2009: 2 бона заплата за чиновник, депутатите с 29% скок в портфейла

Най-голям шанс за лъвския пай имат служителите, които работят по усвояване на еврофондовете
7 ное 2008 09:08,
67
2009: 2 бона заплата за чиновник, депутатите с 29% скок в портфейла
Снимка: БГНЕС

От Нова година най-кадърните чиновници ще взимат по 2000 лева заплата.

В бюджета вече е заложен скок с 10% на заплатите във всяко ведомство, но отличниците ще получават екстри.

Възнаграждението ще зависи от личните качества и оценките на прекия ръководител.

Най-голям шанс за лъвския пай имат служителите, които работят по усвояване на еврофондовете. Те са най-дефицитни и с най-висока квалификация.

По две хиляди лева ще взимат заедно с премиите и в Комисията за финансов надзор.

В Агенцията за ядрено регулиране може да получават по 1700 лв., а в Сметната палата - 1600 лв. Там работят предимно хора с юридическо и финансово образование, които са много търсени и в частния сектор.

Депутатите път ще се облажат с 29% скок на парите, пише вестник "Стандарт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
marto преди 15 години
mislq che trqbva parlamenta da se razrushi kogato vsichki mrasni deputari i ministri sa vutre, che naroda da se spasi...
45
0
 
0
 
! Отговори
Mauser преди 15 години
Те сега си увеличават заплатите за компенсация , заради това че увеличиха цените на храната в стола на парламента.ПО цял ден седят и си клатят краката и се чешат по главата какъв нов закон или данак да измислят че да ни измукват парите , че после и заплатите си вдигат.Вместо да вдигнат минималната работна заплата на 300 лв те за своите заплати тръгнали да мислят първо.Всичките са за растрел или за елетрикческия стол.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предизборните кьорфишеци започнаха. Сутринта слушам един тепигьоз зам. министър, че откакто са на власт били увеличили заплатите с 60%. Абе, смръдльо, ела да ти покажа фишовете ми на държавен чиновник, бе, ***. Най-точно и постоянно увеличение на заплатите имаше при Иван Костов. Там сроковете и реда бяха железни, а от сегашните още чакаме 10% процента за Юли. Изглежда ще ги дочакаме като цъфнат налъмите на министър-председателя.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А НА ДЕПУТАТИТЕ ПЪК ЗАЩО ЩЕ СКАЧАТ?!ЩОТО МАЛКО ВЗЕМАТ ЛИ?ЧЕ И КАКЪВ Е ТОЗИ ПРОЦЕНТ-29%?!?ВМЕСТО ЗАРАДИ КРИЗАТА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ БОНУСИ И 13ТА ЗАПЛАТА,ТЕ ЩЕ СИ Я ВДИГАТ И ТО С БЕЗУМЕН ПРОЦЕНТ!!!ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВАТА НА АБСУРДА,БОЖЕЕЕ!ОСВЕН ДА СИ ВЗЕМАМ ДИПЛОМКАТА ЗА ВИСШЕТО В САКА И БЕГОМ КЪМ НЯКОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!ПЪК ПОСЛЕ СТАНИШЕВ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И ЩЕ КАЖЕ-МЛАДИТЕ ДА НЕ БЯГАТ В ЧУЖБИНА ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ИКОНОМИКАТА,ЦАРЯ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ СМЕ МЪРЗЕЛИВИ И НЕ НИ СЕ РАБОТИ,А МАСЛАРОВА ЩЕ КАЖЕ ЧЕ СМЕ ОТИШЛИ МЛАДИТЕ ДА НАТРУПАМЕ ОПИТ И ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ В БГ ЗА ДА ИЗКАРВАМЕ СЪЩИТЕ ПАРИ КАКТО В ЧУЖБИНА!УПРАВЛЯВАТ НИ ЛУНАТИЦИ ДЕТО ВСИЧКИТЕ СА ИЛИ ЗА ЗАТВОР ИЛИ ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ В ЛУДНИЦАТА!!!ЦИНИЧНА РАБОТА Е ТОВА!
42
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Никой не бърка ! И на децата е ясно, че това което Станишефф даде като обяснение за спирането на еврофондовете е повече от малоумно, просто в случая товае друга тема.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мерси за информацията, значи правилно съм решила да НЕ си работя по специалността.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това, което пи6е въоб6те не е вярно. Аз съм държавеб служител във въпросните структури по усвояване на еврофондоветеи всяка година го 4акаме това 10% увели4ение. На практика то е до 10% и за миналата година бе 11 лв. Айде, моля ви се........
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"От Нова година най-кадърните чиновници ще взимат по 2000 лева заплата. " ей то май ще се види светлина в тунела, след 5 години учене и магистратура по Публична администрация...
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всяко вдигане на заплатите в България е добра новина, защото заплатите са безумно ниски, а ниските заплати са най-добрата основа за корупцията. Хубаво ще е вдигането на заплати в обществения сектор да повлече и останалите заплати в сектора, а оттам и вдигането на заплатите и в частния сектор, което при по-високия размер на осигуровките е основа и за по-високи пенсии. Опасността тук е инфлацията, но при това съвсем свито потребление в България не мисля, че даже и двойното вдигане на заплатите ще накара инфлацията да скочи. Напротив, повишаването на доходите трябва да доведе до ръст на икономиката. Но това са мечти. Реалността е, че обещават по-виоски заплати, за да прелъжат някой да дойде да им работи, а реално нищо няма да се измени, освен заплатите на любовниците и роднините на шефовете. Тук доста хора бъркат заради кои хора ни спират парите от ЕС и кои са тези, на които се говори, че ще им повишат заплатите. Едните нямат нищо общо с другите в почти всички случаи.
37
0
 
