Седмица преди вота: ДПС върви нагоре

Почти 10% e разликата между ГЕРБ и БСП, прогнозират от "Скала"
76
Седмица преди вота: ДПС върви нагоре
Снимка: parliament.europe.bg

Подкрепата за Движението за права и свободи продължава да се увеличава няколко дни преди изборите за Европейски парламент, сочат данните на социологическа агенция Скала.

Според изследването към 31 май за партията на Доган ще гласуват 14,36% от имащите право на глас, което с близо 1% повече в сравнение с миналата седмица.

ГЕРБ твърдо остава начело, като ще събере 31,02% от всички гласували, а “Коалиция за България” – 21,58%.

Останалите две формации, които ще изпратят евродепутати, са “Атака” – 10,09%, и Синята коалиция – 8,84%.

С шанс за влизане в европарламента са и хората на Яне Янев от РЗС, които към 31 май събират недостатъчните 4,57%.

НДСВ има подкрепата на 4,07%, “Лидер” – 2,05, а за “Напред” биха гласували 2,07%.

Данните за отделните политически партии са при избирателна активност от 39,44% на база 6 млн. избиратели, уточняват авторите на проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Да се гласува за да се чувстваш свободен,което не значи на инат!Всички сме български гражадяни и всички страдаме заедно !
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За мен само болни мозъци и хора не постигнали нищо в живота си гласуват за Атака
33
0
 
0
 
! Отговори
Nikolow преди 14 години
Естествено , че всички ще гласуваме за АТАКА , това е естествена защитна реалкция на бълкгарския народ. При положение , че никой от другите алтернативи ГЕРБ , РЗС и Синя не дават 100% гаранция , че няма да управляват с турците как да даде човек гласа си за тях?!?!?!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вярвай си!С тази избирателна активност-пак ще духаме чорбата
31
0
 
0
 
! Отговори
TANKiST преди 14 години
do turk nikaga Ataka ne e podkanqla kum rasizum .. qvno nesi zapoznat s tqxnata politika i govori6 naizust zau4eni izre4eniq koito si gi 4uval ot kampaniite na 4erviq Medi Dogan . Daje imat v televiziq skat predavame specialno za problemite za drugite etnosi tyrci *** si4ki sme bulgari v tazi durjava ama qvno nqkoi ima smetka da na razdelq na vqrska osnova
30
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 14 години
БЪЛГАРИ!!! МОЛЯ ВИ, ГЛАСУВАЙТЕ!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е,оставиха ги на Доган.
28
0
 
0
 
! Отговори
а преди 14 години
Това са пълни глупости. ДПС този път няма да управлява. АТАКА , победа!
27
0
 
0
 
! Отговори
toko преди 14 години
mnogo lo6o,4udq se kak im promivat mozacite,pone na6te politici da vzemat primer ot dogan
26
0
 
0
 
! Отговори
ot turk do 17 преди 14 години
кажи ми бе правия закого да гласувам , да кажем 4е се отказвам да гласувам за ДПС за кого да гласувам ЗА Атака ли - която твърди Турците ***, за БСП ,НДСВ за ГЕРБ ли - които в своите кандидат депутатски листи си нямат и един Тур4ин
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз също съм съгласен до някъде с теб, но напоседък си мисля, че да платим цената на подобни ексцесии е единствения ни шанс. Аз ще гласувам за "Атака", защото се чувствам длъжен да го направя. А и дори да не знаем къде ще ни отведе Волен, знаем къде ще ни отведе всеки друг избор.
24
0
 
0
 
! Отговори
Хаас преди 14 години
Имам колега, определящ се като турчин-не знае турски, краде, лъже, муа свинско скатава се, но има най-чаровната усмивка на света и най-мазния начин на комуникация. Вероятно това е било поведението и на прадедите му. Жалка картинка. Обаче гласуват под строй цялото семейство. Познайте за кой? До скоро имах майстори у дома-пак определящи се като турци, но запазили българските имена защото "минавали гранцата без проблем"... Казваха ми чорбаджи-защото плащам. Който плащал бил чорбаджията-за него нямало богове или политици. Той вярвал на този, който дава парите....А имам детски спомени, когато през възродителния процес, у нас криехме жената на Салим (в последствие Стефан), защото го бяха заплашили, че ако не се прекръсти, ще и се случи случка. По първия казус-ако можех, дисциплинарно уволнение.По втория-образование за децата му, да почнат да МИСЛЯТ По третия-тези хора още през 91 заминаха за Турция, заедно с децата си. Дано са живи и здрави.
23
0
 
0
 
! Отговори
s преди 14 години
абе разбирам ,че сте добри в mysql ама има ли смисъл да гледам кви куерите са екзекютнати? оправете си сайта да бехте го изтествали добре
22
0
 
