Седмица преди вота: ДПС върви нагоре

Почти 10% e разликата между ГЕРБ и БСП, прогнозират от "Скала"
76
Седмица преди вота: ДПС върви нагоре
Снимка: parliament.europe.bg

Подкрепата за Движението за права и свободи продължава да се увеличава няколко дни преди изборите за Европейски парламент, сочат данните на социологическа агенция Скала.

Според изследването към 31 май за партията на Доган ще гласуват 14,36% от имащите право на глас, което с близо 1% повече в сравнение с миналата седмица.

ГЕРБ твърдо остава начело, като ще събере 31,02% от всички гласували, а “Коалиция за България” – 21,58%.

Останалите две формации, които ще изпратят евродепутати, са “Атака” – 10,09%, и Синята коалиция – 8,84%.

С шанс за влизане в европарламента са и хората на Яне Янев от РЗС, които към 31 май събират недостатъчните 4,57%.

НДСВ има подкрепата на 4,07%, “Лидер” – 2,05, а за “Напред” биха гласували 2,07%.

Данните за отделните политически партии са при избирателна активност от 39,44% на база 6 млн. избиратели, уточняват авторите на проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
АЗЕР МЕЛИКОВ бюлетини ПРЕБРОЯВА, ДОГАН фондове УСВОЯВА.
54
0
 
0
 
! Отговори
DO 53 преди 14 години
PO UDOBNO MI E DA PI6A NA LATINICA NESUM SVIKNAL S KIRILICATA . NEVIJDAM DA E GOLQM PROBLEM TOVA
53
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
Абе хубаво ще гласуваш за Атака... и аз ще гласувам за тях.Обаче защо не започнеш да пишеш на кирилица и по-възпитано?Това, че даваш гласа си за Атака означава, че си загрижен за България и харесваш изконни български ценности - например кирилицата.
52
0
 
0
 
! Отговори
DO D2 преди 14 години
6TO NE ZEMI6 SI ZAPAZI6 OVCITE MISLI ZA PRED MAIKA TI I BA6TA TI .. SAMO ATAKA 6TE OPRAVI BULGARIQ . MOQ GLAS OTIVA ZA TQX KOT I DA GOVORITE SHIBAN-I MANIPULATORI
51
0
 
0
 
! Отговори
Д2 преди 14 години
Гласувайте за Атака ще пратиш една откачалка Д. Стоянов (доведения син на Волен), една мутра Слави Бинев (собственик на Биад, бивш собственик на МИК, с висящи дела) и едно ченге (следващият в листата на Атака) в ЕС. Освен това видяхме как Атака добре се сработва с ДПС, когато се нарушават демократичните принципи в ЦИК, също добре се сработваха с тях и в парламента, правят го и с комунистите. Страната е в криза и тя е много по важна от това на какъв език ти говорят. Ако си собственик на хотел не може да ни си почуствал некоректната конкуренция понеже хората на ДПС и БСП се ланшират от държавата и не може да не си почувствал кризата. Тя е по-важна за теб, а Волен нищо не може да направи по отношение на кризата. Костов ни е вадил на 2 пъти от криза 91 год и 97 и сега пак на него ще разчитаме.
50
0
 
0
 
! Отговори
Меч преди 14 години
Тъжно е да се констатира, но отново идва време разделно - защото турците ислямизират, корумпират и турцизират България...
49
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 14 години
за 41, Та не разбрах , защо ти примерно си по българин от мен.Не разбрах, как и с какви средства беше създадена атака. Същото важи и за рзс. Нарочно ги пиша с малки букви за да иразя отвращението си към двете "български"партии,които в последните четири години, а през последната ,направо доказаха, че са създадени от дпс. И ако Меди Доганов вещае победа на новите избори, той има в предвид именно ВАШИТЕ гласове.Гласовете на продажните българи, гласовете на купените българи . Срамувам се от вас.
48
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Атакиста преди 14 години
НЕ Е ВЯРНО 4Е САМО НЕОБРАЗОВАНИ И ХОРА КОИТО НИ6ТО НЕСА ПОСТИГНАЛИ В ТОЗИ ЖИВОТ 6ТЕ ГЛАСУВАТ ЗА АТАКА . АЗ СЪМ УПРАВИТЕЛ НА ХОТЕЛ И 6ТЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ ЗА6ТОТО ОБИ4АМ БЪЛГАРИЯ И НЕИСКАМ ДА СЕ СТРОЯТ НАСЯКАДЕ ДЖАМИИ И ДА МИ ГОВОРЯТ НА ТУРСКИ В СОБСТВЕНАТА МИ СТРАНА И ДА МЕ НАРИ4АТ ГЯУРИН ! ЗА КАКВО СА СЕ БОРИЛИ НА6ИТЕ ПРА ДЕДИ ЛЕВСКИ , БОТЕВ И ДР. ЗА ДА МИ ВИКАТ СЯ ГЯУРИН И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА МИ СЛАГАТ ФЕС НА ГЛАВАТА .. Е НЯМА ДА СТАНЕ ТЯХНАТА
47
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 14 години
4estito
46
0
 
0
 
! Отговори
VASE преди 14 години
КВА Е ТАЯ СКАЛА БЕ ... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!
45
0
 
0
 
! Отговори
Volen Siderov преди 14 години
АТАКА ЩЕ Е ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА...ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ...
44
0
 
