Връх на жестокостта: Синът убил майка си в Бургас хладнокръвно и целенасочено

Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа, единият се е счупил
Обновена: 22 яну 2024 17:19 | 22 яну 2024 17:15, Елка Василева
81
Връх на жестокостта: Синът убил майка си в Бургас хладнокръвно и целенасочено
Снимка: архив, БГНЕС

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на 24-годишния Георги Генджов, който по особено жесток начин уби майка си.

Разследващите определиха убийството на учителката Радка Гешева като връх на жестокостта. Изключително хладнокръвно и целенасочено, без капка съжаление за случилото се.

Още по темата
Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа, след като единият се е счупил, предаде БНТ.

Инцидентът става в квартирата на задържания. Той се обадил на майка си, за да се оплаче, че не се чувства добре и тя е отишла в дома му.

Разследващите уточниха, че той е наркозависим. 7 пъти е лежал в психиатричната клиника в Бургас след сигнали на неговите родители, че има проблеми. Вчера е възникнал и поредният спор между майката и сина.

"Има данни, че извършителят употребява наркотици и неговата майка е била силно притеснена от този факт. Независимо, че е пълнолетен. И най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и това ужасно деяние", заяви старши комисар Емил Павлов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Ние като хора с немалък опит вече в правоохранителната система сме се сблъсквали с много жестоки убийства. Но това е едно от тези, които можем да наречем венец на жестокостта. Това, което мога да ви кажа и за мен е покъртително, че извършителят не проявява никакво съжаление и разкаяние за случилото се", допълни Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека”. Не проявява никакво съжаление, не се разкайва, напротив - хладнокръвно заявява, че е "искал „да приключи" майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал да нанася удари по тялото ѝ", поясни Георги Чинев.

Все още се чака и психиатричната експертиза на Георги Генджов - дали от дългогодишната употреба на наркотици е получил увреждания, дали е вменяем и каква наказателна отговорност може да носи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мили хора обичайте си децата, прегръщайте ги всеки ден, не пропускайте да им покажете и докажете своята любов.....никой не е застрахован какво може да се обърка в душата на човека.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен==Точно от Желю тръгнаха всички нещастия на БЪЛГАРИЯ! Той беше този,който уби инерцията на протестите още в началото на 90-те год.! Още помня момента,когато се изтъпани на трибуната пред Парламента и призова хилядите протестиращи да се разотидат,защото видите ли,ние ще правим "нежна революция"! Веднага след това червените другари спретнаха сценария да искат "кредит на доверие"! И точно с този кредит започна разграбването на България от червените велможи! Костовците само продължиха!!
59
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да разбереш душата на човека и травмите в детството му - въображаеми или истински, за да му помогнеш. Химията/ лекарствата/ НЕ са основното лечение. А и болните отказват да ги пият щом зависи от тях самите. Много нови болести по мозъка ще се появят - Ванга го казва! И пак позна!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАЩО НЯМА ПСИХИАТРИЧНИ ПОСЕЩЕНИЯ ПО ДОМОВЕТЕ?! ОБСЕБЕНИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДОБРОВОЛНО ДА СЕ ЛЕКУВАТ, НУЖНО Е СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ПРЕЗ ПРОКУРОР! ТОВА Е ДОСТА ТРАВМИРАЩО ПРЕЖИВЯВАНЕ И БОЛНИЯТ НЯМА ДА НИ ГО ПРОСТИ! ТОЕСТ - ПОСЛЕДНОТО Е ЛОШО РЕШЕНИЕ. НЕ ПОМАГА.
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В прованса живеят хипер лумпеняци!!
56
3
 
0
 
! Отговори
Ханонимен преди 3 месеца
До долния умник: Когато си отидеш от тоя свят един ден, да не ти се прииска рязко да си бил и ти "порезняк"?
55
7
 
4
 
! Отговори
Ханонимен преди 3 месеца
До долния умник: Знаеш ли хейтър-че, че Исус е бил обрязан на 8-ия ден (пише го в Библията) .. питам се би ли го нарекъл така и него, "порезняк"?
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябвало е когато са го хванали .... да изпълнят присъда на място...
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такъв не трябва да живее.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Психопатът не е луд.
51
7
 
8
 
! Отговори
Ханонимен преди 3 месеца
До долния умник: Исляма забранява Алкохола, Наркотиците и всичко което замъглява разсъдъка!
50
2
 
3
 
! Отговори
бизнесман преди 3 месеца
Добре, че стана извън Лято 24'. Щяха да се уплашат чувствителните европейски западняци.
49
5
 
10
 
! Отговори
комунист преди 3 месеца
Капиталистически упадък и морално разложение.
48
3
 
11
 
! Отговори
Проверете ги спешно преди 3 месеца
В психиатриите е ад, по зле от затвор!
47
3
 
12
 
! Отговори
МВР ПЕРНИК преди 3 месеца
Психиатриите са измамници, мозък с лекарства не се лекува, само притъпяват и връзват с катинари!
46
5
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
По време на комунизма нямахме нарокомани, дилъри на дрога, нямахме нарко групировки. И броя на нарко босовете не съвпадаше с броя на районите управления.
45
1
 
22
 
! Отговори
ХИЧО преди 3 месеца
Ало,журналистчетата,къде сте?Потривате сигурно доволно ръце,че имате новина....Само това ви интересува,катастрофа,убийство?Къде сте вие в тази битка,защо вие не я поведете?Битка срещу дрогата,корупцията,спещу прогнилата система?
44
6
 
12
 
! Отговори
Едно наум от Св Наум преди 3 месеца
Това са болни хора, не престъпници. Работата е била ясна на убитата още от пуберитета. Но не е искала "да се излага" и да го лекува. Да не си загуби работата и авторитета жената, всичко да е тайно. Е, пак си загуби. Всичко. Освен нейната работа и на болния си син живота. P.S: Не си губете времето по врачки, психолози, психоаналитици и т.н. Ако децата Ви имат проблем с наркотиците(химия) - търсете психиатър. Това е лекар-специалист.
43
6
 
4
 
! Отговори
Това е преди 3 месеца
Побъркали са го в някоя Психиатрия на МВР, а те са много!
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жестоко е! В гугъл има снимки където са двамата-майката грее от щастие и обич! Всички знаем как се обичат деца, а после, после- ето това....