Конституционният съд захапа изселническия вот в Турция

ДПС прибави 7 мандата, а близо 94 хиляди гласуваха за Доган
13 авг 2009 17:00,
595
Конституционният съд захапа изселническия вот в Турция
Снимка: БГНЕС

 

Конституционният съд е допуснал за разглеждане дело по искането на "Ред, законност, справедливост" за оспорване на законността на избора на депутати, съобщиха от съда.

Жалбата е за нарушения, свързани с гласуването в Турция и искането да се обяви за незаконосъобразен изборът на 7 народни представители от ДПС.

Искането на РЗС е за касиране на депутатския мандат на Хасан Хаджихасан, Искра Михайлова-Копарова, Тунджай Наимов, Дюрхан Абазов, Елин Андреев, Емил Иванов и Лютви Местан.

Само двама от конституционните съдии са се подписали под решението с особено мнение.

По думите на Яне Янев изборите в южната ни съседка са тотално опорочени, след като много хора изобщо не са гласували, а са вписани в изборните протоколи.

Той твърди, че в повечето избирателни комисии в Турция са подадени протоколи с невярно съдържание и по този начин са подвели ЦИК.

Още по темата

“Практически не е възможно в тези секции да гласуват по 1500-1600 човека. Дори да им дадем по минута за гласуване – сами сметнете колко човека трябва да са гласували за минута”, допълни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Освен това процедурата там е още по-сложна – имената и ЕГН-тата се записват на ръка и това допълнително усложнява процеса”, добави той.

След обявяването на изборните резултати се оказа, че в Турция за партията на Доган са гласували 93 903 български изселници.

Почти половината от секциите зад граница на изборите на 5 юли бяха в Турция – общо 123, разположени в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
0
 
0
 
! Отговори
Не-анонимен българин преди 14 години
Най-после Бъглария заприличва на европейска страна, където ще докажат че от 19 години ДПС влиза в НС с подменен вот, далавери, незаконно финансиране и т.н. Никой ли не забелязва, че *** Сокол се е покрил вдън земя да не го види Бойко, а само платените му клакьорчета пишат по форуми нарочно скалъпени мнения, уж да се вижда че някои мислели различно? Горд съм че всички българи начело с премиера сме се наели да изритаме корумпираната мазна турска *** обратно в Анадола, където и е мястото.
574
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 567 абе ти си бил много *** и неук, аз съм ходил в Истамбул ,повярваи ми много сте далече още от цивилизованият начин на живот,60 процента сте необразовани и да искате неможете да влезете в европа поне още 150 години ,жално ми е за вас,и турция не е само Истамбу нали се сещташ
573
0
 
0
 
! Отговори
ДО КОГА преди 14 години
ДО:ERАБЕ ТИ ДА НЕ СИ БОЛЕН,КОГА ЩЕ НАПРАВИТЕ 1 000 000 ГЛАСА,НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ДПС ОСВЕН ИЗМИСЛЕНИТЕ СПИСЪЦИ В ТУРЦИЯ И ТУКА ЕЙ ТАКИВА ЗАБЛУДЕНИ КАТО ТЕБ ,ЧЕ КАТО ГЛАСУВАТ ЗА ДПС ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ ИЛИ,ЧЕ ДОГАНЧО ЩЕ ГИ ОПРАВИ......НЯМА ТОЛКОВА ТУРЦИ ВСЕ ОЩЕ В БГ ЗА ТАЯ РАБОТА ДА НАПРАВЯТ ТОЛКОВА ГЛАСА И ПО ДОБРЕ.АМАН ОТ МАЛЦИНСТВА КОИТО СЕ ОСТАВЯТ ДА ГИ ВОДЯТ ЗА НОСА И ВЪРВЯТ КАТО ОВЦЕ .
572
0
 
0
 
! Отговори
Sulejman pasha преди 14 години
Do # 571:Idi nahrani jivotnite, izchisti kochinata na praseto i ne se pahaj mejdu shamarite.
571
0
 
0
 
! Отговори
do 568 преди 14 години
ami vie ako ne bqhte vav evoto to dosega neznam o6te kolko 6te6e da ve ima vav balgaristan ...
570
0
 
0
 
! Отговори
ненормален преди 14 години
долу дпс
569
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
567.....Изхвърли се доста. Ей къде е Турция, ходили сме и там. Не е лошо, и е доста по-приятно отколкото очаквах, но не ме впечатли стандарта, по-скоро хората ми харесаха. Или не си ходил в държави със "стандарт" или са ти промивали мозъка някъде.
568
0
 
0
 
! Отговори
do # 567 преди 14 години
breh, breh, breh. Mnogo si se izhvarlil be, chovek. Chak pak "стандарта е 10то кратно по голям и по добър по всякакво отношение от Бг и дори от някои европейски страни ". Ja ti proveri kakvi gi pleshtish i ako mojesh da kajesh zasho togava ot 50 godini turkijata se natiska da vleze v ES ???
567
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
брей колко коментари прочетох и само дървени филсофи пишат искам само да кажа че на ДПС ни е трябват никакви депутати и никакво ДПС а хората живеещи в БГ да живеят в мир и спокойствие и да си помагат независимо от каква религия са и на Турция не и трябва да влиза в никакъв Европейски съюз защото там добре си живеят и стандарта е 10то кратно по голям и по добър по всякакво отношение от Бг и дори от някои европейски страни който не вярва може сам да провери
566
0
 