0
 
! Отговори
vase преди 14 години
ПОРЕДНИЯТ ПЛАТЕН БЪЛВОЧ
43
0
 
0
 
! Отговори
Ханс преди 14 години
Ако ДПС продължава все така да краде, корумпира и ерозира българската държава - нищо добро не ги чака нито тях, нито свързаните с тях!
42
0
 
0
 
! Отговори
Phys. PhD преди 14 години
Коментара ти беше крайна генерализация и провокация и за това ще ти отговоря донякъде надменно...В момента съм докторант по Физика(и по-точно "Вибрационни и ротационни свойства на молекулните въздействия"). След това ще съм на постдокторантура в CERN. Мисля, че съм постигнал нещо в живота си. Още повече - мисля, че съм постигнал МНОГО в живота си. И ще гласувам за Атака.Да, надменно беше.. съжалявам. Но се почувствах провокиран.
41
0
 
0
 
! Отговори
a преди 14 години
въпросът около това дали ще гласува човек за АТАКА е въпрос колко си българин. Неможеш да твърдиш, че обичаш родината и народа си и да гласуваш за партия, за която е сигурно, че ще направи коалиция с турците. Нима искате разни турски имена да ни управляват? Някакви си там *** Лютви, *** Абумелих и тем подобни да ни представляват пред света и да казват ние сме българи? Тук нестава въпрос за образование а за това да се защитим морална от тази турска ***, която като тумор се с вкопчила с нашия живот. Как няма да изпитваме ненавист към тях? Имат си собствена държава и вместо да си гледат там животеца се мешат във вътрешните работи на съседите си и погубват милиони съдби. За разлика от тях ние никога не сме се месили и опитвали да се месим във вътрешните работи на никоя нация по света. Помислете си много добре. И не ме наричайте необразован и нищо постигнал. Напротив. В онези лъскави сгради които всеки ден гледате понякога не работят там само намазани гражданчета , а и инженери и родолюбци като мен.
40
0
 
0
 
! Отговори
Спиро преди 14 години
АТАКА НАПРЕД ! УСПЕХИ НА ИЗБОРИТЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ВАС И ВИ ВЯРВАМЕ
39
0
 
0
 
! Отговори
Kaрбораторовски преди 14 години
ДО 26 Абе да бяхте написали че ДПС са намерили начин да изклатят с нова лъжа още гласчета да повярваме . Що се отнася до тоя дето се чуди за кого да гласува мисля че АТАКА са доста по стоиносни и биха ти създали много по-добър живот отколкото ДПС който са замесени във всички криминални схеми . А това с *** И ТУРЦИТЕ *** СА БРАТВЕЖИТЕ НА ДПС , БСП и ОСТАНАЛИТЕ защото се страхуват че АТАКА ще им търсят отговорнос за безобразията . Иначе нямам нищо против никого не ме интересува каква религия изпълняваш всички сме БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ БЪЛГАРИ . Е ако не се чувстваш български гражданин имаш право да напуснеш страната съседната на нам Турция е ислиямска страна и няма да те задължават да гласуваш за партии където няма ТУРЧИН ТАМ ВСИЧКИ СА ТАКИВА .
38
0
 
0
 
! Отговори
do 26 turk преди 14 години
Ами аз като българин мисля ,че не е особено редно да има кандидати от турците в листите има адкси много талантливи и умни българи, които трябва да им се даде шанс , а нямам наблюдения за турски такива не се сърди , но голяма част сте си прости и няма нужда да слагаме някой глупавичък турчин само и само д ви угодим . Турци в листите дразнят повечето българи . Какво значение има дали са българи или турци гледай си кефа и да ти е добре и това е ако те управляват кадърно българи кво ти пука кой ще е?Аз кадърно управление от турци НИКОГА не съм виждал и няма и да видя
37
0
 
0
 
! Отговори
Manol Kirchev преди 14 години
Glasuvaite Bulgari..za koito i da e!!! Zashtoto vseki glas neglasuvan otiva za tazi marodrska partija DPS!!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 14 години
Докато в comment-листите се пишат само негативи за този и онзи,докато само недоволни родолюбци и псевдо-родолюбци пълнят форумите и бълват тонове псевдо-родолюбска пумия от рода на ***,крадци,*** и т.н.,дотогава точно тези срещу които се плюе ще дърпат яко напред.Първо-негативизма привлича негативизъм.По-конкретно-като само лаеш че ти е зле-ще ти става още по-зле.Второ-всички теми,тези и идеи за преврати и надигания са пълна отживелица,не защото са невъзможни,а защото народа е обезверен,а това се дължи отново на негативното мислене и "който-и-да-е-ше-краде"-теории.Трето-масата от хора(дори тези които активно коментират тук) не гласуват,така че нямат основание да се оплакват.Щом не гласуваш,значи всичко ти е ОК.Ако пък не удобяваш никой-ами пак гласувай,макар и с нередовна бюлетина.Въпроса е,че гласа ти е отчетен!!!Друг е въпроса,че звучи адски безсмислено,да не си се спрял поне на една възможна опция.В щатите са само "+" и "-" ,но пак си избират за кого да гласуват.(вупреки,че май няма разлика за кого гласуват,при положение,че спонсорите им са едни и същи,следователно защитават еднакви интереси)както и да е.мерси за отделеното внимание.