България спира строежа на АЕЦ Белене?

Financial Times твърди, че страната ни няма 4 млрд. евро. за градежа
7 авг 2009 14:37,
256
България спира строежа на АЕЦ Белене?
Площадката на Белене. Снимка: Булфото

 

Проектът за строеж на атомната електроцентрала в Белене е пред провал, твърди немското издание на авторитетния вестник Financial Times.

Така стратегическият партньор на страната ни в изграждането на централата – RWE, няма да успее да реализира бизнес плановете си.

Според информация на вестника българското правителство няма да успее да осигури необходимото финансиране, което е в размер на минимум 4 млрд. евро. Така проектът, от който RWE притежава 49 на сто, няма да бъде реализиран.

Вестникът твърди, че през следващата седмица вероятно ще бъде оповестено окончателното спиране на проекта за изграждане на два реактора с мощност 1000 мегавата, определян като стратегически приоритет от предишното правителство.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
0
 
! Отговори
bezraboten преди 14 години
balgaria otiva kam voina boiko ne egladen ne e zaden za tova se bazika s naroda no 4asata na tarpenie priliva ve4e doly gerp vsi4ki sa pederasi ot gerp
255
0
 
0
 
! Отговори
точец преди 14 години
Като тия от церн си свършат работата с ускорителя на частици ще имаме алтернативен източник на енергия много по безопасен от атомните централи.
254
0
 
0
 
! Отговори
Ty преди 14 години
mnogo dobre kazano
253
1
 
1
 
! Отговори
Pin преди 14 години
Колкото и скъпа да е АЕЦ "Белене",все пак тези пари отиват за разкриване на нови работни места (в голямата си част на образовани хора). Ако не се дадат за АЕЦ, тогава ще отидат да социални помощи, детски надбавки и нови жилища за ***.
252
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Minavayte na darva,moje i susheni konski fashkii kato v Afgganistan,shtom ne iskate AEC
251
0
 
2
 
! Отговори
Кретени АД преди 14 години
Освен крайно комунизираните *** друг не съм видял да бленува за АЕЦ. Здравия разум показва недвусмислено, че АЕЦ-ове изобщо не са нужни на България, най-малко в този момент на криза и липса на пари. Тъй като и за слепците вече е видно, че пари за Белене няма да се намерят, призовавам всички *** радетели на АЕЦ в България да основат частно акционерно дружество в подкрепа на проекта Белене и да започнат да набират пари от собствените си джобове за осъществяването на мечтата си.
250
0
 
0
 
! Отговори
до лъчо преди 14 години
Това бяха най-манипулираните, купувани и фалшифицирани избори. Нали не мислиш, че има 1,6 млн. толкова прости българи, че да гласуват за тиквата.
249
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
Лъчо ти си луд :D
248
0
 
1
 
! Отговори
лъчо преди 14 години
При положение че 50% от населението подкрепят ББ и 70% от младите които ползват интернет, как така във този саит повечето коментари са против ББ истилът им на писане е един и същ ,също и за и против са нереални ,маи някои си плаща за това
247
0
 
0
 
! Отговори
dimchev преди 14 години
xladilnikat miee katoo atomna bomba,nesam slojil ni6too vatreee,mislai da go prodam ve4e,6te sam na syshi ot sega natatak
246
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
До: Пътник - мислиш само за икономиката. А света в който живеем - кьор фишеци?
245
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
Радвам се се строят "алтернативни" централи. Така трябва да бъде. Но те все още не могат да произведат достатъчно и на достатъчно ниска цена. До тогава, когато могат за да се гарантира развитието на икономиката на страната трябва Белене.
244
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
До: 240 - образовяй се. Прочети колко голям фото-волтаичен парк е хеобходим в сахара за да захрани нуждите на целия свят в момента. Ще се изненадаш от резултата.
243
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Относно последния ти коментар... Ще ти кажа следното: За тези алтернативни източници на ел енергия, когато те са технологично достъпни, изгодни и достатъчни... както ти смяташ... и докато ти така си мислиш и разсъждаваш, в един прекрасен ден ще разбереш колко алтернативни централи са построени в България, колко се произвежда от тях и колко се печели. Хората действат да знаеш, но последни ще го научите... Помни ми думите!
242
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Предлагам ти да отидеш да работиш в запазения саркофаг на високотехнологичния "Чернобил". Има какво да научиш там... Може и да не се върнеш, може би ще останеш вечно там, прикачен към саркофага. "Чернобил" е запазена марка за ядрени любители като теб.
241
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
ЗА да има енергийна сигурност и възможности за инсталиране на алтернативни източници на ел енергия, когато те са технологично достъпни, изгодни и достатъчни, България трябва да построи Белене.
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А да и като за последно относно волтаиците, просто големите централи произвеждат хиляди мегавати които са стратегически, защото покриват нуждите на цели страни, и това е един достатъчно малък обект.А волтаиците са прекалено неефективни като ват за площ за да могат да покрият нуждите на хилядите заводи и десетките и стотиците хиляди домакинства!
239
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Колеги, подкрепям всички наини за добиване на енергия, които не замърсяват, не сависоко рискови и не допринасят за глобалното затопляне.
238
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
Преобладаващото мнение е, че основната причина за наблюдаваното през последните 150 години глобално затопляне е повишеното съдържание на парникови газове
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо ли не вземат да ни преименуват страната от България на Маймунария.Раздухват ви разни страхотии и вие се хващате-Най напред ви казват че парното ще поскъпне 100% ,после ви го вдигат с 50 и вие ще щастливи вместо да счупите главите на властимащите.Я като *** да питам-нали Бойко знаеше ,че положението е много тежко .Защо драпаше за властта тогава.Сигурно защото много ви обича.