0
 
! Отговори
printeris преди 14 години
taq grozna kadyna nqma li da q mahnete nai-nakraq ?
565
0
 
0
 
! Отговори
Sulejman pasha преди 14 години
Do # 564:Idi nahrani jivotnite, izchisti kochinata na praseto i ne se pahaj mejdu shamarite.
564
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
gergi kide jiveesh be bratko ?? nedey sliza v dilbokoto,6ot moje da se davish v naeznayniya kladenec ......
563
0
 
0
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Добър вечер мили приятелю,Когато прочетох Вашият постинг искренно ми се поиска да Ви стисна ръката и заедно да прегърнеме хубавия, светъл идеал да помогнеме на Майка България, а защо не и на Майка Турция, без омраза, без насилие. Но след като го прочетох втори път, преди да Ви стисна ръката, в мен възникнаха няколко въпроса относно някои Ваши разсъждения:1. ДПС отдавна вече не е инструмент. След последните избори всичко си отиде на място.2. "Учудвам се на омразата натрупана към моя народ!". От кого, от българите ли ? А от европейските народи ? От 50 години Турция иска да влезе в ЕС, но не се получава. Защо ? Ако в момента няма причини, откъде тогава идва тази омраза към турския народ ? Дали не е от минали времена, когато турският народ непоканен, но въоръжен е дошъл по тези земи за да граби територии и създаденото от други народи ?3. Трябва ли народите да забравят тези черни страници от историята или има и други, цивилизовани начини за да се разберат ? Някои от българските политици вече го направиха в турския парламент, "но не мога да твърдя, че тази релация е симетрична". Не говоря за други страни в Европа и по света, които също показаха цивилизованост.4. Да си представиме, че сме отминали черните страници от историята и без омраза гледаме в настоящето. Само за последните 2-3 години в Турция убиха няколко християнски свещеници само защото са християни. Убиха арменския журналист Хрант Динк, чийто символ беше белият гълъб. Тук да са убили някого само по религиозни или етнически причини ? Тези убийства стават в днешно време. Как да ги забравиме и тях и да не ги свързваме с турският народ ?5. Братче мой Няма значение, как смяташ, може ли да си затваряме очите пред всичко това и като квартални пияници след първата ракия да се прегърнеме, "да забравим за цялата конспиративна реалност създадена около "светлия" образ на турците и да започнем един нов живот, без омраза, без насилие" ? Кои са истинските пътища, само трябва да забравяме ли ?
562
0
 
0
 
! Отговори
Прочетете първо долн преди 14 години
Това е отличителна черта на държавите, които водят слаба политика и не могат да открият грешката в себе си. Аз, братя мои, ви предлагам да забравим за цялата конспиративна реалност създадена около "светлия" образ на турците и да започнем един нов живот, без омраза, без насилие, а само със светлия идеал да се помогне на Майка България! Ще дойде време ще се върна в България и ще се опитам да осъществя тази моя мечта... надявам се факта, че съм турчин не възпре вас да ми съдействате.
561
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 14 години
Добър вечер мили приятели, отново сте почнали да плюете турците, аплодисменти! Аз съм турчин и като такъв се учудвам на омразата натрупана към моя народ! Аз все още не съм видял турчин да прави нещо лошо на българин въз основа етническия му произход, но не мога да твърдя, че тази релация е симетрична. ДПС се превръща в инструмент в ръцете на властващите, които искат народа да има един враг, който да им отвлича вниманието от горчивата реалност.
560
0
 
0
 
! Отговори
До фес. преди 14 години
за мен няма значение кой как се самоопределя, турчин, българин, арменец или др. Щом си в България спазваш си законите, плащаш си данъците и се надяваш, че си попаднал наистина в цивилизована страна, където простаците- расисти са по- малко и по- добре контролирани, защото те нямат произход, те мразят, а това до нищо добро не води. Не трябва да се допускат своеволия в Кърджали и не трябва да се подтискат гражданите с турско самосъзнание или каквото и да е друго. Всички си имаме общи проблеми...
559
0
 
0
 
! Отговори
Ал Гути преди 14 години
Бъдете си каквито си искате!Обаче в най-скоро време следва продължение-фереджетата и потурите-долу-и яко дупетата с вазелин!
558
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** сте кво се праиш на учуден
557
0
 
0
 
! Отговори
ER преди 14 години
Нали идеята беше ДПС ,сега вече не са на власт и какво пак ????? Пак недоволни и как хоратя няма да гласуват за ДПС ,ако продължавате по същия начин, на следващите избори ДПС ще имат не 600 000 а 1 000 000 гласа ...
556
0
 
0
 
! Отговори
turks преди 14 години
Турците поне не се отричаме , по целия свят турците си запазват идентичноста .Не като българите . Всички българи ,които живеят в европа и са взели поданство там крият ,че са българи ,децата им не знаят български.Явно ви е до там обичта българска,не ли е нагло да искате да побългарявате турците в BG,като вие се срамувате от корените си ???????????