0
 
! Отговори
TANKIST преди 14 години
ATAKAA ATAKAAAA ATAKAAAA ATAKAAAAA
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До някъде съм съгласна с това мнение. Аз съм българка, но съм имала възможност да контактувам с много както етнически турци, родени в България, така и с турци родени и израстнали в Турция.Дискриминацията мисля че е излишна. Тук не става въпрос да се мразим един друг, граждани на една и съща страна. Всички знаем за далаверите за милиони на Доган, за обръчите от фирми и т.н.... Но не може да се отрече, че той допринесе да се запази етническия мир в България през тези години. Мисля че в ЕП трябва да има представител от тази партия, защото това ще изгради добро реноме и имидж на страната ни- страна пример за етнически мир на Балканите.Не одобрявам това че се мразят обикновените граждани,в случая турците.. В Турция няма такива настроения към нас, дори напротив..
20
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 14 години
Брей, и вас ли ви купи ДПС, че само за тях пишете статии?Жалко, че сте си сменили и визията на сайта. Журналистическите разработки бяха на много слабо ниво, но именно достъпността на сайта го правеше привлекателен. Навремето така четях сайта на Монитор всеки ден, докато не решиха и те да си сменят визията. Явно ДПС която и медия да купи все започва да прави грешни ходове :)Чао от мен, ще потърся някоя друга информационна медия.
19
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
14, добре е да се говори за Атака защото тя е единствената партия, която е отпор на дискриминационната политика на ДПС.ОБАЧЕ, определено не желая Атака да е единствена управляваща партия, защото тогава действително може да се получат ексцесии(например гражданска война). Това, което искам, е просто Атака да има по-голямо представяне в парламента(и народния и европейския). Достатъчно, че да може да съществува качествено и да работи срещу небългарската политика.Между другото, ДНЕС.БГ, виждат ви се SQL заявките отдолу на страниците;)
18
0
 
0
 
! Отговори
turk преди 14 години
до 11 е добре де аз сега не разбрах конкретно съвета ти какъв е , гониш ме в Турция ли , Аз ако не я оби4ах България нямаше да живея тук ( истината 4е от 8 години не живея в БЪлгария , но като виждаш посещавам Български сайтове не Турски ) А за Турция искам да ти кажа следното , знаеш ли там кой не ни оби4а , там не ни оби4ат хората които гласуват за Турските АТАКи , хора които не са достигнали в живота си много и пълни със злоба Не ни оби4ат някои в Турция не защото сме лоши хора - а поради при4ината 4е Българските Турци пристигат в Турция даже без Палто а след някоя и друга година си построяват 5 етажна къща , купуват си мерцедес , а синеоката изселни4ка в която се влюбват вси4ки местни Турци им отказва на вси4ките - щот не стават и се жени пак за нашенецза това не ни оби4ат
17
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 14 години
Решително не си прав. Не си прав защото дали си българин, турчин или арменец, преди всичко си гражданин на България. А политиката на една държава е дело на всичките и граждани без разлика на техния етнос и по конституция правата на всички граждани са еднакви, също без разлика на етнос, пол, възраст и прочие. Затова не си прав и никой не може да предявява никакви претенции към държавата на базата на етническата си принадлежност. Всеки обаче може да се оплаква и предявява претенции затова, че правата му са нарушени. Етническата принадлежност, нито носи права, нито е предпоставка за намаляване на правата спрямо останалите граждани и ако има нарушения, то те са подсъдни и могата га бъдат осъдени и възмездени от съда. Ето защо независимо от произхода ти турското ти самосъзнание при теб се е изродило в шовинизъм и на гребена на вълната на този шовинизъм *** като ДПС правят кариера! Забележи, че на твой гръб, защото с ръка на сърщето трябва да признаеш, че никакви екстра права нито свободи са ти осигурили, нито нещо са те защитили, нито материално са възмездили горешата ти подкрепа> За едно обаче си прав, че при създалата се вълна на турски шовинизъм само ние българите можем да отстраним от властта корумпирани и изродени формации, като ДПС!
16
0
 
0
 
! Отговори
Ko4o Beka преди 14 години
KOT I DA GOVORITE AZ 6TE GLASUVAM TVURDO ZA ATAKA .. SUVETVAM I OSTANALITE BULGARI KOITO SE 4USTVAT BULGARI I SE GORDEQT S TOVA I TE DA GLASUVAT ZA ATAKA . NEKA SME EDINNI ZA6TOTO PROBLEMA DPS 6TE NA OBXVANI SI4KITE SEGA KAKTO IMA DJAMII V SOFIQ I V DRUGI GRADOVE SLED TEZI IZBORI AKO SPE4ELQT TEZI GADOVE ENI4ARI OT DPS NASQKADE 6TE IMA DJAMII , 6TE NASTYPI 2RO ROBSTVO I 6TE SLOJAT NA GLAVATA NA SEKI FES .. E NE MERSI . ATAKA NAPRED BULGARIQ NA BULGARITE !!!