100 лв. за бедни и пенсионери, 150 за първокласник

Премиерът обеща големия бюджетен излишък да се харчи прозрачно
2 сеп 2008 10:19,
66
100 лв. за бедни и пенсионери, 150 за първокласник
Снимка: БГНЕС

С 60%, до 282 лева се повишават енергийните помощи за социално слабите домакинства, обяви премиерът Сергей Станишев.

Тази помощ ще обхване 360 000 домакинства, защото границата за нея се увеличава с 20 процента, уточни той.

С 25 на сто - от 120 лева на 150 лева, се повишава еднократната помощ за учениците в първи клас.

Помощите за семействата с деца-първокласници ще обхванат 42 000 деца.

За първи път тази година ще се дадат по 30 лв. на ръка на родителите с първокласници. Тези средства ще са за учебни помагала. Якетата, обувките и екипчетата вече се подготвят.

„Искрено се надяваме, че семействата ще се консултират с учителите и ще купят допълнително това, от което имат нужда децата им”, обясни Масларова.

По 100 лева еднократна помощ ще получат 483 000 пенсионери, допълни министър Емилия Масларова.

Премиерът пък заяви, че правителството има сравнително голям бюджетен излишък заради разумната си фискална политика и той ще бъде изхарчен по прозрачен начин.

"Близо половината от излишъка ще бъде похарчен за социални дейности", добави той.

Харченето на излишъка ще се обсъжда в петък от Съвета на управляващата коалиция и след това в Народното събрание, каза Станишев.

В България се оформи един разрушителен анти-български триумвират, който обединява ГЕРБ, "Атака" и ДСБ, заяви още Сергей Станишев, след като бе помолен да коментира твърденията на опозицията, че бюджетния излишък ще се харчи по непрозрачен начин.

"За съжаление това се очаква като една евентуална бъдеща коалиция, която ще съчетава авторитаризма на Иван Костов, който направи една безобразна приватизация с екстремизма на "Атака", която отрича всичко градивно и популизма на ГЕРБ, който обединява по нещо от двете", изтъкна министър-председателят.

Според него този триумвират не предлага нищо като програма, но винаги е готов да срине всичко градивно, което се предложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
edna maika преди 15 години
kakvo si misli vsiaka maika predi da prati deteto si na u4ili6te ......vsi4ki bedni deca 6te sa ednakvo oble4eni a decata na bogata6ite sas skapi ekip4eta a bednite kato voini4eta oble4eni po edin i sa6t na4in s evtini koito 6te struvat 30 lv a nie 6te kagem ne po 150 lv podarak ot milostivata ni dargava i kakvo bihte kupili vie gospodin ministar s 25 lv degki tiva sa vi samo za kafe sigorno a na nas maikite za vsi4ko na edno malko dete kakavo pravite s kpasivata ni dapgava goniteni
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Значи не можеха да дадат на учителите исканите увеличения, защото това щяло да доведе до инфлация; не можеше в края на годината да дадат от излишъка за добавки към заплати и пенсии, защото и това щяло да доведе до инфлация.Сега, при очевидно започналата предизборна кампания, дадените допълнително пари вече не са инфлационен фактор, така ли? Преди избори може да се купуват пенсионерите и *** с такива мерки и това вече не е вредно за икономиката?Как може да са толкова безпринципни и лицемерни тези политици?
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
явно кумунист е диагноза-тежка форма на идиотизъм!!!цяло лято им стояха хотелите празни и сега решиха да ги напълнят с пенсионери и сами да си платят.тези трябва да бъдат забранени с закон.а когато му видя гадната усмивка сутрин ми се разваля целия ден
62
0
 
0
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ ДЕМОКРАТ преди 15 години
Наистина са непоправими тия, генетично явно са увредени, туй, комунизмът, изглежда, е неотстраним дефект. Чедото на комунистическия дерибей Димитър Станишев, пръв помощник на бай ви Тодаря, малкото Дмитриевич, си е досущ като бащицата си, нищо че се цупи така, че уж все едно е "евроляв". Не, нема такова нещо, като баща си е, само дето времето сега е друго - ех, времето, времето, що не можеше да се връща назад времето, колко прекрасни времена щяха да възродят нашите мили таварищи?!
61
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 15 години
Правителството на Станишев доказа, че е антинародно правителство на мутрите и на мафията. То трябва да си иде, защото извърши национално предателство: държавата капитулира пред мафията! Станахме за резил пред Европа, и кучетата ни се подиграват вече: това правителство трябва да си иде час по-скоро. Крайно време е, да не чакаме и миг, защото много ще страдаме, а и голяма цена плащаме за малодушието си: вече втора година плащаме членски внос в ЕС много по-голям от получените субсидии! А сега пък са спрени субсидиите по всички програми! След месец ще ни наложат и предпазни клаузи ако сега не излезем на протести по улиците и площадите, та да бутнем мафиотското правителство! Събудете се, хора!!! Какво чакате още?!
60
0
 
