Седмица преди вота: ДПС върви нагоре

Почти 10% e разликата между ГЕРБ и БСП, прогнозират от "Скала"
76
Седмица преди вота: ДПС върви нагоре
Снимка: parliament.europe.bg

Подкрепата за Движението за права и свободи продължава да се увеличава няколко дни преди изборите за Европейски парламент, сочат данните на социологическа агенция Скала.

Според изследването към 31 май за партията на Доган ще гласуват 14,36% от имащите право на глас, което с близо 1% повече в сравнение с миналата седмица.

ГЕРБ твърдо остава начело, като ще събере 31,02% от всички гласували, а “Коалиция за България” – 21,58%.

Останалите две формации, които ще изпратят евродепутати, са “Атака” – 10,09%, и Синята коалиция – 8,84%.

С шанс за влизане в европарламента са и хората на Яне Янев от РЗС, които към 31 май събират недостатъчните 4,57%.

НДСВ има подкрепата на 4,07%, “Лидер” – 2,05, а за “Напред” биха гласували 2,07%.

Данните за отделните политически партии са при избирателна активност от 39,44% на база 6 млн. избиратели, уточняват авторите на проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
turk, Много си се объркал :) На никой не му пукаше дали си турчин или американец, преди създаването на ДПС. Българите ви намразихме покрай крадливия ви шеф и ориенталските му подлости. А и да те питам... За какво гласуваш за ДПС? Да може Доган да си построи нов по-голям сарай? Или да вкара нова жена в харема? Или да си купи летяща чиния :) Толкова сте заблудени, че направо сте за оплакване.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А защо пък трябва да има статии за Атака.. Аз одобрявам това, че не се пише много за тях, защото именно медиите са виновни преди няколко години да се даде гласност на тази партия, от която не може да се очаква нищо добро...
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като се чувстваш турчин,какво правиш в България,бе фес смачкан?!айде в Анадола да ореш земята с дървено рало и да живееш в колиба...ама те и там не искат.те си имат достатъчно неграмотници...
12
0
 
0
 
! Отговори
bb преди 14 години
balgarin=kompleks i nishto poveche
11
0
 
0
 
! Отговори
448 преди 14 години
Аз съм живяла и живея с български турци.Нямам против тяхното настроение.Искам да ти направя забележка:Ти след като се чувстваш турчин,какво имаш с мойта държава????Не си *** - те нямат държава,ти казваш че си турчин.Ами върви оправяй тогава Турция.Мойта майка беше от бивша Югославия.От българските покрайнини.40 години живя тука защото се чувстваше българка и когато дойде демокрацията въпреки,че много си я обичаха и казаха: Како Руске ти *** да оправяш Югославия,не се меси на българите в работата.Така искам и съвет да ти дам.Ти искаш ли да имаш държава???Твоя собствена държава???Защото доколкото знам и Турция много не ви обича.Така че за да не си чужденец в две държави избери една и си я имай за твоя.Аз съм израснала в Разград.Някога даже и турски съм учила когато още го имаше.Ти учил ли си турски???Да мюсюлманин си ама аз като видя зор се кланям и на Мохамед и на Христос.Мои приятели турци идват с мене на празници в църквата не им пречи да идат и в джамията.Ти правиш ли го???Това е.И да искаш и да не ние сме в една държава.Ние сме аркадаши,адаши,комшии .Ние заедно мизерстваме.Заедно земята ни друса.Заедно децата ни учат.Заедно ще отидем на избори.В тази държава.Тук.И сега.Така че ние сме едно и също.Никой не те пита какво ти е името.На един огън се печеме.Аз ТЕБЕ те обичам защото си ми сънародник.Пробвай и ти да ме обичаш защото не знаеш съдбата къде ще те заведе и в най големия зор кой ще е до тебе.
10
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
ДНЕС.БГ, вие сте продажници.В близките 3 седмици не съм видял нито една статия за "Атака" тук. В 50% от политическите статии се говори за ДПС.Чиста проба манипулация - колкото повече се споменава ДПС, толкова повече хората го свързват с различни понятия, а не с това, с което всъщност трябва да е свързано - популизъм, дискриминация, етническа нетърпимост, увреждане на държавата.Има ли друга партия, която говори на турски на митингите си? Има ли партия, чиито членове неправомерно използват земя на български селяни и се ползват с фалшивите си протекции от поставени хора в ключови точки? Не мисля. ДПС е вреда за държавата. И не - по никакъв начин не съм против турския етнос! Напротив - свидетел съм, че има много кадърни български турци, но ДПС не заслужава да съществува.ДНЕС.БГ, вие явно сте спонсорирани от хора на Доган.Надявам се ако сред вас има съвестни хора да напуснат доброволно помията, в която работят. Ако все пак не сте ги рестриктрирали по някакъв начин...
9
0
 
