В България властта е свързана с много пари кеш, те отиват във всички партии

Контрабандните канали са болка от години, смятат Слави Василев и Боян Стефанов
9 апр 2024 22:30, Анисия Иванова
72

Кабинетът "Денков" предаде властта на кабинета "Главчев" с първа рокада по високите етажи. Людмила Петкова назначи за шеф на Агенция "Митници" Георги Димов. Министерският съвет пък поиска от президента да подпише указ за оставката на Живко Коцев от поста главен секретар на МВР.

"Той със сигурност ще го подпише, в това нямам никакви съмнения. Основното обстоятелство от това, което се случва вчера и днес в разгара на този пореден безумен скандал, ще ви кажа, е, че когато в България се настаните във фотьойла на властта, вие започвате да ставате титуляр на всички възможни лостове на властта, които включват и контрабандните канали, които не са се променили от много години", заяви политологът Слави Василев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

"В България властта е свързана с много пари кеш. Тези пари кеш отиват във всичките партии, които са сформирали мнозинството в Народното събрание. Тяхната основна цел беше именно да премахнат ръководителите на службите", подчерта Василев.

По думите на политолога Боян Стефанов в политическото пространство лицата са еднакво виновни за напиращите проблеми.

"Тези болки не са от днес или от вчера. Те са от дълги десетилетия и няма да бъдат премахнати, но искам да фокусирам вниманието върху друго. За добро или лошо - не стигат силите на управление, на служби, на правоохранителни органи, този огромен обществен, здравен и демографски проблем да се приключи. В политическото пространство няма чисти и мръсни", заяви Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога Василев скандалът ще се отрази неблагоприятно върху "Продължаваме промяната" - "Демократична България" на предстоящите избори и е възможно дори да се вдигне електоралният дял на "Възраждане" и "Има такъв народ". Василев отбеляза, че ако президентът Радев не се впусне в "политическата битка", България трудно би поела по нов курс.

Стефанов обаче изрази мнение, че не е коректно да се използва президентът за опозиция на управляващото мнозинство.

"Защо трябва държавния глава да го поставяме в еднакъв порядък с тези политически лидери? Ролята на държавния глава е различна. Ако президентът бе така необходим лидер и е необходимо да се впусне в битка, защо не го беше направил? Позицията на държавния глава не е легитимната позиция, за да се впуснеш в парламентарно партийна битка. Ако кажеш аз искам властта - яви се на парламентарни избори. Страната е парламентарна република. Не е коректно да се използва офиса на държавния глава и да се нарича опозиция", категоричен бе Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анализатора, който преди 1 месец
зае позицията на ПП е просто нелеп, радвам се, че му го казаха в края :D
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, завистливи копейки бе!
41
2
 
3
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 месец
А, АТАНАС ПЕКАНОВ НЕ ЖИВЕЕШЕ ЛИ В ПЛОВДИВ НА УЛ .ИВАН ВАЗОВ В БЛОКА НА ДРАЖА ВЪЛЧЕВА --- ЛЮБОВНИЦАТА НА Т. ЖИВКОВ,,....ХАХАХА...???!!!
40
3
 
1
 
! Отговори
До 54 В българия преди 1 месец
Виждаш ли колко наркозависими софиискипедали са ти маркирали минуси
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да така е всички лапат до един
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Продължаваме промяната" трябва да се преименоват на "ПУДЕЛИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО". Това са Кирил, Асен, Коцев, Денков и техните партньори от ДБ- Христо и Атанас.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Субсидиите за партиите ги бетонират на властови позиции и не дават на други можещи и квалифицирани хора да управляват държавата.
36
1
 
12
 
! Отговори
Нямаааа бъдещее преди 1 месец
За българияяя
35
7
 
13
 
! Отговори
В българия преди 1 месец
Мутрата краде заплашва убива кой си иска корумпирани чИнгета служби го пазят работят срещу народа !
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Диктатура и клептокрация 2 в 1 в България
33
3
 
9
 
! Отговори
СКОРОГОВОРЯЩ! преди 1 месец
"Буци схема плете, през три схеми преплита." - парламентарна скороговорка (с изнасилванe)
32
10
 
3
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ БЪРЗО! преди 1 месец
ГЕРБ първа политическа сила! Четете бързо коментарите ми, те са много значими. МИЛИАРДИ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ ДОВЕРИЕ В ГЕРБ. Само ти, който четеш - не. Единствен.
31
4
 
10
 
! Отговори
Буци Кеша преди 1 месец
В шкафчето ми имаше едва 1,400,000 евро. Какво толкова е станало. Вижте Шаро колко има, не гледайте ме мене!
30
6
 
9
 
! Отговори
ВАЖНО! ЧЕТИ БАВНО! преди 1 месец
Предсмъртни напъди от Тиквунчо да вземе властта, а хиените около него вече се оглеждат като улични кyчeта пред месарница. ПРОЧЕТИ ГО ПАК!
29
2
 
10
 
! Отговори
Ива преди 1 месец
Айде млъкнете бе,като че ли вие не довлекохте тия мошеници и 3 години само плямпане,интриги,помия.Разбира се,че навсякъде по света партиите биват спонсорирани от от хора с възможности, които имат общи виждания и идеи за управлението на една държавата вие нищо не правите освен да мътите главите на наивниците.Айде изчезвайте,надницата си я получихте
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава кокаине.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ганиела, искаш ли дасеебем?
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само тоалетните в Народното събрание всеки ден виждат истинското лице на властта.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде по света е така. За това ще се избият кой да стане политик.
24
5
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 месец
"Колко струва тоя бас да бъде отменен?"Питат ме едни хора уж цивилизовани, а а май и те са маймуннни с маски на хора! Доказателствата са явни и 100% и щом не виждате крайната необходимост тая маймуууна да бъде опържена особено жестоко няма отмяна на баса. Не чувам: Ще бъде наказан! , а чувам пазарлък ! Колко струва баса ли, ще ви дам невъзможността колко струва: Тънка червена линия под Стара планина , вън от ЕС и НАТО и репарации!