0
 
! Отговори
мики преди 15 години
Така наречения "премиер" не прави нищо друго освен, подобно на дете, да трепери някой да не му вземе любимата играчка, именно поста, който той не е и сънувал някога и в най-мокрите си сънища. Изглежда за този властта замества оргазмите - по друг начин не мога да обясня извратената му привързаност към нея. Той, разбира се, няма нито волята, нито характера, да поиска някому оставката, защото знайно е, че първом той трябва да си иде - понеже за нищо не става, това последното е всеобщо и обществено признат факт.
59
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
Вместо както стана в другите страни комунистите да станат по-ниски от тревата, да бъдат изритани позорно от властта, да не смеят да припарят до лапането вече, у нас нашите специфични демократи почнаха пазарлъци с тях - оттогава, та до ден днешен! А ние се оставихме да ни правят на - и дори дълго не съзнавахме, че сме точно това. Вместо за закопаем завинаги трупа на комунизма в гробищата, ние допуснахме той да си остане все оня призрак от времето на Маркс, или по-скоро да стане вампир, и то доста охранен, впрочем, който да ни пие кръвчицата години наред и все повече да дебелее. Ето това е резултатът на нашата специфична българска олигахично-комунистическа демокрация. Демокрация ли казах? Айде де
58
0
 
0
 
! Отговори
НИК преди 15 години
Крадливите наши управници изхарчиха по стахановски образец милиард и половина лева в дните преди Нова година: по 100 милиона на ден прахосваха! И те щото явно са затруднени в прахосването правиха просто така: голяма част от тия пари, както сега разбираме, са ги преливали направо и директно в касите си. И Гоце това го е знаел прекрасно. Знае го и сега, ала мълчи. Наглеците обаче дойде времето да си идат! Трябва да ги изритаме от власта през тази седмица: затова всички нека идем на площада!
57
0
 
0
 
! Отговори
$$$$$ преди 15 години
КАКВО ПРАВИХА ДО СЕГА ТИЯ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ? ЗАЩО ДЪРЖАТ ГЛАДЕН НАРОДА ТОЛКОВА ГОДИНИ??? ЗАЩО САМО ОБЕЩАВАТ??? ЗАЩОТО СА ***! НАРОДЕЕЕЕ СЪБУДИ СЕ И ГИ ИЗРИНИ!!!!ОБЕЩАНИЕ КЪЩА НЕ ПРАВИ....ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ!
56
0
 
0
 
! Отговори
$$$$$$$ преди 15 години
КАКВО ПРАВИХА ДО СЕГА ТИЯ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ? ЗАЩО ДЪРЖАТ ГЛАДЕН НАРОДА ТОЛКОВА ГОДИНИ??? ЗАЩО САМО ОБЕЩАВАТ??? ЗАЩОТО СА ***! НАРОДЕЕЕЕ СЪБУДИ СЕ И ГИ ИЗРИНИ!!!!ОБЕЩАНИЕ КЪЩА НЕ ПРАВИ....ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ!
55
0
 
0
 
! Отговори
Dimitra преди 15 години
"Премиерът пък заяви, че правителството има сравнително голям бюджетен излишък заради разумната си фискална политика..."При разумна фискална политика бюджета се разпределя за достойни заплати на работещите, с които те да не се чувстват социално слаби, и се дават пари на общините за инфраструктура, и се прави държавната инфраструктура. Така накрая няма бомбастични излишъци. Как може цяла година да се взема залъка от устата на хората, пък после да се преразпределя по усмотрение на некомпетентни и крадливи люде, незнайно защо наречени управляващи.Защо ни управляват историк-премиер и историк-президент. Трябват икономисти и юристи, тия двамата от нищо не разбират
54
0
 
