Сергей Дмитриевич защити руските проекти

Белене и тръбата трябва да се строят, иска лидерът на БСП
15 юни 2010 15:27,
199
Сергей Дмитриевич защити руските проекти
Снимка: БГНЕС

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Още по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Аs Пиши на кирилица не че някой ще чете комплименти към Хамстера къде супер добре ни оправи и лично Путин му каза че доклада му става за печката..........
153
6
 
4
 
! Отговори
AS преди 13 години
Stiga ste pliuli vsichki tuk Sergei Stanishev, ostavete imeto mu i malko se vslushaite v dumite mu! ne sam mu bila fen i niama da bada, no skoro se zamislih za neshto drugo: sledia vnimatelno vsichko kazano ot nego, sled kato veche ne zaema predishnia si post. i namiram goliam smisal. Zamislih se, che moje bi i po vreme na troinata koalicia e bil prav za mnogo neshta, no mu e bilo precheno , zabraniavano, zapoviadvano ili go narechete kakto iskate, ne toi e vzemal resheniata. Koi znae!
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълния хаос щеше де настъпи колабиращо за нас ако ти Хамстер беше останал .
151
0
 
0
 
! Отговори
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ преди 13 години
158Какво точно каза???Мислиш че не знам колко е БВП на Гърция или пък на Бг???Изобщо имаш ли мисъл в главата??Какво като е 340млрд$ ????Външният и дълг е над 100% БВП "разбирачо".Кредитният и рейтинг е "JUNK".Знаеш ли какво значи товеа,а???Мога да се обзаложа че ,НЕЗНАЕШ!!!
150
3
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
ПОГЛЕДНЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО-ТЕНДЕНЦИОЗНО ИРОНИЧНО -РУСКОТО ПРЕЗИМЕ И РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ Язък -мислех,че сте по-културни,по-интелигентни журналисти Ногу ви е гадна иронията Освен това обектите са за наше добро,жалко,че толкова години се разрушават от атмосверни влияния
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
който е лапал комисионни да му мисли........... рашките не прощават
148
1
 
4
 
! Отговори
за 156 преди 13 години
аман от разбирачи .......... гръцкия БВП е 340 млд долара на 2009 , нашия 45 млд долара................ тях не ги мисли, гръцкото правителство не може да си събере данъците щото са тарикати като нас
147
4
 
2
 
! Отговори
СДС преди 13 години
ПРИ КОСТОВ БЕШЕ ПО-ДОБРЕ.
146
2
 
2
 
! Отговори
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ преди 13 години
152А би ли ми подсказал :"къде щеше да е сега България?!?!? "???Но първо се огледай на Балканите!!Погледни към Гърция също!!Там ще стане много лошо и то не чак толко далеч във времето(година-две).
145
7
 
2
 
! Отговори
monke преди 13 години
Пич, ами ГЕРБ какви са ? 51 болшевика има в тяхната ПГ. Боко Тиквата и Цецо милиционера са от тях!!! Ама лъжат, а долните *** от медиите им се мазнят!
144
10
 
3
 
! Отговори
monke преди 13 години
Абе не знам за Станишев, обаче ГЕРб и Тиквата са по-некъдърни и от него и хората му. За каквото и да стане дума. Още наесен ще се види, че ГЕРБ водят БГ към дъното на пропастта. То техните приятели американзите това и искат.... нали затова пратиха тук онова недоразумение дянков! Съсипвайки БГ, се досъсипва и евросъюза, защото ние ще сме поредните просяци от Германия и Франция, които накрая ще вдигнат ръце и цялата евроидея ще отиде по дяволите.... а каква радост е това за хамериканците....
143
7
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Колкото по-малко зависими от руснаците, толкова по-добре....С "Белене" и петролопровода ставахме абсолютни васали на "братята"...благодаря за такива "благинки".....Някой дава ли си сметка, ако не беше 45 годишното господство на ***, къде щеше да е сега България?!?!?
142
4
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Ако Станишев иска Белене да се построи най-добре е въобще да не се обажда, защото настройва всички против централата. Аз я искам, но след като този предател на българските интереси я иска повече може да си променя мнението.
141
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога комунизъм.
140
2
 
8
 
! Отговори
tulski преди 13 години
За тези които не знаят: слънчевата и вятърната енергия има между 5 и 8 пъти по - висока себестойност от атомната. Да не говорим, че слънчеви и вятърни централи дават хиляди пъти по - малка мощност от атомните. 2000 слънчеви или вятърни не могат да заместят една атомна. Сега тока е скъп, а представете се да е от такива алтернативни източници, ще е 8 пъти по - скъп !
139
4
 
6
 
! Отговори
ттт преди 13 години
централа си имаме и тя си ни е предостатъчна дори и само с двата блока които останаха да работят.Белене е една голяма далавера за определени хора а ние обикновените ще плащаме с години.
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Бате Гойко няма ланец, но е кръгъл ***..."
137
5
 
7
 
! Отговори
ьяаья преди 13 години
ами американците няма да ни построят централа Нали ще трябва да копуваме ток от тях А БАТЕ БОИКО УМНИКА НАЛИ ИМ Е СЛУГА
136
2
 
8
 
! Отговори
капути преди 13 години
днес.бг, защо такова насмешливо отношение към г-на? Сергей Дмитриевич? толкова ли сте затънали?
135
5
 
8
 
! Отговори
Танас преди 13 години
"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев"-*** долната лъжа.Българските домакинства пак ще си плащат скъпо и прескъпо за сметка на три пъти по-ефтиния износ.Ама паричките от износа ги лапкат енергийните лобита.Всички знаем от коя партия са те и чии интереси обслужват.Пфу мааму и *** и ***.