Борисов не знаел за "агентите" Маджо и Маргините

Като главсек на МВР той нямал данни за вербувани престъпници
1 мар 2010 11:40,
110
Борисов не знаел за "агентите" Маджо и Маргините
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отрече да е имал информация за лица от престъпния свят, вербувани за работа в службите, докато е бил главсек на МВР.

На въпрос имал ли е информация Маджо и Маргините да са били вербувани за службите, Борисов отговори:

"По мое време нямаше такива работи".

В днешния си брой в. "24 часа" съобщава, че „добре облечени бизнесмени” са били привлечени за нещатни сътрудници на МВР.

Още по темата

Изданието посочва Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините и Маджо, като цитира бившия шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов, който твърди, че привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

Иначе днес премиерът пожела "честита Баба Марта" с думите: "Да сме бели и червени през цялата година!".

При откриването на Шестия национален иновационен форум премиерът обяви, че страните от ЕС трябва да толерират процеса на развитие на иновациите – дали чрез стимули, дали чрез законови промени, дали чрез решения на отделните правителства.

"За жалост и ние попадаме сред страните в ЕС, които недостатъчно сме оценили този проблем и сме доста назад от много други държави", коментира премиерът.

Постоянният представител на Световната банка у нас Флориан Фихтъл каза, че иновациите са като растение, което се нуждае от постоянни грижи.

Според него подхранваща почва за иновациите е образователната система.

Към момента в България образованието не е представено на конкурентна основа и нивото на научноизследователската дейност е по-ниско в сравнение с останалите европейски държави, каза Фихтъл. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
От Някой си преди 14 години
Той кво ли знае? Само чалга, тенис и футбол - ако са уредени срещите.
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Веднъж и той нещо да не знае и веднъж да си признае !
100
0
 
0
 
! Отговори
Реалността преди 14 години
100 000
99
0
 
6
 
! Отговори
Шоу преди 14 години
Какво значи агент в БГ? Бивш държавен служител напуснал/ отстранен/ съкратен/ уволнен и минал от другата страна на границата между добрите и лошите. След това той се срещат на кафенце с някой висш държавен служител, говорят си в приятелски тон, споделят, коментират и т.н. и се превръщат в агент при "жега". В нашата мила родина агенти са всички, защото цялата държава знае цвета на бельото на всеки. Реалности.
98
0
 
12
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Всеки човек има право на избор и убеждения.Лошото е че голяма част от народа са политически ***.За тях Живков,Луканов,Виденов...са комунисти,а те са си откровени бандити,Костов е демократ,а всъщност е бандит,Царя е либерал,а и той е бандит,но не те спорят ожесточено.И когато ги попиташ как те се определят не ти отговарят,а ти лепват някакъв цвят и епитет,защото до толкова им стига интелекта.Аз деля хората на кадърни и не кадърни,на честни и мошеници,на умни и глупави и не ме интересува какви политически убеждения имат.Това,което съм забелязал,е че качествените и кадърни хора не искат да се занимават с политика,защото знаят каква помия е и предпочитат да не се цапат.Според мен докато не се измени избирателната система,както и съдебната няма да има съществена промяна.Единствената ми надежда е че вече Европа няма да позволи на управляващите да вършат тотални простотии и от време на време ще ги бие с пръчката по ушите.
97
0
 
3
 
! Отговори
путин преди 14 години
ами да пита Юрген Рот,ЦРУ,Мосад и т.н.
96
1
 
11
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ето това ни е сбарканото. Ето аз съм ляво орентиран, но как да подкрепя предишните само защото се записали от ляво. Какво им беше лявото освен червените прашки.:))) Какъв десен беше Костов, та той веше държавата, Краля-слънме. Какъв либерал е царят-та това е само по себе си нон сенс. Или Айшето от нивата , или Хасан от мината и строежа-либерали... Бойко консерватор??? Сбъркана е цялата конструкция и за това ние сме на това дередже.
95
0
 