0
 
! Отговори
Antarah преди 15 години
Според дълбокомъдрените слова на другсподин Сергей Станишенко бюджетният ни излишък се формирал заради "разумната фискална политика на правителството". Глупости на търкалета!!! Вижте какво пише на сайта на ЦРУ (https:// .cia.gov/library/publications/the-world-factbook/g eos/bu.html) за България за 2007 г.:GDP (purchasing power parity): $86.32 billion (2007 est.) GDP (official exchange rate): $39.61 billion (2007 est.) GDP - real growth rate: 6.2% (2007 est.) GDP - per capita (PPP): $11,300 (2007 est.) Или за 2007 г американското разузнаване е изчислило общият ни брутен вътрешен продукт на 86,32 милиарда долара, а нашите управници правят бюджет за 39,61 милиарда долара. Това са около 40% от реалното. И после няма да има излишък ли?!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
раничко почнахме предизборната кампания товарищ Дмитриевич,що ли ми се струва,че пак ще е на наш гръб
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вчера имах среща в центъра, по стечение на обстоятелствата ми се наложи да чакам в близост до цяла "композиция" кофи за смет - 5 броя, наредени като влакче! Точно за 10 минути всяка от кофите последователно беше щателно проверена - от роми в трудоспособна възраст: между 30-40 години! Но те разбира се ще получат социална помощ от гъбата Масларка! Тъй като в момента се занимавам с едно мащабно строителство разбрах за последната година едно: в БГ няма безработица! В строителството има ужасяващ недостиг на работна ръка! Един общ работник ДНЕВНАТА МУ НАДНИЦА Е 70 ЛЕВА, но някои работодатели дават и 90, само и само да си задържат хората! Безработица няма, но има ужасно много мнързеливци - точно тези роми, които плачат че са бедни, но вдигат сватби по 3 дни, не пускат децаата на училище и се плодят като зайци! Оевидно, че СерГеиюй не разбира, че на хората им е писнало да плащат вискоки данъци, акцизи и прочие законни начини да бъдат прибрани парите, а същите тези средства да бъдат раздадени на мързеливци, които не излизат от кръчмите! да вземе СерГей да се поучи от опиа на баща си и татто: по времето на тато нямаше безработни роми - работеха и получаваха добри пари! Сега Държавата се е превърналка в по комунистическа от трудовете на Волтер и Робеспиер: раздават се милиарди за помощи на хора, които са здрави и прави, а данъкоплатците, които работята на 3 места, по 12 часа на ден получават чисто мизерни заплати! Това ли е реформата др. Станишев? И на чйх гръб провеждате тази реформа? От всичко е ясно едно: скоро няма да имаме магистрали и ще се трепем по пътищата и следващото лято! магистралите ще останат в розовите сънища на БСП! Но хубавото е, че напоследък не се чуват от управляваща коалиция демагогии, че тя, Коалицията било най-хубавото, което може да ни се случи! Е, видяхме го това чудо! Последната година от мандата на тези престъпници ще е ужасна - ще ни ядат като анаконди: първо ще ни душат до полусъзнание,а после докато мигаме на парцали ще ни вкарат в търбусите си живи, но неспособни за каквото и да е! на това ли е способен само будният БГ народ? Събудете се бе, хора!!!!!!!!!!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
С чужда пита помен правят.Комунистите най-обичат да разпределят чужди пари.Защото техните са отдавна законспирирани тук и зад граница.
50
0
 
0
 
! Отговори
BAI MANGAL преди 15 години
G-n SERGEI STANISHEV dqdo mi e edin ot bednite pensioneri nqma osnovno pak iska da u4i,vaprosa kum vas mi e ako vlezne 1-vi klas shte vzeme li 250
49
0
 
0
 
! Отговори
Бивш служител на АСП преди 15 години
Защо Масларка не каже на кого фирмите шият дрешките на първолаците и колко е реалната им цена. Миналата година реалната им цена не беше по-вече от 40-50лв. кой прибра останалите!? А това, че качеството и номерацията на дрешките и обувките въобще не отговаряше на българските стандарти и цялата работа беше да се отбие номера и да приберат парите. Ако искайте вярвайте, но даже и голите *** бяха възмотени от тази подигравка. Дори те неграмотните си направиха сметката колко дрехи и то хубави може да се купят за 120лв. И знаете ли кои обра обидите и унижението не оная дърта повлекана , а социалните работници, които след великото съкращение от 01.05.08г просто изнемогват за мизерните 300лв.
48
0
 
0
 
! Отговори
hmmm преди 15 години
БСП - вечната закрилница на мързеливите, неуките и неграмотните, маргиналните типове, нелегалния бизнес. Това ли е политиката за насърчаване и разширяване на средната класа??? Партия, създадена от гореописаните за добруване на същите.
47
0
 
0
 
! Отговори
Bau преди 15 години
Айде напълниха джобовете на *** браво на Сергейчо вище само как мисли за народа си ,тоест ***.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно не е ясно,че все още в България има хора без работа или с много ниски "доходи" и тези хора НЕ СА РОМИ.Съгласна съм,че трябва да има помощи за всички първокласници,но хората с пари и добра работа едва ли биха се зарадвали на подаянията под формата на обувки и дрехи,които минала година са раздавани до към Нова година!!!Има толкова много още да се желае в социалната политика,че няма накъде!А дали 30 лева ще са оползотворени или не е като с тях или без тях същата работа!Трябва да се обърне внимание на хората спящи по улицата и изпаднали в крайна мизерия-да бъдат настанени в болници-тука се влачат доста такива.