Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позиция по казуса
7 яну 2024 20:15, Анисия Иванова
226
Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Стана ясно кой е експертът в Министерството на отбраната, който подава оставка. Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позицията си по казуса, който напрегна политическите среди.

Тя е главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на МО.

"Всяко нещо има край..

Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойният и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в Министерството.

Още по темата

Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години", написа Чимширова.

Тя обясни и какво се е случило, за да се стигне до този скандал:

"В качеството си на главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол“ на МО лично отговарям за изпращането на поканите. Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения.

Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция".

По-рано през деня председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще поиска писмено обяснение от ведомството заради липсата на покани за ритуала към председателите на парламентарните групи.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на свой ред призова министъра на отбраната Тодор Тагарев да се яви пред парламента и да "поеме отговорност за липсата на покана към депутати за водосвета на бойните знамена на Богоявление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Пффф Няма вече хем млади, хем добре образовани, това не си ли го разбрал още??? Целта на колониалната администрация е затъпяване на населението, за да може лесно да го води за носа. Това беше целта на така наречената "образователна реформа", в резултат от която половината завършили са функционално неграмотни. Няма поробена от САЩ държава, в която да е процъфтяло образованието.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Аноним 118. Има два варианта - може да е работила там като чистачка и сега да са я направили "експерт" за по-висока заплата или пък Тагаренко се е почувствал велик, понеже е любимец на посолството, обаче са му свили сърмите и тази гърми, защото е бушонче.
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 1234 Страйкърите, които ни набута Тагаренко украинците ги наричат бронираните машини с "картонената броня", които засядат в първата локва по пътя им. Чудесно ни нагласиха от посолството без търг с помощта на украинския ни министър на "отбраната".
102
1
 
15
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
Тази госпожа 20 год работи там и не знае процедурата не знае едни списъци с имена да напише покани хахахаха
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Набутали са навсякъде "експерти" в ярко червен цвят и с черни точки по гърба (калинки). Нещо като оня "експерт" от МО, който се беше развихрил в "Пирогов" да извадят чуждо дете, което оперират в шокова зала, за да влезе неговото, с порязан пръст? И точно този "експерт" с основно образование и бивш член на ДПС но основател на местна група на Дай България дори беше съветник на министъра??? Пък и хубаво "българско" именце има тази Кристел - тя с двойно или с тройно гражданство е като Гаргамел?
100
2
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 4 месеца
Ейй, тая как ги е ***..ала. Сега не могат да му искат оставката..
99
2
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 месеца
До Западен човеккакъв курс на изток те гони, корумпето закупи бойни машини без търг, вместо да имаме Пирана 5, имаме недоклатения ретро стайкър на ниво Пирана 3
98
2
 
16
 
! Отговори
Моляяя??? преди 4 месеца
Цееели 20 години работила г-жа Чемширова и не се научила как да актуализира списък и да прати елементарни покани! Абе махайте ги такива! Млоди и образовани българи стоят без работа заради такива "калинки" и не могат да се вредят от старите връзкари!
97
2
 
8
 
! Отговори
Пффф преди 4 месеца
Назначете млади и добре образовани кадри в държавната администрация! Махайте ги тези от времето на комунизма, които не могат да работят съвестно и не могат един елементарен списък да актуализират и едни покани да изпратят!
96
3
 
3
 
! Отговори
До 104 преди 4 месеца
До до 101 Лекувай се, човече, докато е време!
95
2
 
14
 
! Отговори
бпфрфрф преди 4 месеца
Кристел Чимширова???!!!-Трендафил Акациев...ШЕГУВАТЕ ЛИ се?!!!!Някой трябва да направи ТОТАЛНА ЧИСТКА в министерствата!!!!
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей такива са им назначенията в държавната администроция на старите партии като БСП и ДПС, без компетенции, без нужните качества и вероятно назначени с връзки, заради които ревот, че им уволнявали старите некадърни кадри и че имало политически чистки.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде стига с тоя неактуализиран списък. Госпожата Чимширова да не би да не знае кой е председател на НС, останалите там, и да не и направи впечатление, че имената им липсват в списъка евентуално, ако е било така.
92
5
 
11
 
! Отговори
до 101 преди 4 месеца
абе, ти си по изкукал от бай пън бе, не виждаш ли че ЕС скимти на умряло, рецесиии, няма суровини, икономиката зле, а руската икономика и назад да тръгне не могат я стигна
91
2
 
13
 
! Отговори
Обяснения и мрънкани преди 4 месеца
Тази некадърна и некомпетентна "експертка" в министерството на отбраната, която не пратила поканите казва, че уж го направила от недоглеждане от нейна страна и списъкът с поканените не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 94 - Да, колеги бяхме, но в различни сфери на образованието. Затова няма как да му завиждам, просто добре го познавам. А ти може да си сложиш снимката му над кревата си и да му се кланяш всяка вечер, твоя работа.
89
20
 
5
 
! Отговори
Западен човек преди 4 месеца
България е загубена без министър Тагарев! Кога ще го проумеете, копейки!? Без Тагарев всичко се поема от чорапа и веднага пълен курс на изток! Това не бива да се допуска на никаква цена! Нашият път е на Запад, със САЩ и Европа, сиреч с цивилизования свят, а не към беднотията и мизерията на Матушката!
88
0
 
7
 
! Отговори
Затова преди 4 месеца
До 97. Ами държали са я, защото уж с 20 годишен стаж и защото после старите партии като БСП и ДПС реват, че имало политическа чистка и им уволняват техните кадри.
87
10
 
4
 
! Отговори
До 94 преди 4 месеца
До Анонимен Ааа, сега е ясно. Явно се познавате с Тагарев в битността му на даскал и те гложи завист, че той, макар и ветропоказвател, успя в кариерата, а ти очевидно не. Затова и бълваш змии и гущери срещу него.
86
6
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
Сменяйте ги навреме некадърните "калинки" в държавната администрация, като тази издънка Кристел Чимширова, които 20 години не могат да се научат да пращат елементарни покани!

Спонсорирани публикации