4
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Лошото е,че за всеки виновникът е различен.Ти го знаеш,защото съм те засичал и по други теми.Публикуват ли нещо за Костов става страшно,хората са готови да се избият,същото е и със Станишев и Бойко.За да скочат хората трябва да са единни,а съм сигурен че гладът няма да ги обедини и дори ще ги разедини и озлоби още повече.Когато говоря с приятели и ме попитат: Добре де според теб като са всички калпави кой да изберем?Аз немога да им отговоря.
94
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Разговора не е наш. С чичо не сме интимни...Още:)))
93
0
 
3
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Знаеш ли какво ме порази когато го видях в Мавзолея? Не си мисрех за трудовете му, за фоерверките които предизвика... Наби мисе в очите, че едното копче на костюма му бе различно от другите. Малко, но различно. Те руснаците не подменят в детайли историята и са го оставили с костюма който е носил. Вероятно Крупская му е пришила някакво подобно на другите копмета, ама не съвсем. Преставяш ли си човек объркал както се изразяваш цяла епоха с различни копчета. Именно за това го обичат руснаците...
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Китаецът е не кой да е, а Сун Дзъ - авторът на "Изкуството на войната". Апропо, същият този Дзъ казва, че най-голямото изкуство на войната е - да се постигне мир. Съжалявам, че се намесвам в спора ви.
91
0
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Прав си чичо, но донякъде.Идва момент когато и физическото оцеляване става под въпрос. Тогава приспособенческите умения нищо не ти помагат и тръгваш... Не помня кой, но китаец беше казал, че не бива да притискаш врага до стената защото единствения му изход е да скочи срещу теб. Ние сме до СТЕНАТА. Нямаме шанс ако не СКОЧИМЕ. Ама не по форумите да се ядеме един друг, а срещу тези които ни залепиха гърбовете. Мошеници цвят нямат
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ленин, както и всеки друг от неговия калибър е спорен. Едни неща могат да бъдат приети, други - не. Но определно е бил Умен. Дори само заради това, че е успял да обърка цяла една епоха. Ако това, което става в Китай е НЕП-а, лично аз нямам нищо против. Може би защото съм икономист. От философска гледна точка, нещата са доста по-различни.
89
0
 
3
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Проблема не е само наш /не знам за щастие или нещастие/ така, че едва ли ще ни отмине. Точно и на място цитирахте Ленин,но не знам към коя категория умове слагате неговия:) Първо Китай, сега и Русия вървят по стъпките на НЕПа така, че..../ Впромем фразата на Ленин е взаимствана от Ницше, но и двамата са "любители на стихията/
88
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 14 години
Естествен отговор на ................
87
0
 
1
 
! Отговори
Да, преди 14 години
Той сигурно даже не ги и познава.
86
0
 
1
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Ние българите и за вода да нямаме е все тая.Готови сме да се избием,че Пешо бил "син",Гошо - "червен",Тошо - "жълт" и т.н.При нас масимата "Разделяй и владей" важи с пълна сила.По време на пет века турско робство колко въстания е имало?Така,че това което пишеш няма да се случи.
85
0
 
2
 
! Отговори
uha преди 14 години
моито момче,реформи по време на финансова криза не се правят.запазва се наличното и се чака хубаво време или ако си много богат-тогава.ама някои те излъга,че ще имаш подкрепа,щото си спечелил с голям превес.така е,но не е приложимо за БГ.В щатите Обама губи заради реформите в здравната система и то при дадени милиарди финансова помощ.маи Хер Флик не си е научил урока.ама то си има решение...))аиде-оставям те на тениса,че закъсняваш..
84
0
 
2
 
! Отговори
uha преди 14 години
не само реитинга ще ти спадне...ами и блюдолизците ще те напуснат,и Хамериканците-тоже..може само някоя дупка по паважа ще си спомня за теб.Жалко-доиде с голяма подкрепа от хората,предизвика пълен хаос в обществото
83
0
 
4
 
! Отговори
uha преди 14 години
поведение на съвременен диктатор-много приказки и обещанията за хората,малко дела и наверно..скрити мошеничества.Важното е любовта да върви,щото Цветелина ще се сърди;-))