Прокурор №1 иска имунитета на депутат от Атака, карал пиян

Борис Велчев иска имунитета на Борислав Ноев, който бе спипан да кара с 1.7 промила алкохол в кръвта
13 юли 2007 10:01,
13
Прокурор №1 иска имунитета на депутат от Атака, карал пиян
Борис Велчев е вдигнал мерника на депутата от Атака. Снимка: Булфото

В Народното събрание вчера е постъпило искане от главния прокурор Борис Велчев за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата от "Атака" Борислав Ноев, обяви в началото на пленарното заседание председателят на парламента Георги Пирински.  

Пирински обясни, че вече тече 14-дневният срок, в който депутатът може да даде съгласие за снемане на неговия имунитет. Ако такова съгласие не бъде дадено, ще се премине към решение на пленарната зала в съответствие с предложение на комисия, ако се създаде такава. 
 
Искането е заради това, че на 7 април т.г. по автомагистрала "Хемус", в района на Девня, Ноев е шофирал с концетрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда - 1.7 промила, за което престъпление Наказателният кодекс предвижда  лишаване от свобода до една година.

На 4 май материалите по висящото производство са изпратени в Софийската градска прокуратура и с нейно постановление досъдебното производство е спряно, тъй като законова пречка за провеждане на наказателно преследване за това престъпление е обстоятелството, че Ноев е депутат в 40-то Народно събрание и се ползва с имунитет.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
edin ot ostanlite преди 16 години
Vel4ev i ti si edin ot tqh! Tolkova mafitoi ima ti s tova li se zanimava6? Mr1sna politi4eska PODLOGA !Kak li 6te umre6 tova se pitam , nqma da e b1rzo i bezbolezneno.
11
0
 
1
 
! Отговори
Кокошкар преди 16 години
Куткудяк,куткудяк,кукуригууууу...
10
0
 
1
 
! Отговори
lidis преди 16 години
Gospodin Prokuror ,razsmya me...i mi dokaza za poreden put s kakvi kokoskarski raboti se zanimava bulg,prokuratura,s sel da otvli4a vnimanieto na naroda..ot prestapleniyata izvurseni spryamo naroda ot upravlyavastite.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Спомнете си все пак кой е дядото на Велчев, няма случайни хора на тези позиции,.
8
0
 
1
 
! Отговори
руди преди 16 години
аз пък знам един от Атака, който пърди на обществено място. ще го кажа на прокурора Велчев, та да му снеме имунитета. Велчев що не се поинтересуваш как наш Манолчо има толкова фирми , имоти и пари? що не се поинтересуваш от най-прясната му сделка-търга на п-ов Халкидики, в Зографската ефория. как се купуват 16 000 хка земя бе байно? скапаняци. поне сега спрете с цирковете. поне за малко
7
0
 
1
 
! Отговори
EДИН преди 16 години
Тези вярно не са наред.... А Болен що не се е самоизключил след инцидента на Тракия ????
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
КАКВО СТАВА С ТОМА ТОМОВ ОТ БСП, Г-Н ВЕЛЧЕВ ?
5
0
 
1
 
! Отговори
adrian преди 16 години
Пешо, той хубаво го е изключил, ама кой го е вкарал там?
4
0
 
1
 
! Отговори
Nord преди 16 години
e kakvo kato e deputat, s tozi imunitet moje da si pravi kakvoto iska li?? vednaga v zatvora!!!! Ako beshe premazal nqkoi zaradi pianata si glava, pak li shtqhme da se saobrazqvame s negovia imunitet....
3
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 16 години
Съвсем "случайно" пропускат да кажат, че Волен го изключи от Атака още на следващия ден.
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
абе тия от Атака всички ли са сбирка алкохолици,наркомани и луди .. Слави беше пуснал в шоуто си снимка в една дискотека как Димитър Стоянов шмърка... Волен Сидеров пък стреля по хората по - магистралите и им реже гумите.. трети пък педофил излезе.. егати партията .. кои селяни ходят да гласуват за тях незнам.. то бива бива ама чак толкова *** народ няма...
1
0
 
1
 
! Отговори
fd преди 16 години
пак прях в очите...оставката на някакъв ***, който на фона на стрелбите от последните дни си е чисто замазване на безсилието на чичко милиционерите да се справят със ситуацията...