0
 
! Отговори
Гласувайте преди 14 години
Българите сме дървени философи и гъбари, а турците под строй гласуват за Пашата. Това е положението !500 години турците със сила не са успели да ни потурчат, сега доброволно се предавате на Доган Паша !За какво умряха Левски и Ботев? Срам нямате ли ?Гласувайте ЕТНИЧЕСКИ, вземете пример от турците, явно са по-умни от нас !!!
8
0
 
0
 
! Отговори
hundert преди 14 години
ako DPS vkarat nai - mnogo evrodeputati kakvo shte se sluchi spored vas?
7
0
 
0
 
! Отговори
до номер 3 преди 14 години
Абе къв ти е проблема. За когото искам ще си гласувам. Какво като ще гласувам за АТАКА. Много по добре е от БСП, ДПС и НДСВ. Допреди време си мислех и за ГЕРБ но откакто се просветлих за доста от зделчиците му с който се спонсорира ББ съм твърдо за АТАКА. Може В. Сидеров да е ненормален *** явно само ненормалник може да застане зад каузата да оправи една страна щот не му дреме че може да го гръмнат.
6
0
 
0
 
! Отговори
Anadolci vun !!! преди 14 години
Ataka e ednistvenata Bulgarska partiq koqto iska da opravi ne6to v Bulgariq i misli za obiknovenniq 4ovek ve kaval tai4e si zamul4i i si zapazi ov4ite misli za pred maika ti i ba6tata ti !
5
0
 
0
 
! Отговори
turk преди 14 години
всеки обвинява Турците защо гласували за ДПС Аз Като Тур4ин знам 4е те от ДПС са далавераджии , но нямам друг избор Как да гласувам за партия която още преди изборите твърди 4е в България няма Турци , как да гласувам за тази партия която отри4а моята иденти4ност как да гласувам за такава партия която няма да защитава моите интереси не 4е ДПС много ги защитават но поне не ми отри4ат иденти4ността Твърди се 4е ние сме потур4ени Българи - за мен няма никакво зна4ение какъв съм бил преди , може дедите ми да са били Унгарци , но аз днес се 4увстван Тур4ин по тази логика няма Българи и в Молдова , в казахстан , Украйна и Албания и в Сърбия Вси4ки те са побългарени Молдовци, Албанци , казахи , Украинци и Сърби Докато някои хора в Обществото се държат като фащисти - ще я има тази партия наре4ена ДПС може сред Българските партии - като ГЕРБ да има намерение да бъде вклю4ен представител на малцинствата - но Обществото не е готово да го приеме и партията ще бъде осъдена за протурска Жалко ми е 4е някои хора все още са с илюзии 4е у нас няма Турци У нас има Турци , имало е и ще има но дали пък в бъдеще ще има ДПС зависи от вас самите Българиако редовно гласувате , вклщ4вате в листите Турци , държите се както подобава (без злоба и ненавист ) ДПС няма да я има с такова поведение ще се радваме още дълги години на новини свързани с ДПС ..........................
4
0
 
0
 
! Отговори
Алпа Чино преди 14 години
В такива моменти искрено се радвам, че не живея в ***. Хора, излезте от комата и покажете ВИЕ къде е мястото на *** дуган. Не чакайте винаги някой месия да дойде и да ви оправи дереджето...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми то като има такива дето гласуват за АТАКА как да сме добре???
2
0
 
0
 
! Отговори
Григор Бесния преди 14 години
Осъзнаи се Българино и гласуваи за Атака 4е не отиваме на добре ...
1
0
 
0
 
! Отговори
Ко4о Бека преди 14 години
Гласуваите Братя Българи 4е то са е видяло тези изръди искат пак да на превземат