РЗС се отметна от импийчмънта на Първанов

Хората на Яне даже стигнаха по-далеч - оставка на кабинета
31 мар 2010 12:07,
354
РЗС се отметна от импийчмънта на Първанов
Снимка: БГНЕС

На финалната права преди гласуването за искане на импийчмънт на президента РЗС се отметнаха и обявиха, че няма да го подкрепят.

Хората на Яне Янев, от които зависи събирането на необходимите 162 гласа за приемане на решението, не дойдоха в парламента, въпреки че преди две седмици подписаха мотивите.

Още по темата

На извънредно заседание на политическия съвет на партията в сряда сутринта е решено, че РЗС "отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване за импийчмънт и да бъде причислявана към провалилите се в 8-месечното управление партии „ГЕРБ”, „Атака” и „Синята коалиция”.

Партията констатирала тази сутрин, че политическата ситуация в страната е радикално променена: икономическата криза прераснала в политическа, правителството, освен некомпетентно, вече било и доказано корумпирано, Бойко Борисов подменил мотивите на импийчмънта със скрит вот на доверие към правителството.

Затова РЗС отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване на импийчмънт.

Нещо повече - хората на Яне Янев искат незабавна оставка на министър-председателя, който "вместо да гаси, създава пожари във всички сфери на управлението".

РЗС настоява за незабавно разпускане на парламента и свикването на Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция.

Решението на партията определя Бойко Борисов и Георги Първанов като "последните знакови фигури на криминално-олигархичния преход в България“. Яне Янев щял да им потърси отговорност щом получи доверието на българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
5
 
2
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
24-ти май, наближава. предлагам, да се емитира нова серия банкноти, а на тях да се поставят ликовете на всичките ни управници, от 1989 година, насам. И след десетилетия, ако сме живи, ще видим кой какъв е бил. И който е родолюбец, ще му оставим образа и на следващата емисия. Ако не въведат еврото и не объркат идеята, де. Но и за евро-банкнота е достоен лика, на Яне. така и славата му е в кърпа вързана.
272
4
 
8
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Напред, народе, възродени! Към светли бъднини, върви! И даже, с всякакви промени, ти си местенцето пази! Браво РЗС! Не зная, какви ще са последиците, сигурно и хубави и лоши? Но дано хубавите са повечко! Не познавам делата на Първанов, за да го съдя, но е интересно вашето поведение. Не бих гласувал за вас, даже и срещу писменн договор. Че вие може утре и от това да се отметнете? Но иначе Яне, ти имаш изражене на светия. А това е полезно за народен представител. Достоен за образ на нови банкноти.
271
0
 
4
 
! Отговори
noname преди 14 години
Отбор мижитурки!Каква подкрепа от народа какви 5 лева!Що не ходиш се ш.... някъде недорасъл ***!
270
2
 
8
 
! Отговори
ИЗВРАТЕНЯЦИ....КАТО преди 14 години
ЦЯЛАТА ПОЛИТИКА НА ПАРТИЯТА БКП/БСП,СЕ ГРАДИ НА ПОДОБНИ ПЕРВЕРЗНИ ЛИЧНОСТИ:МАРКС-СПИ С ДЪЩЕРЯ СИ,ЛЕНИН-СИФИЛИСТИК,СТАЛИН-ПИЯНИЦА И ТЕРОРИСТ,БЕРИЯ-ПЕДОФИЛ/ИЗНАСИЛВАЛ УЧЕНИЧКИ/Г.ДИМИТРОВ--ПИЯНИЦА И СТРАХЛИВЕЦ,СТАНИШЕВ--ХЕРСОНСКИ ***,.....КОМУНИСТ--ЗНАЧИ ОТВРАТ!!!!
269
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне като стане президент и смени кон за зелена ливада ще настъпи край на кримкаджииския преход,защото и кон боб ял.
268
2
 
2
 
! Отговори
Гоце преди 14 години
Яне, ще те черпя една ракия. Ти си мой човек.
267
2
 
9
 
! Отговори
ivo преди 14 години
Това поведение на Янев е характерно за п..ките да застанеш за днешо и след това да се отметнеш.Явно Волен е бил прав,Яне за пореден път показа че е п.тка.Незнам дали на тая дребна душица някой му вярва все още.Иначе за импиич.не ми пука изобщо, с Гоце или без него, се тая.
266
2
 
7
 
! Отговори
Кт преди 14 години
Мистър Биин си направи политическо харакири.Вече и за най-големите наивници,подрепящи тази политическа карикатура е ясно кой стои зад него!
265
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВООО ЯНЕ!ТИ НАИСТИНА ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ ГОЛЯМ МЪЖ НАКРАЯ МАЙ?
264
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Погледнете ги какви са улигофрени.
263
1
 
18
 
! Отговори
хАхО преди 14 години
Фурнаджийски лопати! Или са с опозицията или не са!!!! Тоя Яне не знае къде се намира и само ще сънува нова конституция! Принципно имаме нужда от нова, но това никой от 240-те няма да го позволи, защото тази могат да си я променят както им харесва - тя обслужва техните интереси!
262
2
 
7
 
! Отговори
Baлери преди 14 години
ЗАРАДИ МИНАЛОТО НА ДЕДИТЕ ТИ СЕ ДОВЕРИХ , А СЕГА СЪЖАЛЯВАМ
261
0
 
10
 
! Отговори
Вене преди 14 години
Яне е яхнал самоковския влак и се инати неще да слиза.
260
0
 
8
 
! Отговори
Stan преди 14 години
Яне се опитва да направи впечатление ,че той не се занимава с мафиоти, а много искаше Баретата да бъде към РЗС , а да не говорим ,че в Бургас има връзки с мафията.
259
2
 
4
 
! Отговори
до 275 преди 14 години
Пправ си, но и ГЕРБ ще се нареди до тях. Няма такива партии - това са икономически групировки, свързани с дебеловрати и източващи и последното останоло в държавата ни.
258
2
 
18
 
! Отговори
възмутена преди 14 години
Янев се оля! Създава впечатление за човек с огромни комплекси за малоценност и психични отклонения! Ако тази фурнаджийска лопата е олицетворение на бъдещия политик - тежко ни!
257
0
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
Кви са тия доморасли комедианти на снимката?! Смешници...а онова с бемката даже не мога да го определя какво е....
256
0
 
9
 
! Отговори
водороден гений преди 14 години
дааа.ето още един политически труп
255
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като гледам на снимката тая представителна извадка от българския народ... Май кривата на еволюционното ни развитие е клюмнала вече нанадолу.
254
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да попитам всички дето плюете по Яне Янев ,ако вземе да подкрепи това малоумно искане за отстраняване на Президента какви ще ги плещите тогава.Чий продукт и чия колона ще е.А ако Бойко искаше да управлява със стабилно мнозинство трябваше да напави коалиция а не да показва мускули.Времето на мускулите отмина,макар ,че натрупаните милиони с мускули и сега са си милиони