РЗС се отметна от импийчмънта на Първанов

Хората на Яне даже стигнаха по-далеч - оставка на кабинета
31 мар 2010 12:07,
354
РЗС се отметна от импийчмънта на Първанов
Снимка: БГНЕС

На финалната права преди гласуването за искане на импийчмънт на президента РЗС се отметнаха и обявиха, че няма да го подкрепят.

Хората на Яне Янев, от които зависи събирането на необходимите 162 гласа за приемане на решението, не дойдоха в парламента, въпреки че преди две седмици подписаха мотивите.

Още по темата

На извънредно заседание на политическия съвет на партията в сряда сутринта е решено, че РЗС "отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване за импийчмънт и да бъде причислявана към провалилите се в 8-месечното управление партии „ГЕРБ”, „Атака” и „Синята коалиция”.

Партията констатирала тази сутрин, че политическата ситуация в страната е радикално променена: икономическата криза прераснала в политическа, правителството, освен некомпетентно, вече било и доказано корумпирано, Бойко Борисов подменил мотивите на импийчмънта със скрит вот на доверие към правителството.

Затова РЗС отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване на импийчмънт.

Нещо повече - хората на Яне Янев искат незабавна оставка на министър-председателя, който "вместо да гаси, създава пожари във всички сфери на управлението".

РЗС настоява за незабавно разпускане на парламента и свикването на Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция.

Решението на партията определя Бойко Борисов и Георги Първанов като "последните знакови фигури на криминално-олигархичния преход в България“. Яне Янев щял да им потърси отговорност щом получи доверието на българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
5
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 14 години
Стара практика на комунистите е да си създават изкуствени партийки, които уж са десни и успяват да заблудят някой друг десен избирател, но в последствие се оказва друго. Такава партия беше БББ (Български Бизнес Блок), а сега е РЗС. Общото между двете е, че начело на партията седи един шут...
252
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 14 години
много си прав, ДАн, но на главчовци какво да им обясняваш - те са с бетонни глави!
251
3
 
4
 
! Отговори
Dan до мухаха преди 14 години
Гледам че пак си пишеш и отговаряш сам за това реших да ти отговоря! ГЕРБ НЕ СЕ ЗАИГРАВА С РЗС, РЗС СЕ СЛАГА НА ГЕРБ ЗАЩОТО ПРОЕКТА НА БСП Е РЗС ДА Е ТРОЯНСКИЯ КОН НА БСП В НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ, обаче греда!!!!! Опресни си паметта кой премиер казваше по националните медий , че няма криза..и изведнъж се оказа че имало ще ти подскажа не е от ГЕРБ и4 е с инициали С.С.?!?!
250
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 14 години
има ли такова понятие като бг народ?!?или тоя т.нар. народ решава според теб???
249
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно тази ли мижитурка ще спечели доверието на българския народтоя е най-големия мошенник и измамник
248
2
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 14 години
Ехх тези комунисти ниеднии, успяха да издрапат толкова много гласове в тяхна полза. Каде с купуване, каде с демотивиране на хората да не гласуват, каде с заблуда на десния избирател, създавайки изкуствени партийки като РЗС...
247
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
аз ти го видях коментара, спокойно :))) Съгласен съм с една поправка - не искам евреи, турци и ***. Няма такова нещо като ром. В никой език! Само ние се правим на велики. *** са си *** навсякъде, а те самите си викат така, тия ***. Или бъркам?!
246
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хахаха. Особено последните редове от статията са много смешни. Има луди, но не са чак толкова че Яне да влезе в следващият парламент. Яне ще последва съдбата на Софиянски и НДСВ.
245
2
 
7
 
! Отговори
gho преди 14 години
licheshe mu che e *** na toq
244
1
 
7
 
! Отговори
Малкият Коен преди 14 години
Странно защо днес.бг ми изтри коментара, че Яне се е продал на МОСАД за няколко шекела. Самият Яне нееднократно се е хвалил за намесата на бивши и настоящи агенти на МОСАД в политическата му група като съветници и част от охраната му. Това, разбира се ме дразни, тъй като по принцип имам рационалното нежелание евреи да се намесват в българската политика, точно както не искам и турци, и роми да се намесват.
243
2
 
10
 
! Отговори
Х преди 14 години
Фуранджиска лопата - обръща се за който плаща повече. Аман от михлюзи!
242
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 14 години
не ги гледай бе, аз не ги гледам, какво се оплакваш?!?
241
2
 
5
 
! Отговори
дедо преди 14 години
пак пара под налягане.на този не му вервайте.щял да се жени.айде бе-утре
240
3
 
5
 
! Отговори
chovek ot naroda преди 14 години
Pravitelstvoto na Repyblika Balgariia mnogo dobre znaexa i znaiat che tova Mekotelo Iane Ianev e Troianski konik na Komynistite i na Tyrcite.Na Balgariia v momenta ne sa i nyjni takiva Intrigi i Podmolni igri na cnepa Merzavci koito manipolirat Otrepkata Iane Ianev i ot tova toi se chyvstva mnogo velik sas deistviiatasi spriamo ty kam ednite ty kam drygitesi protivnici.Tozi kopeldak Iane da kaje koi my dade parite za da si napravi partiia sas prozvicnte RZS i koi go podarja v igrata?????
239
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 14 години
' Страстната седмица: Велика срядаВелика сряда e споменът за една жена, разкаяла се блудница, изляла драгоценен елей върху Господа в дома на Симона прокажени. С това тя Го помазала за погребение, приживе оплаквала, омивайки нозете Му със сълзите Си и откривайки ги с великолепните си коси. За нея Той каза, че много се прощава на този, който умее много да обича.Велика срядаНа този ден е и Зловещият заговор - Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил предателството на Христос за тридесет сребърника. 'сЕРГЕЙ сети ли се кой е Юда от онези 162 - *** или той предварително знаеше това ?
238
2
 
4
 
! Отговори
alfa преди 14 години
"на такива *** им се дава трибуна за изказване."За това цял ден гледаме ББ и ЦЦ!
237
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ай стига , на ГЕРБ все някой име крив все им се пречи. Сега пък РЗС били проект на БСП, утре ще кажат че и кризата умишлено са ни я внесли да има за какво да се тормозят
236
9
 
7
 
! Отговори
само така преди 14 години
Браво на Яне-то, след като Бойко Борисов му се подигра най-нахално с разтуряне на групата му и отцепването на едрия депутат Магарински, и аз да бях на мястото на Яне - щях да врътна номер на Премиера - Слънце - Бойко . Сега му е паднало - браво, Яне! Който се е самозабравил да си възседне пожарникарския маркуч!
235
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 14 години
Прав си,ако имаше и капчица съмнение за кражби и злоупотреби,Учителя щеше да ги излъчваряко арестите,.хахаха само се оправдават за собствената си некадърност..Щом са крали-АРЕСТУВАЙ някого бе аланколуууууу,стига само рева по ТВ....то и ние знаем че са крали,и кво от това?И ВИЕ крадете,и кво?Пак ние си плещим по форумите..нема изход...
234
2
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Абе само на мен ли ми се струва, обаче всеки път като го слушам как говори имам чувството, че говори някакъв мозъчно изостанал индивид.Заклевам се, първия път като го видях по телевизията си мислех, че правят някаква благотворителна дейност към мозъчно изостаналите хора