След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите

Петя Банкова напуснала ДАНС, защото я принуждавали да изпълнява поръчки
Обновена: 4 апр 2024 16:15 | 4 апр 2024 16:12, Петър Бойчев
184
След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите
Снимка БГНЕС

Срещу началника на агенция Митници Петя Банкова има повдигнато обвинение, съобщи нейния адвокат Аделина Натина, която напусна сградата на Пето РПУ.

Обвинениято е за участие в организирана престъпна група заедно с още 3 лица. Адвокатът уточни, че Банкова не познава участниците в тази група. Банкова вероятно ще бъде задържана за 72 часа, като предстои мярката ѝ да бъде гледана в Съда, допълни адвокатът.

Служители на КПКОНПИ са споделили в неформални разговори с Натина, че днес а е бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев, който подаде оставка от поста.

Според Натина повдигнатото обвинение е пълно с фактологични грешки.

Аз поръчки за мачкане на хора не изпълнявам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, но поръчки не изпълнявам. Това казала Петя Банкова на адвокатката си Аделина Натина.

В момента г-жа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да се вземе решение какво ще се случи с нея. Има процесуални начини едно лице да бъде в определено помещение, без да бъде задържано. Това заяви адвокатът на шефката на агенция "Митници" в студиото на Би Ти Ви.

Вчера Банкова, заместникът ѝ Людмил Маринов и още петима души, сред които двама бизнесмени от Хасково и митничари, бяха отведени за разпит.

И двете не знаели кои са другите задържани и за какво става дума. Обиски както в дома, така и в офиса на Банкова е имало. Търсени са пари, но не са били намерени. "Една стотинка не е иззета", каза Аделина Натина. Взети са обаче служебни документи и лични бележки, курсовете за чужди езици на Банкова, както и договор на съпруга ѝ за потребителски кредит.

В иззетите от офиса служебни документи шефката на агенция "Митници" е имала написани лични бележки за разбиването на действащи канали за наркотици и други корупционни дейности - събиране на подкупи по гранични пунктове.

"Това е човек е с високи морални качества. Г-жа Банкова направи за себе си личен анализ. Имаше данни, които са само начални, а не са доказателства, че кокаинът, който наскоро беше иззет в много големи количества в Бургас, парите от него щели да се използват за купуване на изборите. Това са първоначални данни, но някой се погрижи тя да не си свърши работата докрай", каза още адвокатката й.

Засега Петя Банкова не е разпитана и се води свидетел. Действията вчера обаче не били съгласувани с прокуратурата на Република България, вече е докладвано и на Софийска районна прокуратура, заяви Натина.

Аз поръчки за мачкане на хора не изпълнявам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, но поръчки не изпълнявам. Това казала самата Петя Банкова на адвокатката си. По думите на Аделина Натина тези поръчки идвали от ръководството, а шефката Банкова е напуснала заради шефа на ДАНС Пламен Тончев.

От това, което тя ми сподели, когато е била служител на ДАНС, е че била принуждавана да извършва дейности, които по нейна преценка не съответстват на закона. Не ѝ е известно дали е подавала сигнали по случая. Затова било и командироването ѝ в Благоевград - защото не искала да изпълнява поръчки.

Натина определи Петя Банкова като "човекът, който винаги е имал най-силна воля и нетърпимост към корупциите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Кокоранко започна ли да връща милярда какво става
102
7
 
3
 
! Отговори
Истината е че преди 1 месец
ПП ДБ са по малкото зло както казваха преди хората а Герб са по голямото
101
5
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Еми всичко излиза на яве малко по малко - пп са искали да купуват изборите с пари от кокаинНо са ударили греда-е случва се и на най добритеНищо с ала бала по машините ще дръпнат някой процент
100
1
 
7
 
! Отговори
Антимафия преди 1 месец
Когато хванат някой в крачка винаги се оказва ,, политическа поръчка или борец срещу мафията,, ама никои не знае до този момент,:)
99
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно жената си е вършела работата добре, та затова и скачат МУТРИТЕ! Прочее, Нотариусът бил ли е или не секретен сътрудник на МВР? За умрелите или нищо, или цялата ИСТИНА!
98
5
 
10
 
! Отговори
МВР служител преди 1 месец
Какви пари търсят, питайте Пеевски и Гешев как се прави - криптовалута. Ще трябва да отида в Бургас и да арестувам всички служители на Домусчиеви. Какъв е този ДАНС да не следи кои трафиканти на дрога на Домусчиеви са свързани с дъщерите на полицаи от Бургас?
97
3
 
8
 
! Отговори
dftu преди 1 месец
Е как така точно след като я арестуваха тази повлекана се оказа, че "парите са за изборите"?!?! Защо не го казаха това веднага след залавянето на дрогата, а сега-след като е арестувана???? И защо например Григор Лилов (който се счита за човек на ДБ) твърди от няколко дни още след обявената за заловена пратка, че въпросната шеф Банкова нарочно е направила така, че да бъдат заловени тези 170 кг дрога, а други 2000 кг са минали през Бг?!? Да не се окаже само, че ПП са искали финанс за изборите?!
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двете от снимката да ме извиняват, ама сигурно са масажистки под прикритие. Употребили са ги. Кой ги излъга да работят за него?
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 83 - Не мисля, че е много ... "християнско" да съдиш хората на външен вид.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 91 - Лесно е, когато опонентитв ти са с ниво на интелект на мъпети.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да имаме ЕДНА единствена служба като данс е грешка.
92
1
 
4
 
! Отговори
Тъп преди 1 месец
Ама тези от Интерцитрус и с цитруси ли се занимават?
91
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко сега е седнал с пурата пред камината и чака пуканките. Голям е Боку. Няма такъв стратег в цялата нова история на България. Бавно, системно и само с един ход ги тропоса. Даде им държавата само за девет месеца. Всичко е изчислил до детайли. Даде им я на тепсия. Всички министри, всичко да се случи както в онзи запис на Радостин Василев. Изпълни мечтата им. Даже неговите избиратели му се нервираха. Но не му пукаше на Бойко. Той знае - дай на глупаka пари и власт и му гледай сеира! Евала!
90
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Каналите за кокаин си стоят непокътнати от 30 години. А да пиете пешкира вечно ще се намери някой несведущ - я за няколко мастербокса цигари, я за внос на магданоз...
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на овцете казват че заловения кокаин го горили хаха те го правили на пачки
88
2
 
7
 
! Отговори
Шеф на ДАНС преди 1 месец
Докато има ДАНС, каналите за кокаин ще стоят непокътнати.
87
3
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Е отде сега на промоцио -пица кристал
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И двете на снимката имат много селскостопанско излъчване! От къде ги намират ППДБ такива дивни селянки.....!?
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Кирчо плещи алабали,ми. Колко ли шишета ще счупи тази вечер Киро? Хахахахаха
84
1
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Това е нищо. Лошото за ППДБ ще стане, ако махнат гласуването с машинките. Киро сам си го каза - двама министри са му важни. Този на МВР и онзи на електронното управление.