Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позиция по казуса
7 яну 2024 20:15, Анисия Иванова
226
Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Стана ясно кой е експертът в Министерството на отбраната, който подава оставка. Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позицията си по казуса, който напрегна политическите среди.

Тя е главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на МО.

"Всяко нещо има край..

Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойният и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в Министерството.

Още по темата

Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години", написа Чимширова.

Тя обясни и какво се е случило, за да се стигне до този скандал:

"В качеството си на главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол“ на МО лично отговарям за изпращането на поканите. Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения.

Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция".

По-рано през деня председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще поиска писмено обяснение от ведомството заради липсата на покани за ритуала към председателите на парламентарните групи.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на свой ред призова министъра на отбраната Тодор Тагарев да се яви пред парламента и да "поеме отговорност за липсата на покана към депутати за водосвета на бойните знамена на Богоявление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От който ще да е назначена, по-интересно е, като е некадърна, що са я държали? С едни покани не се е оправила, представям си с по-сериозните неща как се справя.
84
3
 
12
 
! Отговори
Бай Ментор преди 4 месеца
И на твоя "достоен" министър ще му дойде реда , но с по-сериозни последствия!
83
2
 
7
 
! Отговори
Право на мнение! преди 4 месеца
В качеството на главен експерт в дирекция Връзки с обществеността и протокол" на МО лично Кристел Чимширова, главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на МО, отговаря за изпращането на поканите!!!!! Назначена е НЕ от Кирил Петков или Продължаваме Промяната, а от тези дето врещят, че им сменяли верните кадри, вкопали се пжвече от 20 години в държавната администрация, но останали все така некадърни и некомпетентни като тази "калинка"!
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 87 - Разбира ти главата, щото не си го виждал, като се върна от академията и стана даскал в авиационното училище в Долна Митрополия как се държеше и изглеждаше. Ветропоказател и кариерист. Утре да се смени политическата обстановка, пак ще е същият.
81
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Магаренко е най-недостойния министър на войната,който официално защитава чужда държава.Никога не сме имали такова подмолно същество.
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
89 В министерствата е тъпкано с некадърните "съветници", които Киро просто назначи на големи заплати. Все някой трябваше да забележи този пропуск. Как 20 години досега, такъв гаф не се бе случвал?
79
8
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 4 месеца
До Анонимен"ами аплодираме ги като Тагаренков! И той е завършил "Жуковски" Точно защото е завършил там, знае за какво иде реч. Следователно заслужава не само аплодисменти и похвали, но и уважение, че успя да се предпази от тамошната пропагандна машина.
78
1
 
10
 
! Отговори
моме моме загубена преди 4 месеца
До нюнюрко То па жена излезе тоя " експерт " , толкова бях бесен от отвратителното слагачество , че не прочетох дори статията , осланях се на " експерт "
77
3
 
4
 
! Отговори
Размисли преди 4 месеца
Тази "калинка" 20 години кадрувала в МО, вероятно назначена от БСП или ДПС, може и умишлено са не е пратила поканите
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
84 Хаах, оказва се, че завършилите на запад действат в полза на "Газпром" и перат пари в руски банки, като ПП, Нексо...Заради тях България е в списъка на държави, които перат руски пари. ПП платиха в руска банка, близка до Путин, 100 000 $ на една американска фирма да им лъска имиджа и да ги държи във властта чисти. Факт.
75
1
 
7
 
! Отговори
нюнюрко преди 4 месеца
Ако мъжете у тая територия можеха да раждат , как " полягат " на всеки , нямаше да има никакъв проблем с демографията и се бременни щяха да ходят .
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 77 - Как какво, ами аплодираме ги като Тагаренков! И той е завършил "Жуковски" в Москва. Гледам, харесват го тук разни.
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как изглежда един "успял" български младеж днес. "Разхожда" се до Лондон, Ню Йорк...с парите на мама и тати за 2-3 години, връща се с диплома, специализация онлайн, явява се пред точния човек и става министър. За това мечтаят българските студенти, а не да се образоват. Там трудно ги връщат, защото са си платили и ги пропускат полуобрадовани за ВУЗ. Не е чудно, че младежът, който спаси кръста на Богоявление в Русе и който следва в Лондон, мечтае да стане министър на финансите, както каза.
72
9
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 4 месеца
До Анонимен"Всички българи до 40 години, които са завършили на запад и не само" А всички българи, независимо от възрастта, завършили в ех-СССР или Русия, с тях какво правим? На какъв тест да ги подложим? Че някои от тях са по-рОсофили от руснаците живеещи в България.
71
4
 
9
 
! Отговори
akudдфгх преди 4 месеца
при ротацията тагарев да подаде оставка по лични причини
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагарев не е виновен, че Киро просто от парапета, назначи *** и пульо, който показа някаква купена диплома и специализация-проформа, на високи държавни постове. Които се оказаха шарлатани, некадърници, аматьори...извинете за тафталогията, но е вярна.
69
4
 
1
 
! Отговори
Чисто визуално преди 4 месеца
АНКЕтА: Коя посланничка повече харесвате? Украинската - (палец нагоре) Руската (палец надоле) ГЛАСУВАЙ БЪЛГАРИНО!
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички българи до 40 години, които са завършили на запад и не само, и които искат да влязат в политиката, трябва да преминат психотест, тест за интелигентност, както и тестове по българска история, дали са запознати с българската конституция, и устройство на държавата. Както и изпит по български език, писмен и устен. Трябва да имат препоръка от авторитет, за наличие на морални качества и най-малко 3 години стаж в българска държавна институция. Какъв е тозибоклук в политиката днес?!
67
9
 
6
 
! Отговори
Не е зле преди 4 месеца
Ако Тагаренко така плаши русофилите, значи трябва да остане още поне 1 година.
66
4
 
6
 
! Отговори
ало ало преди 4 месеца
тоз тагаренко все гледа нагоре, ама те, дребосъците, като гледат нагоре мислят че са станали високи.

Спонсорирани публикации