЕ ТАКА БЕДНА, СИВА,ГРОЗНА,*** С РАЗПАДАЩИ СЕ СГРАДИ И ТЪНЕЩА В ДЪЛГОВЕ...
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали историята нямала цвят? Къде е гробът на БорисIII тогава, русобългърчета?
194
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна остава без пари и Путин ще натисне за да може до изборите март, когато ще го изберат за нов мандат да се похвали с победа. Връщайте жената с детето и на Шпагин шмайзера, че ще ви запари под ***. Пак сме от губещата страна. :)
193
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ ТОВА НЯМА ДА ПОДОБРИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА!!!
192
0
 
5
 
! Отговори
До 201 преди 5 месеца
Относно това кой е част от историята - а част от историята ли е да демонтираш паметник, посветен на загиналите от първата Световна война, да го поставиш пред сградата на антифашистите на ул. "Позитано" и да лъжеш обществеността, че е паметник, посветен на антифашистите!? Това ли е историята, или това е история на лъжите и заблудите!
191
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как сте джендърчета! Радвате ли се? Така ще се радвам аз като полетят тополите към София и ви изпари всичките, защото вие само това заслужавате! СМЪРТ НА ФАШИСТИТЕ!!!
190
2
 
7
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 месеца
БРАВО.ТАКА СЕ ПРАВИ...ДЕЙСТВИЕ РЯЗКО И БЬРЗО...НЕКА УМНИТЕ ДА СЕ НАУМУВАТ...
189
5
 
1
 
! Отговори
до 196 преди 5 месеца
Дори подмазвачите от "българската върхушка", както и борците против капитализма, и тези против комунизма, дори профашистките правителства преди ВСО, дори сегашните неориентирани политици - всичките те са част от историята ни. А времето наказва или одобрява техните действия!
188
2
 
7
 
! Отговори
Думи на автора преди 5 месеца
Думи на един от авторите на част от фигурите на тъй наречения паметник на съветската армия ЛЮБОМИР ДАЛЧЕВ, цитирам част от негово писмо от 1993 г. до в. "Труд", публикувано на 23 страница: "И СЕГА РЕДНО ЛИ Е НА НАШАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ОЩЕ ДА СТЪРЧАТ ПАМЕТНИЦИ - ЖЕЛОНИ НА РОБСТВОТО И ЖЕСТОКОСТТА, НА НЕПРАВДАТА И УНИЖЕНИЯТА, НА СТРАХА И ПОДОЗРЕНИЕТО!?" Мисля, че всеки друг коментар е излишен!
187
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"""Този паметник няма нищо общо с българската история""" ---- Абе то и новите "паметници" дето шъ ги издигнем нема да имат нищо общо с българската история, но, така е при Колониите..., кланят се на каквото им заповяда Феодала!!!