0
 
! Отговори
Pipo преди 15 години
Нещастници да си купите свещи.Е това е върхът на наглостта
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Suglasen sum s 24. Kak tochno ste stane ocenkata na tezi koito ste poluchat povisheni? Ste igraiat subektivni faktori i oste kak.
35
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
За какви пенсии говорите, не виждате ли,че възрастните хора са излишни на тая държава,с малки пенсийки,гладни, бедни и болни, колкото по бързо умрат,толкова по добре.Да не забравяме опбаче,че и тези хора не много отдавна са били млади, младоста е преходна и ние няма да усетим как ще остареем, и с нас ли така ще се гаврят и ние ли ще бъдем излишните хора на България?
34
0
 
0
 
! Отговори
Miro преди 15 години
Добра новина, обаче както казаха преди мен, трябва да им търсят лична отговорност а не да сгафят и да останат ненаказани. Аз, при условие, че моята работа не е отговорна и ако евентуално допусна грешка ще навредя само на себе си и на нечии частни интереси, ще ме попилеят. А държавните чиновници в по-високите ешелони на властта чиято дейност пряко въздейства върху благосъстоянието на няколко милиона, винаги се измъкват сухи от всички мизерии които сами си надробяват.
33
0
 
0
 
! Отговори
nenen преди 15 години
браво и пак браво ,пенсиите ги вдигаме с левче а заплатите на чиновниците от усвояването на евро фондовете със 100лв.тези чиновници имали най-добра квалификация;о господи ,тежко ни братя.Та нали европа спря милярдите субсидии точно заради тия чиновници.Дайте им та дано някой спре да мисли за далавери .
32
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
E защо мислите се вдигат цените на всичко главоломно, а държавата нищо не прави за хората? Ами отговорът е ***: Всеки с 2000лв на месец ще си живее преспокойно и няма да го притесняват нито повишаването на цените на ток, вода, хляб, бензин...
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е хубава новина, но ми изкачат едни въпроси, относно шуробаджанашките назначения във всички етажи на властта, относно личната преценка на преки началници/парашутисти.
30
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Ти смяташ ли,че толкова лесно става ? Хайде да видим как ще стане този номер,че нещо не ми е баш ясно.То на думи всичко става.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, не сме рекли, не сме потрошили парламента и после - закона на линч.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Сърбия "стягат" коланите поради кризата (намалят заплатите на държавните служители) а нашите депути пък си ги увеличиха.Срамота !!!!А минималната пенсия колко е ?Абе тия хора са безмозъчни.Уж от народа избрани а така и веднъж не помислиха за него.Как не помислиха за тези стари хора които живеят в мизария в последните дни на своето съществуване.
27
0
 
0
 
! Отговори
Тото преди 15 години
Това си е предизборен фишек на Малкия мук.Държавните яиновници още чакат обещаното повишениеот 10% процента за юли. Не е ясно дали и това ще дочакат.А за 2000 лв. заплата - забравете.