Благотворителна кауза: Геймъри организират 172-часов маратон

Видеоигрите предоставят образование, развитие на умения, сподели Мартин Кадинов
Обновена: 24 яну 2024 10:58 | 24 яну 2024 09:23, Анисия Иванова
102

Тази вечер геймъри стартират 172-часова нон-стоп програма с благотворителна кауза. Организатор е движението "Гутгейм". Целта на инициативата е да се създаде фонд за стипендии за млади таланти в областта на видеоигрите.

"Видеоигрите са една от популярните форми на забавление, най-развитата развлекателна индустрия под формата на иновации, под формата на иновации, приходи, технологии. За трета поредна година се събираме различни общности в света на видеоигрите - настолни, компютърни, конзолни - събираме се и си говорим", сподели организаторът на събитието Мартин Кадинов в студиото на "България сутрин".

172-часовият маратон започва тази вечер в 8 часа, когато ще се дадат подробности за благотворителната кауза за събиране на средства за фонд за стипендии за хора, които искат да се развиват като създатели на видеоигри. След това ще има разговори за етиката във видеоигрите и логично ще последва нощна мрежа.

Кадинов подчерта пред Bulgaria ON AIR, че видеоигрите освен развлечение, предоставят образование, развитие на умения.

"Стратегическите игри мен ме направиха добър в ориентирането в системи, да се ориентирам как функционират нещата. Също така на 12-годишна възраст английският ми беше на доста високо ниво, защото играех много ролеви приключенски игри, игрите не се локализират на български", даде пример гостът.

Той допълни, че вече има бизнеси, които търсят точно такива геймъри с развити умения.

"На интервю за работа при подбора на кадри беше важно дали имаш опит с видеоигрите. В една игра като Warcraft целите се постигат от големи екипи - 20-30-40 души, които са в различни часови зони, различни култури. Ако си на организационна позиция, работата ти е да координираш 100 души с конкретни задачи", добави Мартин Кадинов.

Очаква се в маратона да се включат както лица под 18 г., така и такива 50+.

"Геймърството обединява хората и интересите да правят това, което искат. Прекарването на време с приятели загуба на време ли е? Ако нещо ни разпуска и обогатява, загуба на време ли е? Основната функция на видеоигрите е да разпускаме", отговори Кадинов на критиците на геймърството.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Мисля, че преди 3 месеца
пропуснахте най-същественото. А именно да споменахте къде ще се случи тоя стийм. Това е като да рекламирате друго събитие и да не известите за мястото, където ще се проведе събитието :D
11
1
 
3
 
! Отговори
Трагедия преди 3 месеца
При него точно игрите са направили така, че да няма грам мозък. Една година протестира 2020-та с знаменце на ДБ в ръка за да докара Доган, Пеевски и Борисов. Рядко просто момче. Сега се пробва и той да намаже от "промяната" и да открадне некой лев "благотворителен".
10
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Гутгейм?OMG!
9
2
 
3
 
! Отговори
ПП/ДБ преди 3 месеца
Кадинов либерал с малко мозък гласуващ за ПП/ДБ. И тоя "човек" да обеснява кое е добре и кое не? Смехория.
8
2
 
6
 
! Отговори
Old School Gamer преди 3 месеца
ИГРИ, които предоставят образование и развиват умения ОТДАВНА НЯМА.... Такива игри като Myst , например които изискават МИСЛЕНЕ, ЛОГИКА И НАБЛЮДАТЕЛНОСТ... от много години не се произвеждат. Причината е че младите ГЕЙмърчета , толкова затъпяха че ако в играта няма пушка дето да стрелят с нея, смятат играта за тъъъпа и безинтересна.За това и сега в игрите ОСНОВНО се стреля. Куестовете са или "застреляй някого".... или "застреляй всички" а пъзели ако има са на ниво 1-3 годишни.
7
0
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
татарина е хитро парче, хем ще си прави кефа, хем ще събира пари. хем благородничко, православничко, и на кяр.
6
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
какъв процент от дарените средства могат да бъдат квалифицирани като "разходи", че една дарителска кампания в русия, свързана с една от руските игри "с танкове" "не протече точно по план"
5
1
 
7
 
! Отговори
ofe4 преди 3 месеца
Колегата от номер 4 е изключително прав: игрите са нещо много хубаво, но изискват много време за да станеш "машина". Това време ако го прекараш в учене на програмен език, системна администрация или нещо подобно, поне можеш да имаш сигурен доход. Не че и геймърите не вадят пари, но трябва да са "топ"!
4
1
 
4
 
! Отговори
3254362 преди 3 месеца
Снощи играх с приятели от цял свят до 2 :) изключително ползотворно ми се отразява, забравям за всякакви ежедневни проблеми за известно време ;)
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Донякъде са прави, че някой стратегии развиват мисленето. Игра, като Факторио изисква да проектираш нещо по-близко до 8 битов компютър, отколкото до "фабрика", особено ако задълбаеш. Проблемът е, че ако трбява да изкараш 2-3000 часа, за да станеш "добър", можеше да изкараш 2-3000 часа в образование и да си на едно високо ниво, където щеше да правиш и пари.
2
0
 
9
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 месеца
Зависи и от игрите. Малките сега играят на изключителни тъппотии като Фортнайт, които развиват само рефлекси и нищо повече. Мартин хубаво е посочил стратегиите, бих добавил и куестовете вътре, има брутално трудни, които ти отвяват мозъка, примерно в Мист едно време имаше 15(!) ръчки, които да натиснеш в определена последователност. Страхотно нещо са видеоигрите, аз ги открих сравнително по-късно (нямах компютър като малък) и сега с удоволствие прекарвам част от свободното си време с тях :)
1
6
 
9
 
! Отговори
ОРфи преди 3 месеца
Вместо да събират пари за лечение на вманиачените, те щели да им отпускат стипендии...